Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom ?wierszcza i ZAB

Recommended Posts

http://www.murator.com.pl/domy_forum/01.jpg

Dom zbudowany jest z bali, w konstrukcji sumikowo-łątkowej, nie podpiwniczony. Docieplany od środka wełną 15 cm (poddasze 20 cm).

Powierzchnia domu (z garażem na dwa samochody ) 154 m/kw, użytkowa 127 m/kw.

Komplet elementów drewnianych mieści się na jednym TIR-ze. Prace montażowe zostały rozpoczęte w ostatnich dniach listopada.

Dom jest całoroczny, budowany metodą gospodarczą przy dużym udziale pracy własnej (min. wykonanie fundamentów z Muratorem).

Budowa rozłożona jest na dwa etapy. W pierwszym (planowane zakończenie latem tego roku) wykończony będzie tylko dół. W następnym poddasze.

[ Ta wiadomość była edytowana przez: Redakcja dnia 2003-02-28 14:04 ]

Dom cały już jest pomalowany na żółto. Układamy płyty i myśle, że jeszcze z miesiąc, dwa i zamieszkamy w Sowiej Woli.

Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów!!!

[ Ta wiadomość była edytowana przez: świerszcz dnia 2003-04-10 22:55 ]

[ Ta wiadomość była edytowana przez: świerszcz dnia 2003-05-12 11:29 ]

• 2 months później...
  • 2 months później...

No, no Świerszcz dom piękny a teraz jeszcze piękniejszy. Chyba też sobie zrobię takie ciemniejsze obramowanie okien o ile pozwolisz :wink:

Gratuluję domek naprawdę super.

pozdrawiam :)

Jagna,

zapraszam oczywiście :D :D :D

A gdzie mieszkasz???

PS. A w środku? Teraz ściany malujemy na biało, zostawilismy belki stropowe i bale poddtrzymujące konstrukcje i pomalujemy je na brązowo, na kolor podobny do tego, co okna. No i wybieramy teraz gres, jeszcze nie wiem, jaka będzie podłoga.

Witaj Świerszczu!

Muszę przyznać, że bardzo podoba mi się Twój domek - zawsze chciałem mieć taki (chodzi o materiał, z którego go budujesz), ale ... jakoś wyszło inaczej. Mam nadzieję i życzę Wam tego, abyście jak już skończycie i zamieszkacie byli tam bardzo szczęśliwi - bo przecież po to chyba cały ten wysiłek, prawda ?! :lol: