Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wlasnie odebralismy projekt!! Wyglada na to ze wszyscy sa zajeci budowa i nie sledza forum:( Tylko z czego oni buduja? bo u nas w miescie i okolicach nie ma zadnych materialow na budowe scian!!! Czy ktos rowniez ma takie problemy,slyszalam ze to w calej Polsce jest taka sytuacja:( ????

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Temat nie umiera - tylko trwa budowa. Niestety po kolei opuszczaja nas kolejne ekipy ( najpierw glowny wykonawca , potem murarze a teraz zabrali sie dekarze ). Tak wiec jestesmy mocno w nie doczasie. Po takich przejsciach to cud , ze jeszcze mamy wole budowania. Mury jednak juz stoja , dach zrobniony w 3/4. Balagan na dzialce przeokrutny. W kwietniu mamy miec okna i brame garazowa. Jezeli chodzi o zdjecia to chetnie , tylko chyba raczej komus na priva , bo nie naumialam sie ich jeszcze wstawiac.

Pozdrawiam Lotowiczow - pokazujcie i wy swoje marzenia.

Cholercia - wcielo gdzies mi polskie literki.

Czesc właśnie wystartowaliśmy :) mamy zaszalowane lawy i bedziemy lac beton w poniedzialek. Jestesmy cali zadowoleni. Nadal zastanawiamy sie nad koncepcja zaadoptowania poddasza - nie bardzo wiemy czy ma sens podnoszenie scianki kolankowej - obawiam sie ze podniesienie jej o jeden rzad zniszczy idealne proporcje budynku. Co Wy na to ?

kolejna zmiana jaka chcemy wprowadzic to wydluzenie okien w salonie do takich 3/4 dlugosci balkonowych. Chcemy w ten sposob uatrakcyjnic pomieszczenie salonowo jadalniane.

Dodatkowa rzecz jaka mi chodzi po glowie to wpuszczenie kominka w sciane tak po prawej stronie komina tak by zrobic wiecej miejsca na multimedia w salonie. Chce uniknac bliskiego kontaktu telewizji z kominkiem - mam wrazenie ze w oryginale jest za malo miejsca.

pozdrawiamy wszystkich Lotowiczow.

Monika i Marcin

Micki - specjalnie dla Ciebie , zrobimy dzis aktualne zdjecia i wyslemy.

Na razie mozemy przeslac rzut przeprojektowanego parteru.

Jezeli chodzi o wielkosc pomieszczen - to faktycznie moja zona wciaz

narzeka na wielkosc salonu , ale co do reszty to spoko ( mozna miec

i 300 metrow do dodatkowego ogrzewania i sprzatania ).

Nasz domek w sasiedztwie innych domkow , rzeczywiscie wyglada

na dosc niski - ale w koncu to parterowka.

Co do podnoszenia sciany kolankowej - my to wlasnie zrobilismy o jeden pustak plus wieniec - naszym zdaniem nie zaburzylo to w jakis szczegolny sposob proporcji budynku. Tylko koniecznie trzeba pamietac o zalaniu

slupow w naroznikach budynku pod obsady mocowan krokwi naroznych.

Nalezy przy tym ( podnoszeniu ) zwrocic uwage na daszek nad wejsciem

i pamietac , ze zachowujac obnizony poziom podlogi w garazu wyjdzie on dosc wysoki.

Mcerkask - mamy równiez powiekszone okna o których piszesz , z tego wzgledu , ze mamy wjazd od poludnia i w ten sposób chcielismy

dodatkowo doswietlic salon.

Do uslyszenia wieczorkiem!!! :lol:

Hej,

Ale Wam zazdraszczamy postepu prac. Dzis bylem na budowie zobaczyc stan przed zalaniem law. Bylem z kolega elektrykiem ktory zapytal czy zrobilem uziem fundamentowy ... konieczny przy podlaczeniu instalacji odgromowej. Bylem zaskoczony bo moj szef budowy o czyms takim mi nie wspomnial. Czy Wy zrobiliscie cos takiego ? My jutro przed zaleniam tj przed godzina 10.00 pilnie wysylamy ekipe aby na kazdym narozniku wyprowadzili kable... Rowniez jak mozna by prosic o zdjecia bylibysmy zobowiazani - szczegolnie po podniesieniu, salony i poddasza. Troche martwi mnie Wasza opinia ze salon jest maly. Bylem w paru salonach o takich wymiarach i bylem zadowolony ... mam nadzieje ze bedziemy rowniez jak nasz salon stanie :) Aby nie zabierac miejsca zdecydowalismy sie na schowaniu kominka w scianie - proponuje rowniez Wam takie rozwiazanie.

pozdrawiamy budujacych Lote.

Monika i Marcin (i od niedawna Jaś :)

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witam,

to ja - żona macieja.ka. Lote wybraliśmy prawie wspólnie :)), stawiamy z keramzytu, dachówka ceramiczna - bo przy samym lesie. Mam pytanko - czy zmieniacie okno balkonowe na poddaszu? Bo mi ono się tam wcale nie podoba. Czy ktoś niedaleko Szczecina postawił już ten projekt?

Pozdrawiam Asia