beata_żyrardów 08.02.2009 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Witam serdecznie posiadaczy "LOTE". My także zastanawiamy się nad zakupem tego projektu - ze względu na jefo funkcjonalność. Przed podjęciem ostatecznej decyzji prosiłabym o informację na temat kosztów budowy. Interesuje mnie SSO lub SSZ oraz w jakiej kwocie zmieściliście się całościowo. Będę bardzo wdzięczna za info. Mój adres: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 09.02.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 210-240tys powinno starczyć na SSO LOTE2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukzaw 10.02.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Witam,Od jakiegoś czasu biernie śledze to forum i postanowiłem właczyć się bardziej aktywnie. Na początek może pochwalę się moim Lotkiem, który już stoi i mamy zamiar do sierpnia go skończyć i się wprowadzić. Dużo mi pomogło to forum we wprowadzaniu zmian, więc teraz ja chcę komuś pomóc bo wiem jak trudne są te różne decyzje w podejmowaniu zmian. Wieć jeżeli ktoś bedzie miał jakieś pytania to bardzo chętnie odpowiem.Pozdrawiam[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukzaw 10.02.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Ups... coś mi nie idzie ze wstawieniem zdjęć. Może ktoś mi pomóc jak mam to zrobić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukzaw 10.02.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 OK już działahttp://lukzaw.strefa.pl/dom1.jpghttp://lukzaw.strefa.pl/dom2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jJOANA 10.02.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Witam,Bardzo ładnie.A czemu ta konstrukcja tak wystaje spod dachu? U mnie tak nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 10.02.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 wydaje mi sie, ze ta konstrukacja to przygotowanie pod podbitkę poziomą.... kolejny piekny zgrabny lotek ja ciagle walcze z dokumentami do odbioru, swiadectwo energetyczne w wykonaniu polozylismy juz kafelki w lazience, w wc, w wiatrolapie i wszystko zafugowalismy...pozostaly do polozenia kafle w kotlowni panele polozylismy w pokoju dziecinnym, w sypialni, a teraz zaczynamy w kolejnym pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaxxx 10.02.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Witam, Od jakiegoś czasu biernie śledze to forum i postanowiłem właczyć się bardziej aktywnie. Na początek może pochwalę się moim Lotkiem, który już stoi i mamy zamiar do sierpnia go skończyć i się wprowadzić. Dużo mi pomogło to forum we wprowadzaniu zmian, więc teraz ja chcę komuś pomóc bo wiem jak trudne są te różne decyzje w podejmowaniu zmian. Wieć jeżeli ktoś bedzie miał jakieś pytania to bardzo chętnie odpowiem. Pozdrawiam[/img] mój lotek narazie jest tylko w mojej głowie więc jak możesz to napisz jakie zmiany w projekcie Ty masz i więcej zdjęć prosimy, z wnętrza domku. pozdrawiam macie ściankę kolankową??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jJOANA 10.02.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 wydaje mi sie, ze ta konstrukacja to przygotowanie pod podbitkę poziomą.... Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić. Te PIONOWE elementy też będą obijane podbitką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 10.02.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 moze w kolorze dachu bedzie ta podbitka, widzialam takie i slicznie sie prezentowaly do odpowiedniej elewacji.....ale moze sie myle..nie wiem co autor konstrukcji mial na mysli moze chodzi o cos takiego: http://forum.muratordom.pl/plejada-z-pracowni-domus,t58079.htm domek z forum D'arka http://pl.fotoalbum.eu/images1/200810/63264/155221/00000001.JPG albo cos takiego tez z forum, dom Hani i Roberta: http://forum.muratordom.pl/dom-hani-i-roberta-projekt-indywidualny,t117688.htm http://images25.fotosik.pl/116/23859b33bf38bcc3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 10.02.2009 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić. Te PIONOWE elementy też będą obijane podbitką w tej części pionowej dojdzie deska okapowa i rynna i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukzaw 10.02.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Dokładnie jest to przygotowane pod podbitke. Bedzie boazeria drewniana w kolorze jasny dąb tak jak okna. Konstrukcja jest wzmocniona ponieważ dach jest wysunięty na 1,5 m od domu żeby obniżyć wizualnie dom. Ścianę kolonkową mamy 0,6 m. Jak tylko porobie aktualne zdjęcie to zaraz wstawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtop 12.02.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 HeyJestem nowy na tym Forum.Ciesze sie ze tyle osob buduje dom Lote I bo sam mam zamiar taki zbudowac.W marcu planuje kupic projekt i zaczac budowe w tym roku.Nie bede orginalny proszac o foto realizacji projektu i uwagi co warto zmienic w projekcie jeszcze przed jego zakupem (np: daszek nad wejsciem, schody na gore itp)Wszystkich zyczliwych prosze o kontakt na [email protected]Przejrzalem to Fotum juz nie raz i z tego co zobaczylem musze przyznac ze macie bardzo ladne domy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 12.02.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Witajcie nowi użytkownicy- Lotkowcy. My jesteśmy w uśpieniu, we śnie zimowym. Ale może na wiosnę znowu zaczniemy budować naszego Lotka. To świetnie, że zgłaszają się nowi budowniczy. Będzie więcej możliwości wymiany doświadczeń. Pozdrawiamy wszystkich. Gratulacje dla owieczki..... tak już dużo zrobione i lada chwila przeprowadzka. To musi być cudowne uczucie.. Spełniajmy swoje marzenia... wbrew kryzysowi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jJOANA 13.02.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Dokładnie jest to przygotowane pod podbitke. Bedzie boazeria drewniana w kolorze jasny dąb . Pochwal się zdjęciami jak już będzie gotowe. To dobry zabieg żeby podnieść ściankę i jednocześnie zachować ładne proporcje domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 13.02.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Ale na tym dachu już jest rynna!!!! Za cięzkie to dlamnie. Mi sie taka konstrukja nie podoba, duzo pracy, pozniejsza konserwacja wystwionych na deszcz i warunki atmosferyczne elementów pod rynną. Ja bym chciał obowiążkowo pas podrynnowy - deske - miec zakuty blacha w kolor dachóweczki. Podbitka tylko od dołu wchodzi pod blachę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katrina78 14.02.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Witam! Wszystkie formalności załatwione. Od marca startujemy z budową. Trzymajcie za nas kciuki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajaczka 14.02.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Witam Wszystkich nowych budowniczych Lote, fajnie że jest nas tak dużo niby jeden dom a każdy jest inny. U mnie pogoda wygoniła wszystkich z budowy, czekamy na ocieplenie i ruszamy dalej. Teraz będziemy gipsowć, zamówiłam już płytki do łazienek i na podłogi, więc jeśli wszystko pójdzie dobrze to na lato się wprowadzamy. Nie wiem jak u Was na budowach ale u mnie straszne błoto, utopić się można Czekamy na słońce Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 14.02.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Drodzy budowniczy!Przed nami więźba i dach. Napiszcie proszę ile płaciliście za swoją więźbę? Jakiego rzędu to kwota? Będziemy wdzięczni za Wasze wskazówki> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 14.02.2009 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 ja zaplacilem prawie 14 tys ale moj kierbud zle policzyl i teraz pare belek lezy na dzialce, ale wykorzystam je na budowe drewutni...z tego co sie orientowalem to w ok 10tys powinniscie sie zamknąć. u mnie kończą tynkować i potem wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts