Remik i Aga 06.05.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 niestety próba nieudana - czy ktos moze mi wytlumaczyc jak wstawic zdjecie zanim odnajde instrukcje gdzies na forum?tylko prosze prosto i przystepnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remik i Aga 06.05.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 a moze tak sie udahttp://images21.fotosik.pl/255/8b8e05b9a805cb7em.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta17 09.05.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Cześć Aga i Remik (lub odwrotnie ) Jak front robót postępuje??! Czy możecie napisać czy więźbę dachową (drewno) zamawialiście o takich wymiarach jak w projekcie czy coś "odchudzaliście" belki - są one strasznie duże no i ten ciężar..............!!! Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remik i Aga 09.05.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Cześć Micki! Drzewo na więźbę zamawialiśmy zgodnie z projektem. Zauważ , że więżba projektowana była pod dachówkę cementowąna którą i my się zdecydowaliśmy. Ponadto jak stwierdził nasz zaprzyjaźniony"prawie " architekt - na poddaszu przy dachu kopertowym nie zaprojektowanożadnych podpór i być może bezpieczniej jest użyć drzewa o większym przekroju.Odnośnie frontu robót to osiągneliśmy stan surowy zamknięty , jesteśmy w trakcie ocieplania styro - a że robimy to sami , to niestety trochę wolno nam to idzie. Pozdrawiam - Agniecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta17 10.05.2007 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Hej Aga! Widzę że chyba będziemy jedynymi Lotowiczkami które będą dyskutować na temat własnej budowy domku pt. LOTE My mamy (prawie) ściany zewnętrzne więc jeśli mogę prosić o jakieś nowe Wasze zdjęcia to będę wdzięczna Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walimar 10.05.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Witam wszystkich miłośników domu Lote Jestem właśnie po zakupie działki i oczywiście przejrzeniu wielu projektów. Na chwilę obecną najbardziej odpowiada mi projekt LOTE II. Z obserwacji forum widać, że wszyscy w tym projekcie robili mniejsze lub większe zmiany. Przed kupnem projektu ja też chciałbym sprawdzić chociaż teoretycznie funkcjonalność budynku. Jednak pewien problem sprawia fakt, że przedstawiane w internecie informacje o tym projekcie wogóle nie zawierają nawet podstawowych wymiarów budynku i pomieszczeń. Mam więc pytanie: czy może ktoś dysponuje bardzo ogólnym planem lub szkicem rzutów budynku na którym są zaznaczone wymiary zewnętrzne budynku i wewnętrzne pomieszczeń (chodzi oczywiście o wymiary podstawowe). Wiele projektów w internecie udostępnia tego rodzaju informacje, a ten który akurat mnie najbardziej interesuje tego nie posiada. Jeżeli ktoś chciałby mi pomóc to bym był bardzo wdzięczny. W przyszłości i może ja będę w stanie komuś w czymś pomóc. Na razie z góry dziękuję i do zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remik i Aga 11.05.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Witaj WalimarWyslalam wiadomosc na emaila.A co tam slychac u innych?Mcerkask , Anaaa , Micki - odezwijcie sie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walimar 11.05.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Witam jeszcze raz wszystkich "lotowiczów" Tak wogóle należało by troszkę ożywić to forum. Jestem w stanie opracować kilka fajnych informacji graficznych i nie tylko, dla innych potencjalnych użytkowników, zainteresowanych tego rodzaju budową. Na razie to widzę, że forum wykorzystywane jest w 95 % do przesyłania pozdrowień. Moim zdaniem za mało jest informacji czysto technicznych, a przecież przy budowie domu to jest chyba najważniejsze, oprócz oczywiście finansów. Zresztą jedno z drugim się nierozerwanie wiąże. W chwili obecnej ja nie posiadam żadnej dokumentacji (oprócz tej z prasy i internetu), na podstawie której mógłbym coś stworzyć.(jestem na starcie) Ponieważ znam się troszeczkę na programach graficznych i innych, można by powoli wprowadzać na forum informacje bardziej dokładne dotyczące rodzaju zmian, kosztorysów (oczywiście nie tak dokładnych jak opracowywanych przez specjalistów), chociaż przy odrobinie dobrej woli i posiadanej wiedzy za wiele one między sobą nie powinny się za bardzo różnić. Na razie może zacznijmy od podstaw a w miarę "wzrostu" zainteresowania, posiadanej wiedzy i informacji można to fajnie rozbudować. Nie chodzi tu tylko o samą budowę ale również o inne późniejsze sprawy związane z zagospodarowaniem domu i terenu wokół niego. Moim skromnym zdaniem po co powielać błędy innych, lepiej uczyć się na wspólnych doświadczeniach, a na pewno każdy z nas "parę złotych" zaoszczędzi, nie mówiąc już o nerwach. Domek jest naprawdę fajny, a przede wszystkim funkcjonalny. Zapraszam wszystkich do bardziej aktywnego uczestnictwa na forum. Jeżeli co służę moją skromną pomocą. "Kto pyta nie błądzi" i "wydaje mniej pieniędzy". Pozdrawiam wszystkich i zapraszam do współpracy [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiam 12.05.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 witamy wszystkich Lotowiczów my wybralismy Lote I odbicie lustrzane. W tej chwili czekamy na pozwolenie na budowę ...i jak tylko dostaniemy to ostro ruszamy Jesteśmy ze Świecia n/W ( kujawsko pomorskie ) prosimy o zdjęcia tych wszystkich , którym udało sie juz pobudować chociaz kawałek Lote Pozdrawiam Kasia i Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiam 13.05.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Remik i Aga, Dzieki serdeczne za zdjecia, zagadki i informacje z Waszej budowy. Jestesmy otwarci na wszelkie fotki Lote i rady.Macie racje z podniesiem budynku o jeden pustak,tylko czy wtedy zmienia sie daszek od frontu? Lotowicze jaki macie strop?? pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta17 14.05.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Witam budujących! Jeśli chodzi o stropy to teriva - ale u nas czeka się na nie ok. 3 tygodni no i "front" stanął na moment A ja byłabym wdzięczna za wizualizację schodów na górę - jak je macie zabudowane na poddaszu?? Też zamierzamy "podnieść " poddasze o pustak - czy lejecie na nim wieniec do którego będzie montowany dach??! Pozdrowionka dla Agi i Remika-jak idzie Wam budowa - Wy chyba jesteście najdalej!!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki1719500668 14.05.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Czesc wszystkim Ja czekam jeszcze na pozwolenie i sadze ze okolice lipca sierpnia rusze z wykopkami Remik czy ja tez mogłbym prosic o pare fotek???? ja tez mam lustrzane odbicie [email protected] byłbym bardzo wdzieczny pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 14.05.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 ja sie coraz bardziej sklaniam ku Lote, chociaz błądzę, łudze sie i to mocno i trzymam kurczowo tego ze za 300 stysiecy sie da postawic i zamieszkac jelsi ktos ma zdjecia gotowej lotki to bardzo prosze jesli mozna przeslac [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remik i Aga 14.05.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Cześć !Czasami żartuję sobie , że tych kilka zdjęć stało się dyżurną wizualizacją Lotka , bo na siłę wszystkich Forumowiczów nimi uszczęśliwiam. Zdjątka są niestety nieco nieaktualne. W tej chwili mamy stan surowy zamknięty , ocieplamy styro - a że robimy to sami to niestety trochę to już trwa. Przed domem piętrzy się góra styropianu do ocieplenia podłóg - i póki co nie za bardzo mogę cykać zdjęcia. Jarecki i Szip Budowniczy - zdjecia wysBane na priva.Dla innych na pewno juz znajome zdjecie Lotka od frontu.http://images21.fotosik.pl/255/f1260a74c53e61bem.jpgGdyby ktos jeszcze w sposob baaaardzo przystepny wytlumaczyl mi jak je nieco powiekszac - bylabym bardzo wdzieczna.Pozdrawiamy Agnieszka i Remik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiam 14.05.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 nie wiem czy dobrze ale my robimy to tak (pozwoliłem sobie zrobić to na przykładzie Waszego zdjęcia ) najpierw robimy resize fotki np do 800x600 wchodzimy np na http://www.imageshack.us , klikamy przeglądaj i wybieramy fotkę z naszego kompa. Potem klikamy uploading i fotka się ładuje . Kolejno wybieramy opcje np: Thumbnail for forums (1) i wtedy mamy cos takiego: ( po kliknięciu na obrazek w imageshack pojawia się pełnowymiarowe zdjęcie) http://img339.imageshack.us/img339/7733/resizeoflote3ex4.th.png lub wybieramy Hotlink for forums (1) i wtedy mamy coś takiego: ( mam nadzieję ze nie ma tu za duzo osób z modemami ) http://img339.imageshack.us/img339/7733/resizeoflote3ex4.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remik i Aga 14.05.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Dzieki Kasiuto moze mala próbaLotek jeszcze surowszy niz wczesniej pokazywalamhttp://images21.fotosik.pl/267/854b825e7825bea6med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta17 15.05.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=70882&highlight=lotePOZDRAWIAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta17 15.05.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=70882&highlight=lote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 15.05.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Piekny ten dach w Waszej lotce! bardzo dziekuje Agnieszce za zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remik i Aga 15.05.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Specjalnie dla Owieczki zdjęcie z dziś - ukończony w wielkich bólach dach wraz ze zmienionym daszkiem nad wejściem : http://images20.fotosik.pl/347/a718ea9fe16555camed.jpg Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts