Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie!

Nam rozniez podoba sie projekt Lote - wersja II. Jestesmy jeszcze przed zakupem projektu, ale chyba juz jestesmy zdecydowani :)

Super byloby gdyby Ci, ktorzy maja juz Lote w budowie, od czasu do czasu wkleili jakis fotki :D

Jak rozwiazujecie sprawe ogrzewania i ewentualnego skladowania paliwa stalego? My myslimy o wydluzeniu garazu i wygospodarowaniu tam powiekszonego o to domowe pomieszczenie gospodarcze..

Pozdrawiam

M

Jak tylko odbiorę moją pożyczoną w tej chwili cyfrówkę to zrobię fotkę wstępnej adaptacji poddasza.

Dlaczego garaż dłuższy ? - tak wyszło z moich obliczeń po uwzględnieniu długości samochodu i wygospodarowaniu miejsca coby można się swobodnie poruszać przed czy za pojazdem, wstawić jakieś półki itp., dokładnie wydłużyliśmy o 90 cm ( jedną odległość między krokwiami).

Materiał do budowy, no cóź wybraliśmy może niezbyt popularny http://www.izodom2000polska.com/ mam rzetelnego wykonawcę który postawił w tej technologii kilkadziesiąt budynków i dobre opinie od znajomych którym tneże budował .

Jeszcze dwa pytanka w sprawie LOTE I - z czego Lotowicze budujecie stropy?? Czy ktoś już wybudował stan surowy bo chodzi mi o okno w pokoju od strony elewacji garażu - tzn o pokój w którym jedno okno jest właśnie od str. garażu a drugie od str. tarasu. Zastanawiam się właśnie nad oknem od str. garażu czy może nie zrezygnować z niego..??? Może wystarczyłoby tylko jedno od str. tarasu??? Może ktoś mi pomoże!!

• 1 month później...

Witaj, my co prawda dopiero zostalismy szczęśliwymi posiadaczami projektu, wiec moge wyrazic tylko własną opinie i poki co, jedynie przemyslenia i plany, ale tez postanowilismy zrezygnowac z okna w tym pokoju i zostawiamy tylko to wychodzące na taras.

Co do tropu niestety nie jestem w stanie poki co nic doradzic :-?

Pozdrawiam

M

• 2 weeks później...