Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam serdecznie posiadaczy "LOTE". My także zastanawiamy się nad zakupem tego projektu - ze względu na jefo funkcjonalność. Przed podjęciem ostatecznej decyzji prosiłabym o informację na temat kosztów budowy. Interesuje mnie SSO lub SSZ oraz w jakiej kwocie zmieściliście się całościowo. Będę bardzo wdzięczna za info. Mój adres: [email protected]

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Od jakiegoś czasu biernie śledze to forum i postanowiłem właczyć się bardziej aktywnie. Na początek może pochwalę się moim Lotkiem, który już stoi i mamy zamiar do sierpnia go skończyć i się wprowadzić. Dużo mi pomogło to forum we wprowadzaniu zmian, więc teraz ja chcę komuś pomóc bo wiem jak trudne są te różne decyzje w podejmowaniu zmian. Wieć jeżeli ktoś bedzie miał jakieś pytania to bardzo chętnie odpowiem.

Pozdrawiam[/img]

wydaje mi sie, ze ta konstrukacja to przygotowanie pod podbitkę poziomą....

kolejny piekny zgrabny lotek :D

ja ciagle walcze z dokumentami do odbioru, swiadectwo energetyczne w wykonaniu

polozylismy juz kafelki w lazience, w wc, w wiatrolapie i wszystko zafugowalismy...pozostaly do polozenia kafle w kotlowni

panele polozylismy w pokoju dziecinnym, w sypialni, a teraz zaczynamy w kolejnym pokoju

Witam,

Od jakiegoś czasu biernie śledze to forum i postanowiłem właczyć się bardziej aktywnie. Na początek może pochwalę się moim Lotkiem, który już stoi i mamy zamiar do sierpnia go skończyć i się wprowadzić. Dużo mi pomogło to forum we wprowadzaniu zmian, więc teraz ja chcę komuś pomóc bo wiem jak trudne są te różne decyzje w podejmowaniu zmian. Wieć jeżeli ktoś bedzie miał jakieś pytania to bardzo chętnie odpowiem.

Pozdrawiam[/img]

mój lotek narazie jest tylko w mojej głowie więc jak możesz to napisz jakie zmiany w projekcie Ty masz i więcej zdjęć prosimy, z wnętrza domku.

pozdrawiam

macie ściankę kolankową???

moze w kolorze dachu bedzie ta podbitka, widzialam takie i slicznie sie prezentowaly do odpowiedniej elewacji.....ale moze sie myle..nie wiem co autor konstrukcji mial na mysli :wink:

moze chodzi o cos takiego:

http://forum.muratordom.pl/plejada-z-pracowni-domus,t58079.htm

domek z forum D'arka

http://pl.fotoalbum.eu/images1/200810/63264/155221/00000001.JPG

albo cos takiego tez z forum, dom Hani i Roberta:

http://forum.muratordom.pl/dom-hani-i-roberta-projekt-indywidualny,t117688.htm

http://images25.fotosik.pl/116/23859b33bf38bcc3.jpg

Dokładnie jest to przygotowane pod podbitke. Bedzie boazeria drewniana w kolorze jasny dąb tak jak okna. Konstrukcja jest wzmocniona ponieważ dach jest wysunięty na 1,5 m od domu żeby obniżyć wizualnie dom. Ścianę kolonkową mamy 0,6 m. Jak tylko porobie aktualne zdjęcie to zaraz wstawię.

Hey

Jestem nowy na tym Forum.

Ciesze sie ze tyle osob buduje dom Lote I bo sam mam zamiar taki zbudowac.

W marcu planuje kupic projekt i zaczac budowe w tym roku.

Nie bede orginalny proszac o foto realizacji projektu i uwagi co warto zmienic w projekcie jeszcze przed jego zakupem (np: daszek nad wejsciem, schody na gore itp)

Wszystkich zyczliwych prosze o kontakt na [email protected]

Przejrzalem to Fotum juz nie raz i z tego co zobaczylem musze przyznac ze macie bardzo ladne domy.

Pozdrawiam

Witajcie nowi użytkownicy- Lotkowcy. My jesteśmy w uśpieniu, we śnie zimowym. Ale może na wiosnę znowu zaczniemy budować naszego Lotka. To świetnie, że zgłaszają się nowi budowniczy. Będzie więcej możliwości wymiany doświadczeń. Pozdrawiamy wszystkich. Gratulacje dla owieczki..... tak już dużo zrobione i lada chwila przeprowadzka. To musi być cudowne uczucie..

Spełniajmy swoje marzenia... wbrew kryzysowi!

Gość Akrimka

Ale na tym dachu już jest rynna!!!! :)

Za cięzkie to dlamnie.

Mi sie taka konstrukja nie podoba, duzo pracy, pozniejsza konserwacja wystwionych na deszcz i warunki atmosferyczne elementów pod rynną.

Ja bym chciał obowiążkowo pas podrynnowy - deske - miec zakuty blacha w kolor dachóweczki. Podbitka tylko od dołu wchodzi pod blachę.

Witam Wszystkich nowych budowniczych Lote, fajnie że jest nas tak dużo niby jeden dom a każdy jest inny. U mnie pogoda wygoniła wszystkich z budowy, czekamy na ocieplenie i ruszamy dalej. Teraz będziemy gipsowć, zamówiłam już płytki do łazienek i na podłogi, więc jeśli wszystko pójdzie dobrze to na lato się wprowadzamy. Nie wiem jak u Was na budowach ale u mnie straszne błoto, utopić się można :) Czekamy na słońce

Pozdrawiam