janusz_21 08.09.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Witam! Mam Husqvarnę i nie kupiłbym innej w 4-5 godzin tnie 2500m2, ja mam dość ona może dalej ciąć. 3 lata bez problemu i serwisu. Nie kupujcie wynalazków ja po kupnie jednej takiej wiertarki wyleczyłem się z oszczędzania na tego typu zakupach! Tanio kupisz, dwa razy kupisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fato 09.09.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Bardzo polecam Stigę kupiłem w zeszłym roku i koszę nią wszystko od trawy po osty i małe drzewka moc niewielka 1,1km ale jest naprawdę wystarczająca ma zarówno tarczę jak i żyłkę (kosze prawie zawsze tarczą). Polecam tę markę a i serwisy pod ręką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 27.04.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Odświeżam temat. Do wykoszenia około 4tys. m.kw. nieużytków (trawa, wysokie chwasty, dość nierówno, rów melioracyjny) chciałbym zakupić kosę spalinową. Chcę na to przeznaczyć około 1700PLN. Poczytałem trochę forum i upatrzyłem sobie na razie wymienione niżej modele. Czy macie jakieś doświadczenia/opinie (złe lub dobre) dotyczące któregoś z wymienionych poniżej modeli ? A może w cenie do około 1700 PLN wskażecie coś lepszego ? Pozdrawiam,Radek Honda UMK 435E UEET 1700Silnik Honda czterosuwowy górnozaworowy GX 35 o pojemności 35 cm3 i mocy 1,5 KM z zapłonem elektronicznym.Pojemność zbiornika paliwa 0,65 l.Wygodny uchwyt typu "kierownica"kompletne urządzenie wraz z fabrycznym wyposażeniem w postaci szelek, okularów, głowicy i tarczy tnącejWaga 6,6 kg. Kawasaki KBH 27 A Silnik spalinowy dwusuwowy o pojemności 26 cm3. i mocy 1,55 KM z elektronicznym zapłonem.System startu primer oraz opatentowany system rozruchu "łatwy start" dla łatwego uruchamiania zimnego silnika.Na wyposażeniu standardowym znajduje się metalowa tarcza 4-zębna do wycinania krzaków, chaszczy i wysokich traw i półautomatyczna głowica żyłkowa, szelki nośne.Uchwyt typu kierownica.Waga 4,2 kg. Kawasaki KBH 35 A Silnik spalinowy dwusuwowy o pojemności 35 cm3 i mocy 2 KM z elektronicznym zapłonem.System startu primer dla łatwego uruchamiania zimnego silnika.Na wyposażeniu standardowym znajduje się metalowa trójzębna tarcza do wycinania krzaków, chaszczy i wysokich traw i półautomatyczna głowica żyłkowa. W zestawie także szelki nośne, okulary ochronne.Uchwyt typu kierownica.Waga 6,7 kg. Solo 145 BKosa z silnikiem spalinowym Kawasaki o pojemności 44,4 cm3.Moc 2,2 KM.Silnik KAWASAKI TH45Pojemność 45 ccmDuże dwuszczękowe sprzęgło odśrodkoweRegulowany uchwyt kierowniczyZbiornik paliwa 1lŚrednica rury wysięgnika Ř 28 mmSystem antywibracyjnyPrzekładnia kątowa z uzębieniem śrubowym5-krotnie łozyskowany wałPasy dwuramienneTarcza tnącaGłowica żyłkowa Ciężar 7,5 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 28.04.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Przy takim areale do koszenia - pomyśl o kosie z mocnym silnikiem - wg mnie czterosów to przerost formy nad treścią - dwusuwy znakomicie się sprawdzają .I poniżej 2KM raczej niczego nie szukaj - ja używam kosy Stihl FS250 / 2,2KM / i koszę areał ca 1000 m2 trudnych chwastów i trawsk powyrastanych - sprawuje się znakomicie - moc konkretna i można kosić praktycznie bez przerw / tylko na zatankowanie / bez obaw że się sprzęt przegrzeje czy zajeździ ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 28.04.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Niestety Stihl FS250 jest już sporo droższy. Za 2000PLN jest kosa, ale tylko z głowicą do żyłki, bez tarczy tnącej, która będzie w moim przypadku niezbędna. Ehh.. Ja już mam lekko przytępiony słuch i dlatego rozważałem też m.in. Hondę jako cichszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 28.04.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Ja już mam lekko przytępiony słuch i dlatego rozważałem też m.in. Hondę jako cichszą. I tak będziesz kosił w słuchawkach lub innych ochronnikach słuchu - także czy kosa jest o kilka decybeli cichsza czy głośniejsza nie ma to de facto większego znaczenia ... Ważniejszy jest system antywibracyjny - przy takim areale jak Twój - jest to ważne - nie będą cię drgania męczyły podczas koszenia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 28.04.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Niestety Stihl FS250 jest już sporo droższy.(...) Nie namawiam Cię do jej kupienia - poszukaj czegoś o podobnej mocy i wyposażeniu jakie Cię będzie zadowalać ... - Stihl tani nie jest - to fakt ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 28.04.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Pytanie do użytkowników lub serwisantów. Co sądzicie o kosie spalinowej KAWASAKI KBH 27 A. Jestem przed zakupem, i chętnie dowiedziałbym się jakie są opinie na temat tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 29.04.2009 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 A kosy Shindaiwa, model B450 lub C3410 ktoś z was/waszych znajomych używa ? Jeśli tak - jak się sprawują ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRedmer 01.05.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Witambardzo dobry sprzęt mam takie dwie i kosze trawniki w mieście bardzo duże tereny - maszyna nie do zdarcia polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 01.05.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Już się zdecydowałem, jestem po pierwszym koszeniu. Świetny sprzęt, mam nadzieję że nie zapeszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 03.05.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Witam,A co koledzy powiecie na firmę NAC? Made in USA. 2 lata gwarancji. 140 serwisów w kraju. Cena 630-700 za 2,5-3 KM (Moc maksymalna).Kupił znajomy i poleca. A co na to forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 04.05.2009 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Ostatecznie zakupiłem Shindaiwe B450. C3410 też bardzo przyjemna (duużo cichsza - nowy rodzaj silnika, jak czterosuw, chociaż zasilany mieszanką), ale ma mniejszą moc, dlatego zdecydowałem się na B450.Jeśli chodzi o wytłumienie drgań w B450 to oceniam je na bardzo dobre (na razie kosiłem kilka godzin tarczą - trójzębem) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziandy 05.05.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 w sklepach Husqvarny można kupić również kosę 1,6KM - Mcculoch - po rozmowie ze sprzedawcą stwierdził, że sprzęt jest ok (zresztą serwis również u nich) 2 lata gwarancjikoszt tej kosy 1150 w chwili obecnej - co sądzicie o niej? Sprzedawca poleca ale równie dobrze mógł powiedzieć żebym kupował droższą firmową - a ta ma cały osprzęt, tarcza, szelki przyłbica itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziandy 14.05.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 nikt nie ma takiej kosy? - warto ją kupować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejMor 24.05.2009 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Witam. No cóż. mnie również interesuje kupno kosy spalinowej (żyłka oraz ostrza), lecz chciałbym sie zmieścić w 1000 zł. Oczywiście im taniej tym lepiej Co do przeznaczenia to mam sporą działkę, oprócz zwykłego trawnika, do którrego można użyć staromodnej kosiary, to mam jeszcze mocno zaniedbany sad o dość dużej powierzchni pełny chaszczy przeróżnej maści. No i oczywiście rowy etc etc. Jestem kompletnym laikiem, pozwoliłem sobie rozjerzeć sie po różnych forach i nie tylko gdzie widze komentarze dwojakiego rodzaju: kup orientalną tanioche, alebo sthila czy husquarne... to droga impreze, ale chciałbym zmieścić sie oczywiście w 1000 zł. silnik jak wiadomo tak z półtora konia wzwyż. więc polećcie mi firme czy może model nawet ( do tysiąca), oraz czy nie\wiecie czy firma AL-KO jest dobra, a konretniej model bc 45-35 za ok. 650 zł? poleciła mi ją obsługa castoramy. prosze o pomoc jestem na gg 5934446 i na mUratorze, pozdrwiam i prosze o możliwie duży pośpiech ;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 24.05.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Witam. No cóż. mnie również interesuje kupno kosy spalinowej (żyłka oraz ostrza), lecz chciałbym sie zmieścić w 1000 zł. Oczywiście im taniej tym lepiej Co do przeznaczenia to mam sporą działkę, oprócz zwykłego trawnika, do którrego można użyć staromodnej kosiary, to mam jeszcze mocno zaniedbany sad o dość dużej powierzchni pełny chaszczy przeróżnej maści. No i oczywiście rowy etc etc. Jestem kompletnym laikiem, pozwoliłem sobie rozjerzeć sie po różnych forach i nie tylko gdzie widze komentarze dwojakiego rodzaju: kup orientalną tanioche, alebo sthila czy husquarne... to droga impreze, ale chciałbym zmieścić sie oczywiście w 1000 zł. silnik jak wiadomo tak z półtora konia wzwyż. więc polećcie mi firme czy może model nawet ( do tysiąca), oraz czy nie\wiecie czy firma AL-KO jest dobra, a konretniej model bc 45-35 za ok. 650 zł? poleciła mi ją obsługa castoramy. prosze o pomoc jestem na gg 5934446 i na mUratorze, pozdrwiam i prosze o możliwie duży pośpiech ;d Wszystkie tanie są dobre ale jako podkaszarki-nie kosy niestety po sezonie okaże się ze coś nie pracuje,śie zrywa czy nie można naprawić a niejednokrotnie kosa spędzi więcej czasu w serwisie(jesli takowy istnieje)niż w użyciu. Spalinowa kosa szczególnie do działek powyżej 10ar koszenia musi być mocna trwała,ciągle gotowa do pracy i mało palić. Tak jak napisałem wcześniej Husqvarna i Sthil........Honda i Makita choć te dwie ostatnie produkują dobre rzeczy ale z innej branży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejMor 24.05.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 No dzięki kolego, ale myślisz że uda mi sie wyszarpać coś konkretnego za 1000zł? generalnie myśle że inwestycja w podkaszarki, czy marketowe dzieła nie są najlepszym wyjściem, dletego też chciałbym sie dowiedzieć o jakichś solidnych w miare tanich modelach dobrych marek ;D W sumie widziałem wiele wątków bardzo podobnych ale nigdzie nie widziałem żadnej konkretnej odpowidzi, wic myślę że jeżeli coś poradzicie to wiele ludzi na tym skorzysta Pozdrawiam Muratorów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 25.05.2009 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 No dzięki kolego, ale myślisz że uda mi sie wyszarpać coś konkretnego za 1000zł? Ta kwota jest niestety za niska-trzeba dołożyć ok 300,- ale naprawdę warto. Znam parę osób co zachęcone niską ceną kosiarek w Nomi no i mocą(która nie ma nic z mocą przekładaną na żyłkę-coś "ala" wieża stereo o mocy 1500W) ostatecznie i tak kupiły tą droższą bo tamta się popsuła i jeżeli udało im się odzyskać kasę to po sezonie(wielokrotność napraw) Szukaj promocji w firmowych sklepach-jest o co się starać bo dokładają osprzęt -a to osłony ,żyłki,rękawice....różne a i cena jest niejednokrotnie bardzo atrakcyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejMor 26.05.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 No dzięki bardzo chyba mnie przekonałeś. Jeszcze się rozejrzę mniej więcej, i chba dołożę te 3 stówy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts