ewia 28.02.2003 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 Mam kawałek ziemi, na której chciałabm postawić domek drewniny w konstrukcji szkieletowej drewnianej. Problem w tym, że po wizycie w urzędzie gminy nic już nie wiem. Zakręcona pani w gminie poinformowała mnie, że teren na którym leży moje pole jest pod zabudowę zagrodową. Co w związku z tym? Mogę postawić na tym ten domek czy nie? Pomóżcie! Bo pani z gminy nie chciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dyletant 28.02.2003 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 Zabudowa zagrodowa to po prostu dom na dzialce rolnej (o ile plan pozwala). Ja taki buduję. Problem jest w zasadzie tylko jeden - mało który bank daje kredyt na ?zabudowę zagrodową? zwaną też siedliskową. Z moich poszukiwań wynika, że w miarę normalnie można to załatwić tylko w PKO BP i LG Petrobanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek200 01.03.2003 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2003 Hej ewia!Żeby całkowicie uniknąć problemów napisz we wniosku do gminy, że chcesz budować dom mieszkalny w ramach siedliska rolnego. A zabudowa zagrodowa to po prostu zabudowa rolna, takie gospodarstwo w skład którego mogą wchodzić budynki gospodarcze, inwentarskie itp.Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts