zajaczka 21.03.2009 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Akrimka dzięki za wizualizację zastanawiam się nad opcją 1 czyli ścianka z kamienia i drewniane schody tak jak na załączonej wyżej fotce. U mnie właśnie powstaje obudowa kominka, część domku już wygipsowana więc zaczyna się robić ładnie - lecz nie zmienia to faktu, że nadal dużo trzeba zrobić. Ja też zerknęłam na to forum, jedna wielka porażka , jak można tak budować. Aż współczuje tym ludziom , pozostał im już tylko sąd, zresztą ja osobiście w "czymś takim " nie zamieszkała bym z obawy że któregoś dnia dom po prostu by się zawalił. Pozdrawiam i życzę bardziej fachowych ekip [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 21.03.2009 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Wrzucajcie miniaturki zdjęć bo sie Text rozjeżdża i się strasznie źle czyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr i Marzena 22.03.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Sorki za zdjęcie !! Następnym razem postaramy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AriAn 22.03.2009 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Fajny pomysł z kominkiem, tylko, czemu nie ma wejścia do garażu z domu... Chyba ze mają być tam tylko samochody.pozdrawiam Arian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr i Marzena 22.03.2009 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Likwidując przejście uzyskaliśmy dodatkowe pomieszczenia (WC), a od bramy garażowej do drzwi wejściowych jest tylko mały kroczek a jednocześnie ograniczyliśmy dostęp "niepożądanym gościom" przez garaż do domku. Ma to swoje plusy i minusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 22.03.2009 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Likwidując przejście uzyskaliśmy dodatkowe pomieszczenia (WC), a od bramy garażowej do drzwi wejściowych jest tylko mały kroczek a jednocześnie ograniczyliśmy dostęp "niepożądanym gościom" przez garaż do domku. Ma to swoje plusy i minusy. I do pomieszczenia godspodarczego 12 i 13 też macie zamiar chodzić naokoło przez garaż? A wogóle to wasz Lotek jakiś bardzo długi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr i Marzena 22.03.2009 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 12 i 13 to pomieszcenia "gospodarcze" tylko i wyłącznie dla mojego męża na jego sprzęt. Te właściwe gospodarcze podreczne zrobiliśmy w pomieszczeniach 11 i 7 (zamiast schodów) na górę, bo z pietra zrezygnowaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr i Marzena 22.03.2009 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Lotek długi, bo wyciągneliśmy do przodu garaż i przenieśliśmy wjazd do garażu na strone boczną, czyli zaraz koło drzwi wejściowych. Mamy niestety głuuuuugą i wąską działkę, i takie usytuowanie jest najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 23.03.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Akrimka, tommasti, a jakich to programow uzyliscie do wyprodukowania wizualizacji? Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 23.03.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Pierwek jeżeli chodzi o wsunięcie kominka w ścianę (we wnękę w pomieszczeniu 11) nasz architekt powiedział, że się zmieści, tym bardziej, że na dzień dzisiejszy mamy wizję wkładu pionowego (węższy i wyższy). zastanów się w takim razie czy nie przeznaczyć tego pomieszczenia za kominkiem na taką "kominkową kotłownię" - czyli ładowanie i czyszczenie wkładu od tyłu. składowanie niewielkiej ilości drewna które się dosuszy przed samym załadunkiem do wkładu... Ja bym sobie coś takiego zrobił gdybym wcześniej wpadł na ten pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 23.03.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 hejka czopuch - Archicad najlepszy, są jeszcze ArCon, 3D studio, Pro100 a na te wizualizacje natknęliśmy się w necie przez przypadek i tak podpasowały do projektu Lotka w Archicadzie dopiero się uczę\ Pierwek, ja właśnie też na to namawiam mojego małża, ale coś on nie chętny. też kominek wsuniemy w ścianę a drewno chyba będzie w salonie na ozdobnym wózeczku. a są kominki ładowane od tyłu? właśnie zaczynam szukać kominka bo potrzebuję wymiar pod tą dziurę w ścianie na niego. u nas Panowie murują kanał i będą dzisiaj zasypywać wewnątrz fundamentów http://lh5.ggpht.com/_kFjGNF-Vk-g/ScVWxkqJmnI/AAAAAAAAA9U/w4FQpY06dM4/s640/DSC03213.JPG tak to wyglądało to w sobotę, http://lh3.ggpht.com/_kFjGNF-Vk-g/ScVXIb-Q9nI/AAAAAAAAA90/3oERekOlDYE/s640/DSC03217.JPG w tym tygodniu zaczną pewnie już stawiać mury, ale nie weim czy nie musimy poczekać aż trochę teren podeschnie, bo jest problem z wjazdem cięższym sprzętem z pustakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 23.03.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Akrimka pod wjazdem do garażu masz chyba fundament? bo na zdjęciu jakoś tak nie widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kieniu_2006 23.03.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Pierwek to pomieszczenie 11 najprawdopodobniej zostanie przeznaczone do celów kominkowych:) składowanie drena w niewielkich ilościach, osprzęt do czyszczenia kominka, itp. jest w sumie niewielkie, a że pod schodami będzie spiżarka to spokojnie mogę je w ten sposób zagospodarować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 23.03.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Akrimka pod wjazdem do garażu masz chyba fundament? bo na zdjęciu jakoś tak nie widać... tak tak , jest tam fundament, tylko się im zasypał piaskiem na razie:) oto dowód hehe http://lh3.ggpht.com/_kFjGNF-Vk-g/Sb7ZCystunI/AAAAAAAAA8k/elQOlF57buA/s640/Budowa%20%286%29.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr i Marzena 23.03.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Akrimka Jakiego kominka szukacie ?Z płaszczem wodnym ,otwieraną szybą do góry,z nadmuchem itp ?Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr i Marzena 23.03.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 A i jeszcze jedno pamiętaj że od ścianek musisz pozostawić po 13 cm z karzdej strony i komin ja bym obrócił o 90 stopni , bo nie będzie wentylacjidla kominka.Na planie macie 80 cm a w taki otwór wejdzie tylko kominek z wkładem pionowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 23.03.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Piotr myślę o takim kominku: http://allegro.pl/item578974658_producent_kominek_z_plaszczem_wodnym_piec_24kw.html te 80cm można zwiększyć, bo te ścianki w garderobie to będą na końcu, a otwór w ścianie salonu to tak jak u Was na ok 90cm. może macie już jakiś konkretny model kominka? możecie podpowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafi i Ewa 25.03.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 witaj kieniu_2006.my ruszamy latem, będziemy też stawiać z porotherm-u, a zmiany w projekcie są bardzo podobne. taras bedziemy mieli po prawej stronie. a tak przy okazji to sporządzałeś moze jakąś umowę z budowlańcami, jesli tak to masz może wzór, albo doradzisz gdzie mozna taką znaleść. może ma ktoś z forumowiczów, będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr i Marzena 25.03.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Arkimka My chcemy troszke większy.http://www.kominki.istore.pl/sklep,199,,,03,,pl-pln,415173,0.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 26.03.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 fajny fajny podoba mi się że można przygotowywać potrawy z rusztu. my bierzemy z firmy kratki.pl , tam tez można włożyć ruszt. Do ans przemawia cena i to że mamy możliwość zakupu z rabatem. Pytanie do wszystkich: czy zastosowaliście może pompy ciepła, kolektory słoneczne? jesteście zadowoleni? U nas wstępnie ustaliliśmy, że będą 4 kolektory na południowej połaci dachu, pompa ciepła, duży zbiornik, kominek z płaszczem. Wszystko działa zsynchronizowane i monitorowane również przez internet, np. w czasie urlopu. Brat się zajmuje takimi systemami i nam to zorganizuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts