Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Akrimka

Cześć

u nasi dokończyli ścianki działowe na parterze. z kuchni mam wejście do magazynku/spiżarki.

http://lh3.ggpht.com/_kFjGNF-Vk-g/SiBc_1DfXjI/AAAAAAAABtA/z-WfgH2HS3M/s512/DSC00019.JPG

i zrobiliśmy z mężem schody wejściowe:

http://lh5.ggpht.com/_kFjGNF-Vk-g/SiJ7g8pHStI/AAAAAAAABug/Pnn7nXpVFhU/s512/DSC00012.jpg

hydroizolacja...sciany fundamentowe tarasu zostaly pomalowane dysperbitem i tyle, a caly taras od domu jest oddzielony takim jakims styrodurem, ale to standardowa izolacja law fundamentowych domu. i to tyle :) u nas zaczela sie wykonczeniowka...najpierw scianki szkieletowe w kuchni potem sufity kafle itd :) kominek juz stoi...pozdrawiam

Witam

U nas praca wre.... ocieplenie jest, robią się tynki zewnętrzne, prąd, system alarmowy, a we środę wchodzą tynkarze wewnętrzni... coraz ładniej.

Jerzyku czy możesz napisac jaką szerokośc mają twoje opaski wokół okien. też takie palnuję a twoje są zgrabne... A czy możesz wkleic zdjęcie ściany łazienkowej???????

Pozdrawiamy[/code]

Gość Akrimka
JarzyQ, napisz prosze jak wykonales hydroizolacje tarasu. Inni tez niech sie pochwala. Dziekuje.

Ja planuje podobnie jak JarzyQ, tzn, taras dokładam do ocieplonego styropianem z siatka i klejem oraz pomalowanego dysperbitem fundamentu.

Taras wylewam 4cm niżej niż poziom posadzki w domu, na wierzch pod płytki pójdzie pewnie "folia w płynie" i gotowe. Ściany zewnętrzne tarasu te z bloczków - otynkuje i zamaluje "czernidłem" i będzie tak czekać na obłożenie razem z całą elewacją.

Nie planuje wylewek wyrównujących, mam zamiar płytę zrobić równo, zrobię zacierkę jeśli będzie potrzeba od razu na świeżo.

Za schody mój majster mnie pochwalił.. wiec tarasu nie planuje spartaczyć..:)

Pozdrawiam

Marcin

Gość Akrimka
Ja mam parapety wewnętrzne i zewnętrzne z marmuru. :) Pozdrawiam

NO no... maremurek..:)

Myśle ze sa takie specjalne płytki z rantem na parapety, można z blachy aluminium malowanej proszkowo, można kamień, myślę ze zależy co komu pasuje i jaka zasobność portfela..:)

Czym malowaliście wystające elementy więżby - słupy np, jakie środki polecacie do impregnacji dekoracyjno zewnętrznej?

II sprawa czy ktoś mógł by mi podać wysłać na e-mail zestawinie elementów elektrycznych, chciałbym sie w hurtowni3ach rozejrzeć jakie ceny i co oferują ale nie wiem o jakie ilości pytać, puszek, kabli, rurek osłonowych. Może być skan faktury. Zostawiam kontakt.

[email protected]

Pozdrawiam

Marcin

Teraz etap tynku, bo ocieplanie dobiega końca i musimy się zdecydowac na tynk. majstry polecają mineralny a na to farbę silikonowa albo silikatową. Co Wy wybieracie??

Jerzyku, Twój lotek jakim tynkiem pokryty?? Możesz zdradzić jaki to kolor i producent?/ Czy Twoje okna to złoty dąb czy raczej orzech lub mahoń, bo na zdjęciu wyglądają inaczej niż złoty dąb, ciemniej.

Jutro wchodzą tynkarze wewnętrzni. Coraz ładniejsza ta lotkowa skorupka...

Pozdrawiamy

U mnie tynk silikonowy (caparola, muskat 18), ptaki robia duze kleksy wiec juz potrzebowal szorowania, polecam.

Wszystko co mialem w drewnie, a nie dotyczylo wiezby dachowej, zamienilem na murowane. Parapety zewnetrzne - blaszane kolor grafit. Nad wewnetrznymi sie zastanawiam, moze ktos ma drewniane? Jak sie sprawdzaja w codziennym uzytkowaniu?

Pozdrawiam serdecznie.