madric 12.02.2012 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Czemu tracisz? Ja zasuwam cały czas:d Najgorzej z ścianami, bo kurcze w mróz nie mogę skończyć dwóch górnych rzędów. W tygodniu ma być odwilż więc przyatakuje i będzie po ptakach. Elektryka praktycznie skończona (no może jeden dzień jeszcze) w tygodniu mam zamiar zrobić wentylacje do WM, no i wielkimi krokami wysyłam i kompletuje instalcje co etc. ceny castoramy do cen internetowych nie mają szans (nawet wliczajac wysylke). Kominek będę robił na 150 z http://www.kominki.pl . Połączenia będą praktycznie bez załamań więc raczej powinno zadziałać. Akrimka a powiedz czy anemostaty masz koloru metalicznego czy białego. Tam az takich temperatur wysokich niema chyba co? Osobiście wolałbym białe:). Aha Akrimka są jakieś ślady powietrza ciepłego na ścianach?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 13.02.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 W łazience mam biały anemostat, w pokojach kratki takie ciemne, Nie zauważyłem zadnych nalotów czy spalonego kurzu na scianach. Co prawda nie paliłem za duzo ostanio, ale mam to już drugi rok i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madric 14.02.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 jaka tam temperatura bucha z tych kratek/anemostatów? Ten dystrybutor z blachy masz wrzucony w komorę dekompresyjną czy pod nią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 23.02.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Nie mierzyłem temperatury nigdy, ale z tego co dotykałem kratek i tego w łązience to sa bardzo gorące. Zauwazyłem zer chyba mam za małe wejscie powietrza pod kominek, mam zamiar wstawić tam wiekszą kratkę. Mój kominek jest schowany w ścianie w schowku za klatka.. Dystrybutor z blachy załozony na sam kominek - musiałem zdjać rure spalinową zebny to zrobić, on ma 4 wyjscia i do nich mam zappiete rury. Z komory nas kominkiem wyprowadziłem do salonu duzą kratkę i kanał na poddasze do dalszego rozprowadzenia. Dodatkowo rure spalinową przerobiłem dokładajac do niej kształtowniku U aby zwiekszyć powierzchnię oddawania ciepła do komory. Chyba to nieźle działa. Nie moge zapalić za mocno bo zaczyna buchać gorąco. Jak znajde fotki to wrzuce co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madric 23.02.2012 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 hejMyślałem właśnie że jak nałoży się na kominek ten dystrybutor to bedzie zbyt gorąco. Ja myślałem aby wstawić ten dystrybutor na górze obudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tryk 06.03.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Razem z żoną jesteśmy na etapie wyboru projektu. Zafascynował nas Lotek I. Czy ktoś buduje z woj.lubelskiego lub podkarpackiego. Chcielibyśmy zobaczyć domek w rzeczywistości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 07.03.2012 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Madric, Tak zrobiłem u siebie okna połaciowe, w weekend mam zamiar je płytować.. A tu masz linka do albumu "góru" od stelazy czyli Rom-Kon http://www.fotosik.pl/u/rom-kon/album/973720 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madric 08.03.2012 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Dziękuje. Bardzo mi pomogłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaWoS 16.03.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Pozwolę się przenieść tutaj z rozmową. Mam nadzieję że nikogo nie urażę. Dziennik dziennikiem No widze ze jak wiosna przyszła to i robota w całej pełni. COś niskie ceny macie....ja za wybudowanie całosci płaciłem w 2009r 28tyś, do tego konstrukcja dachowa i krycie 20 tyś. Z reszty robót jakie płaciłem to tylko wylewki chyba 12zł/m2 z układanie styropianu(było prawie 300m2) i około 2tyś za rozłożenie podłogówki. No i prad 2.2 tyś za ponad 150 punktów,+ TV i lan w kazym pokoju+ kable od alarmu, Reszte rzeczy robiłem sam z pomocą rodziny. Jedynie majstrowi co mi tynkował pare stówek i tak samo pozniej jemu za ocieplenie, ale to kolega ojca wiec nie były to duze kwoty. Generalnie cała wykonczenówka to moja własna robota. A do zrobienia zostało mi opłytowac tylko 3 okna na poddaszu i zabieram sie za spoinowanie płyt.. Moje ceny wzięły się tym że to robotnicy wybierali termin robót czyli "wpadali" w wolnym czasie i odchodzili do innych budynków kiedy im pasowało. Dotrzymywali terminów a że rok był pogodny to wyrabiali się i pomiędzy klientami pracowali u mnie. Dach skończyli 2 dni przed wigilią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 19.03.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Nie no spoko. Ja to napisałem ze skoro mało płaci sie za budowanie to znaczy ze ceny zrobiły sie normalne. Widomo ze zalezy to od regionu i wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madric 19.03.2012 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Mam nadzieję że nikogo nie urażę. Dziennik dziennikiem spoko nie ma różnicy, ważne aby dotarło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalwek 10.06.2012 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Witam chcaiłem zapytać czy ktoś z budujących lote w.I kupował projekt instalacji wentylacji mechanicznej nawiewno-wywiewnej z odzyskiem ciepła w cenie 369 zł który proponuje firma archipelag na swoich stronach?? Jeżeli tak chciałbym poznać opinię czy projekt jest wart tych pieniędzy czy lepiej zamówić projekt indywidualny. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 18.06.2012 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 A oto moje wekndowe prace przy tarasie... [ATTACH=CONFIG]120762[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]120763[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]120764[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]120765[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]120766[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaWoS 05.10.2012 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Zdecydowałem się na wiercenie studni głębinowej. Czy ktoś z was ma takową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 09.10.2012 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Zdecydowałem się na wiercenie studni głębinowej. Czy ktoś z was ma takową? Niestety nie mam, U mnie wodociąg kosztował około 3.5tyś chyba. Teraz płacę 3.5 zł/m3wody, do tego scieki około 7zł. Mój brat w okolicach krakowa zastanawia sie nas głebinówka, ale jak to mowią loteria jak teren trudny. U ojca facet koparką wykopał na niecałe 5m, wstwił kręgi i do tego rów do domku (30m) w około 4h. Z wastwieniem kregów koszt studni wyszedł jakies 1100-1200zł. Ale tam żródło było pewne, wody jest ponad 4m ,jak na tą szuszę na połodniu polski to wszyscy zaskoczeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaWoS 18.10.2012 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Studnia wykopana, na razie jakieś 30 l na minute i w godzinę wypompowuję do zera, po kolejnej godzinie ponad 200 l jest uzbierane. Ale to początek więc może być mniej i może być więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAX8400 13.02.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Nie mierzyłem temperatury nigdy, ale z tego co dotykałem kratek i tego w łązience to sa bardzo gorące. Zauwazyłem zer chyba mam za małe wejscie powietrza pod kominek, mam zamiar wstawić tam wiekszą kratkę. Mój kominek jest schowany w ścianie w schowku za klatka.. Dystrybutor z blachy załozony na sam kominek - musiałem zdjać rure spalinową zebny to zrobić, on ma 4 wyjscia i do nich mam zappiete rury. Z komory nas kominkiem wyprowadziłem do salonu duzą kratkę i kanał na poddasze do dalszego rozprowadzenia. Dodatkowo rure spalinową przerobiłem dokładajac do niej kształtowniku U aby zwiekszyć powierzchnię oddawania ciepła do komory. Chyba to nieźle działa. Nie moge zapalić za mocno bo zaczyna buchać gorąco. Jak znajde fotki to wrzuce co i jak. Akrimko, jak sprawuje się kominek wbudowany w ścianę i schowany pod klatką schodową - czy schody się nie nagrzewają, jak to wygląda w praktyce. Ja już mieszkam w lote 1 i zastanawiam się jaki zrobić kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 27.02.2013 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Akrimko, jak sprawuje się kominek wbudowany w ścianę i schowany pod klatką schodową - czy schody się nie nagrzewają, jak to wygląda w praktyce. Ja już mieszkam w lote 1 i zastanawiam się jaki zrobić kominek. Witam U mnie komnek jest włąsciwie za klatką schodową, zajmuję kawałek schowka/garderoby pomiedzy klatkschodową a pokojem. Nic mie sie tam nie nagrzewa, z trzech stron są sciany które zostały obłożone wełną do izolacji kominków, z tyłu donudowałem taką sciankę z różowego karton-gipsu,i zaizolowałem rónież wełną kominków. Poszukam fotek z budowy i wkleje. Uważm ze jest to dobre rozwiązanie bo kominek nie wystaje mi do salonu , nie zajmuje miejsca, nie jest takim centralnym punktem. Moj kominek to Zuzia 16kw z kratki.pl Palę w nim od czasu do czasu, ładnie dogrzewa, szyba sie nie brudzi zbyt mocno mimo ze palę sosanowym drewnem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 20.03.2013 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Dawno nikt nic nie pisał...Wkleje kilka fotek mojego poddasza po szpachlowaniu. Zdjęcia z komórki....Sufit z belkami odkrytymi:)http://s20.postimage.org/qlhmzq3yh/2013_02_10_539.jpg http://s20.postimage.org/srbxu87ex/2013_02_10_546.jpg Pokój nad garażem http://s20.postimage.org/t973a2wzt/2013_02_10_540.jpg Przejście do pokoju nad garażem (pod spodem jest kotłownia) http://s20.postimage.org/aebcjnwy1/2013_02_10_542.jpg http://s20.postimage.org/yynbue361/2013_02_10_543.jpg Druga strona poddasza widok na łązienke i pokój http://s20.postimage.org/k3yqg7tl5/2013_02_10_545.jpg W sumie na poddaszu Lote II bez podnoszenia dachu mam po podłogach 2x pokoje po 20m2 - minimalna wysokość kolankowej 80cm. Pokój nad garażem 35m2, łazienka około 16m2, odktyta przestrzeń czyli salon na poddaszu 47m2. POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 11.04.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Wczoraj minęło 3 lata jak się ptrzerprowadziliśmy do naszego Lote II. A jutro ruszają prace związane z układnie podłóg.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts