Piotr i Marzena 17.04.2009 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Nasza adaptacja 2.000 zł na koniec grudnia 2008 roku. Kierownik budowy 3.000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 17.04.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 naszemu kierownikowi mamy zapłacić 1500zł w dwóch ratach, pierwsza za SSO druga po zakończeniu budowy. Ale zainteresowanie proporcjonalne do ceny. Ja ciągle mu truję głowę, bo robił nam projekt zamienny, dołożył nam do więźby słupki na poddaszu. A za tym idą wzmocnienia w stropie pod te słupki. Słupki chcę trochę pochować w ściankach na poddaszu a kilka zostawić. Teraz się nie mogę doprosić rzutu stropu i poddasza bo wcześniej tego nie ponanosił. nie wiem jak w starostwie sprawdzają te projekty, bo zatwierdzili ten projekt zamienny a tam połowa konsekwencji zmian nie naniesiona. Jutro ponoć już mam mieć te rzuty. chcę w końcu zamówić strop, bo roboty na razie stanęły z tego powodu. w ostatniej chwili dołożyłam pod chudziak rury od pompy ciepła, więc chyba ją zrobimy, jak mój braciszek spełni obietnicę :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr i Marzena 17.04.2009 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Kierownik budowy bierze od 1-1,5% wartości domu. Znam około 20-stu kierowników i uważam, że nie należy kierować sie tylko ceną, jaką kasuje. Znajdźcie kogoś z polecenia, sprawdzonego. To nie promocja, im taniej, tym lepiej. Ten facet ma zajmowac się Waszym domem, a nie złożyć tylko podpis na koniec budowy ledwo stojącego w pionie domu. Czytaliście kilka postów wcześniej relację z fatalnej w przebiegu budowy. Ciekawe ile ta Pani zapłaciła kierownikowi budowy za fachowy nadzór nad ekipą budowlaną i całokształtem robót?! Nie jestem za wydawaniem pieniędzy, 6.000 zł to jednak zbyt wygórowana cena, ale nie jestem przekonany, że 1.000 zł wystarczy, aby zmobilizować kogokolwiek do stałego nadzoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 17.04.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 My nadzór prowadzimy osobiście, ekipa dobrze buduje.. A kirownik.. bedzie odbierał wszytkie zbrojenia, podciągi itp to co konstrukcyjnie zaawansowane. JAk bede sam robił wykonczenówkę to nie chce zeby m sie za bardzo wtracał.. Tu już nie można nic spieprzyć jak sie wszytko robi zgodnie ze sztuką budowlana i zdrowym rozsądkiem.PozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 17.04.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 A oto wizualizacja tarasu i widok na domek z drugiej strony. NIe wiem jeszcze jaki kolor ścian ma być ale dach będzie raczej ciemny. http://lh6.ggpht.com/_kFjGNF-Vk-g/SejzXP0VE1I/AAAAAAAABUg/-UBO8Lyh9Fs/s640/Widok%20od%20ogrodu2.JPG Oto i zalany chudzak.. jest co podlewać http://lh6.ggpht.com/_kFjGNF-Vk-g/SeSptyBmWJI/AAAAAAAABRo/gSVwoKCw6hI/s640/DSC03399.JPG Czy ktoś możne mi napisać ile płacił za strop i jakie belki pustaki miał zamawiane? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 17.04.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 za strop placilem cos ok 12tys belki terriva i pustaki keramzytowe, ale nie robilem stropu nad garazem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommasti 18.04.2009 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 u mnie strop strop POROTHERM (pustaki + belki stropowe) 12865 zł., pozostałę rzeczy jak stal, betonu z gruszki, deski itd nastepne ok. 10.000 zł, oczywiscie to wszystko to sam materiał. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajaczka 19.04.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 U mnie łazienka już w połowie wykafelkowana, góra domku pomalowana na gotowo. Mój Lotek wczoraj skończył roczek i już nie mogę się doczekać aż się przeprowadzimy.Akrimka nie zazdroszczę tego podlewania, ze stropem będzie gorzej wiem bo sama to niedawno przechodziłam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 20.04.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Jutro kładą strop nad garażem i podciągi. Później reszta. Ciągle czekam na aktualny rzut więźby ze słupkami i płatwiami.A w ogóle po przeliczeniu zaje.. ista belka musi być w Lote II, tam za klatką schodową obok komina jeśli chce się tam postawić słupki pod płatew:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurki 21.04.2009 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Pytanie do Akrimki, czy tą wizualizację sama robiłaś w jakimś programie? Jeśli tak czy można znać nazwę, wygada bardzo profesjonalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 21.04.