EWA-S 10.05.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Od strony zachodniej trawa rosnie do samego budynku a od str południowej cały pas tak jak okap suchutko nawet trawa wyschła a marzyłam oroslinach okalających dom,czy jest szansa cos tam posadzic takie do 0.5 lub 1 m wys co przetrwa tę susze?A jeżeli nic nie mozna poradzic to co zrobić aby to ładnie wkomponować w zieleń.Jest to 4 m pas od płotu.Co poradzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.05.2006 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Ewa ja mam zrobiony tzw suchy potok.....zamiast wody sa malitkie kamyczki...i obsadzony brzeg jest malymi karlowatymi iglakami....tlo wysypane jest cienka kora.....wyglada calkiem ok i swiety spokoj...bo ja narazie wszystko rosnie...( pod tym wszystkim mam wylozona agrowloknine...chamuje wzrost chwasciorow i utrzymuje ciut wilgoc...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKinga 12.05.2006 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Ja mam ok. 10 m takiej ściany i postanowiłam nie rezygnować z roślin.Posadziłam róże rabatowe i co kilka dni podlewam je porządnie. Na razie to miejsce im służy.Zobaczymy jak bedą kwitły. Jeżeli ta uprawa mi się uda, dorzucę do nich jeszcze coś okrywowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts