Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam serdecznie wszystkich na Forum,

jako że już rozpoczęłam budowę naszego cudnego Lote II ze dwu spadowych daszkiem pora na włączenie się do dyskusji.

Obecnie jestem na etapie zamawiania okienek - zdecydowaliśmy się z małżonkiem na okna dwu kolorowe białe w wewnątrz - ciemny brąz --( aa prawie czarne z zewnątrz) Firma Profi z Oławy cena 7 okien i 8 drzwi balkonowych z roletkami zewnętrznymi koszt 1300zł. :) dla nas przystępna inne firmy od 18-25 tys

A i jeszcze wspomne że w ofercie jest rownież brama - kolor identyczny jak okna:)

Zdjęć na razie nie dodaje bo same mury tylko mam nadzieje że za dwa miesiące już cały dam będzie w okresie słońca stał javascript:emoticon(':D')

pozdrawiam

Oczywiście brama w ofercie ale za dodatkową oplata - 5300 wraz z napędem.

Co do ceny okienek Pan właśnie przesłał mi nowy cennik i z 12 tys zrobiło sie 21 tys ttylko że w tym zmiana drzwi balkonowych z uchylnych na przesówane oraz dodał silniki napęd + pilot do rolet:)

w każdym razie to już nie tak tanio(':cry:')

Gość Akrimka

Ja znalazłąem brame segmentowa z montazem 7%vat za 4700. Rozmiar to 5000x2150, be napedu, napęd za dodatkowe 900zł,

A Wiśniewskiego w tym rozmiarze w kolorze kosztuje z napędami jakies 8tyś., wiec roznica spora.

Co do okien to ja raczej plastiki, bez rolet, 5kmorowe oczywście dość sprawdzonej firmy Maszrol z Tczewa. Obecnie czekam jeszcze na wyceny z 2 miejsc i wtedy zobaczymy. Są dopłaty za np obłe kształty profili czy kolor ale to chyba wszędzie.

Czy rolety można dołozyć pozniej jak nie mam skrzynek w nadprożach?

akrimka mozna dolozyc pozniej rolety takie zewnetrzne ale puszki sporo wtedy wystaja. ja tez nie mialem rolet w nadprozach przez moje niedopatrzenie (nie znalem sie) a kiero budowy nic mi nie powiedzial ze to juz na etapie murowania scian trzeba uwzglednic. zastosowalem wiec rolety typu integro, ktore mozna ukryc w ociepleniu ( ja dalem 15cm welny i sie schowaly) ale zakladac trzeba odrazu z oknami zeby je zespolic

Gość Akrimka
Akrimka ... A czy segnenty są ocieplane (jakiej grubości) . I czy mozna prosic o namiary?

Z tego co wiem to segmrenty sa napewno ocieplane. Dodatkowo jakieś wzmocnia maja być. Mam zamiar wybrać sie do gościa do Starogardu Gdanskiego i osobiście to zobaczyć.

Jak by coś to jego aukcja:

http://allegro.pl/item605375661_brama_garazowa_5000x2150_segmentowa_nowosc.html

Dam znać co i jak po oględzinach.

Pozdrawiam

Drodzy Lotowicze

U nas robota wre. Folia położona, wnoszona jest dachówka, rynny już kupione. Niedługo nasz Lotek będzie zadaszony. Ale już wygląda pięknie. Ma już swój kształt. Chętnie byśmy zaprezentowali naszego Loteczka ale nie umiemy wklejać zdjęć. W poprzednim roku Kasiam podawała instrukcję na wklejanie zdjęć na forum ale nam się nie udało.... :(

Może ktoś ma łatwy sposób.

Pozdrawiamy i życzymy owocnej pracy