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Pytanie do Akrimki, czy tą wizualizację sama robiłaś w jakimś programie? Jeśli tak czy można znać nazwę, wygada bardzo profesjonalnie Moja zona przeszła Painta i to 3 razy... hehe To jest oryginał lote edytowany za pomocą "Microsoft Paint" Do lotowiczów CZy może ktoś wysłać mi rzut stropu ale w Lote II? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 22.04.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Pytanie o otwor garazowy. Jakiej wielkosci mieliscie otwor po wybudowaniu, a jakiej macie po ciepleniu-wykonczeniu elewacji?W celu zobrazowania posluzylem sie zdjeciem "lukzaw".http://pwildowicz.w.interii.pl/podbitka/likazw.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurki 22.04.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Z czego budujecie swoje lotki? Czy może ktoś budował tak jak proponuje projekt z ytong 36,5 cm. Według projektanta taka grubość ściany wystarcza na zaspokojenie wymagań PN czyli współczynnik przenikania poniżej 0,3 W/mkw i nie potrzeba docieplenia. Czy może lepiej budować np. porotherm 25 + 12 cm lub nawet 15cm styropianu lub wełny. Koszt końcowy wyjdzie pewnie podobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 22.04.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Czopuch, Ja kazałem zostawić otwór w garażu 5000x2150 i tak jest teraz na surowo, jednak garaż jest obniżony o 50cm i wysokość ma 2.40m. Nad nim jest strop, bedzie pokój pod warunkiem ze postawimy nad nim ścinkę kolankową i wyrównamy okapy dachu głównego i nad garażemJurki, Sciany budujemy z Porotermu ,25cm i do tego ocieplenie około 15cm.PozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 23.04.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Jurki BK (solbet) + 15 cm styropian (sie kladzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 23.04.2009 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Unipor 24 i 15cm welny juz polozona teraz tynk...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katrina78 23.04.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Witam!Mam pytanie odnośnie stropu teriva w wersji Lote 1. Jaki był u Was koszt materiałów i robocizny? Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 23.04.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 czesc, u nas nad częścią mieszkalną strop Leier kosztuje 8600 ( bez betonu i stali) .pustak stropowy za 5,67zł ( wys. 24cm) belki w zależności od rozpiętości od 87zł do 183zł Robocizna za strop razem z garażem, schody, wieńce, podciągi, słupy itp. płacimy 8 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiam 26.04.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Po długiej nieobecności witamy wszystkich budujacych i posiadaczy Lote . My mieszkamy od paru miesiecy, a nasz domek ma już za soba pierwszy sezon zimowy. Przed nami jeszcze ogrodzenie przed domem, elewacja domu i garazu, prace wykoczeniowe, robótki ziemne wokół domku czyli chodniki, podjazd, trawnik i jakies roslinki, ale po 1,5 roku typowych prac budowlanych to juz czysta przyjemnośc i relaks . Korzystając z ładnej pogody kilka fotek w szczególności dla tych , którzy walcza z przeciwnościami przy budowie swojego wymarzonego Lotka Pozdrawiamy wszystkich i mamy nadzieje zagladac tu teraz cześciej. http://img25.imageshack.us/img25/8009/dsc03040c.jpg http://img25.imageshack.us/img25/2538/dsc03041w.jpg http://img25.imageshack.us/img25/930/dsc03042e.jpg http://img25.imageshack.us/img25/6913/dsc03043v.jpg http://img19.imageshack.us/img19/6743/dsc03044r.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 26.04.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Witaj KasiamDawno Was nie było na forum. Super, że wróciliście. Na pewno możecie służyć forumowiczom wieloma radami, a to jest cenne. Liczymy na to.Napisz Kasiu jak minęła zima. Czy dużo opału Wam zeszło???Jakie spostrzeżenia z mieszkania w Lotku. Czy jest coś co byście zmienili gdybyście budowali go jeszcze raz???PozdrawiamyGlamosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts