Anaaa 21.03.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Wlasnie odebralismy projekt!! Wyglada na to ze wszyscy sa zajeci budowa i nie sledza forum:( Tylko z czego oni buduja? bo u nas w miescie i okolicach nie ma zadnych materialow na budowe scian!!! Czy ktos rowniez ma takie problemy,slyszalam ze to w calej Polsce jest taka sytuacja:( ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta17 24.03.2007 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Też mam wrażenie że temat LOTE powoli zamiera....... szkoda, bo fajnie byłoby pogadać z kimś kto buduje i zmaga się z podobnymi problemami i wątpliwościami związanymi z tym samym projektem..... POZDRAWIAM LOTOWICZÓW!(może jeszcze gdzieś są.......) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remik i Aga 24.03.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Temat nie umiera - tylko trwa budowa. Niestety po kolei opuszczaja nas kolejne ekipy ( najpierw glowny wykonawca , potem murarze a teraz zabrali sie dekarze ). Tak wiec jestesmy mocno w nie doczasie. Po takich przejsciach to cud , ze jeszcze mamy wole budowania. Mury jednak juz stoja , dach zrobniony w 3/4. Balagan na dzialce przeokrutny. W kwietniu mamy miec okna i brame garazowa. Jezeli chodzi o zdjecia to chetnie , tylko chyba raczej komus na priva , bo nie naumialam sie ich jeszcze wstawiac. Pozdrawiam Lotowiczow - pokazujcie i wy swoje marzenia. Cholercia - wcielo gdzies mi polskie literki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcerkask 24.03.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Czesc właśnie wystartowaliśmy mamy zaszalowane lawy i bedziemy lac beton w poniedzialek. Jestesmy cali zadowoleni. Nadal zastanawiamy sie nad koncepcja zaadoptowania poddasza - nie bardzo wiemy czy ma sens podnoszenie scianki kolankowej - obawiam sie ze podniesienie jej o jeden rzad zniszczy idealne proporcje budynku. Co Wy na to ? kolejna zmiana jaka chcemy wprowadzic to wydluzenie okien w salonie do takich 3/4 dlugosci balkonowych. Chcemy w ten sposob uatrakcyjnic pomieszczenie salonowo jadalniane. Dodatkowa rzecz jaka mi chodzi po glowie to wpuszczenie kominka w sciane tak po prawej stronie komina tak by zrobic wiecej miejsca na multimedia w salonie. Chce uniknac bliskiego kontaktu telewizji z kominkiem - mam wrazenie ze w oryginale jest za malo miejsca. pozdrawiamy wszystkich Lotowiczow. Monika i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta17 24.03.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Remik i Aga - będę niezmiernie wdzięczna za zdjęcia na priv. U nas dziś geodeta wytyczył ławy i patrząc na wbite kołki mam wrażenie że jakoś mała ta chałupka - jak to wygląda u Was Lotowicze po wystawieniu murów??!!! Może to moje wrażenie..........??!! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remik i Aga 25.03.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Micki - specjalnie dla Ciebie , zrobimy dzis aktualne zdjecia i wyslemy. Na razie mozemy przeslac rzut przeprojektowanego parteru. Jezeli chodzi o wielkosc pomieszczen - to faktycznie moja zona wciaz narzeka na wielkosc salonu , ale co do reszty to spoko ( mozna miec i 300 metrow do dodatkowego ogrzewania i sprzatania ). Nasz domek w sasiedztwie innych domkow , rzeczywiscie wyglada na dosc niski - ale w koncu to parterowka. Co do podnoszenia sciany kolankowej - my to wlasnie zrobilismy o jeden pustak plus wieniec - naszym zdaniem nie zaburzylo to w jakis szczegolny sposob proporcji budynku. Tylko koniecznie trzeba pamietac o zalaniu slupow w naroznikach budynku pod obsady mocowan krokwi naroznych. Nalezy przy tym ( podnoszeniu ) zwrocic uwage na daszek nad wejsciem i pamietac , ze zachowujac obnizony poziom podlogi w garazu wyjdzie on dosc wysoki. Mcerkask - mamy równiez powiekszone okna o których piszesz , z tego wzgledu , ze mamy wjazd od poludnia i w ten sposób chcielismy dodatkowo doswietlic salon. Do uslyszenia wieczorkiem!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcerkask 25.03.2007 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Hej, Ale Wam zazdraszczamy postepu prac. Dzis bylem na budowie zobaczyc stan przed zalaniem law. Bylem z kolega elektrykiem ktory zapytal czy zrobilem uziem fundamentowy ... konieczny przy podlaczeniu instalacji odgromowej. Bylem zaskoczony bo moj szef budowy o czyms takim mi nie wspomnial. Czy Wy zrobiliscie cos takiego ? My jutro przed zaleniam tj przed godzina 10.00 pilnie wysylamy ekipe aby na kazdym narozniku wyprowadzili kable... Rowniez jak mozna by prosic o zdjecia bylibysmy zobowiazani - szczegolnie po podniesieniu, salony i poddasza. Troche martwi mnie Wasza opinia ze salon jest maly. Bylem w paru salonach o takich wymiarach i bylem zadowolony ... mam nadzieje ze bedziemy rowniez jak nasz salon stanie Aby nie zabierac miejsca zdecydowalismy sie na schowaniu kominka w scianie - proponuje rowniez Wam takie rozwiazanie. pozdrawiamy budujacych Lote. Monika i Marcin (i od niedawna Jaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta17 25.03.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Remik i Aga - będę czekac z niecierpliwością na zdjęcia Waszego domku!!!! Też podnosimy ściankę kolankową więc fajnie będzie zobaczyć jak to będzie wyglądać "na żywo" Co słychać mcerkask - jak synuś?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcerkask 25.03.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Hej Hej, Synuś jest boski, powoli przyzwyczajamy się do nowej sytuacji w domku... taki mały człowieczek to dopiero jest wyzwanie pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta17 26.03.2007 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Remik i Aga WIELKIE DZIĘKI ZA ZDJĘCIA!!!! Na prawdę domek wygląda imponująco ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta17 26.03.2007 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 mcerkask - to już niedługo będziesz miał pożytek z synka - taki mały Bob-budowniczy rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaaa 27.03.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Witamy wszystkich! Ciesze sie ze cos zaczeliscie sie odzywc! My wlasnie wrocilismy ze spotkania z budowlancami. Narazie wrazenia pozytywne , tylko ciekawe na ile nas wylicza Bardzo prosimy o Wasze zdjecia na mojego maila: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaaa 28.03.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Witamy!Remik i Aga BARDZO dziekujemy za zdjecia.Wasz dome jest PIEKNY choc zapewne zdjecia nie oddaja tego w calosci! I tu pojawia sie nasze pytanie: czy jest mozliwosc zobaczenia Waszego domku na zywo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remik i Aga 07.04.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Żeby śmiały się pisanki, uśmiechały się baranki, mokry Śmigus zraszał skronie, dużo szczęścia sypiąc w dłonie z okazji Świąt Wielkanocnych życza Aga i Remik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaaa 07.04.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Wiosny w sercu,pogody ducha! Szczesliwych i radosnych Swiat Wielkanocnychzyczy Aneta i Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka27 10.04.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Witam wszystkich i gratuluję wyboru pięknego Lote! Mam ogromny sentyment do tego domku, bo był to pierwszy projekt który wybrałam. W ostateczności musiałam z niego zrezygnować, gdyż wymagał u mnie za dużo zmian.Ale jest wspaniały!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta17 19.04.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Czy ktoś tu jeszcze bywa??!!! czy wszyscy siedzą na budowie i noszą pustaczki i inne zabawki budowlane Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej.ka 05.05.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Witam. Dołączamy z żoną do budująych Lotte ( wybraliśmy wersję II). Jeśli jest ktoś kto nie poległ na placu budowy tego domu niech da znać... Forum wygląda na lekko wymarłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia Kawałko 06.05.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Witam, to ja - żona macieja.ka. Lote wybraliśmy prawie wspólnie ), stawiamy z keramzytu, dachówka ceramiczna - bo przy samym lesie. Mam pytanko - czy zmieniacie okno balkonowe na poddaszu? Bo mi ono się tam wcale nie podoba. Czy ktoś niedaleko Szczecina postawił już ten projekt? Pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remik i Aga 06.05.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Uwaga - próba generalnahttp://images21.fotosik.pl/255/8b8e05b9a805cb7em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts