Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOSA SPALINOWA - jaki model wybrać? Opinie, modele

Recommended Posts

W grę wchodzą marki Stiga, McCulloch, Hitachi, Amy z silnikami Kawasaki.

Ale czekam na wasze opinie i porady

Witam,

miałem podobny budżet i wykończonego "brzęczka" którego się nie opłacało naprawiać.

Posiedziałem trochę na tym forum

http://www.e-kosiarki.net/kosy-spalinowe-podkaszarki-vf10.htm i kupiłem.

Niestety dołożyłem 250zł ale jestem zadowolony.Firma nie wymieniona przez Ciebie :(

Poczytaj,może pomoże.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 553
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hmm, dzisiaj zajechalem do marketu z wiewiórem :D, mają w sprzedarzy tak

- 2 kosy macculloch z 2010 roku, za 1100 i 1300zł z silnikami około 2KM,

modele: BC 010A i BC 060 - hmm jakoś tak nic o nich w sieci nie ma :(

- model makita DBC260 za 1250

- Agroma kawasaki 2,2KM, za 1198 - ostatni sztuka i tak nad nią się zastanawiam rok produkcji 2011

ale za to z kolei z macullocha to serwis HQ mam na miejscu

Pomóżcie!!!

a Ty kolego Dziesiątka mógłbyś zdradzić co kupiłeś i jak się sprawuje?

a Ty kolego Dziesiątka mógłbyś zdradzić co kupiłeś i jak się sprawuje?

kupiłem Oleo-Mac SPARTA 380 T

http://oleomac.pl/Prodotto.jsp?idMarchio=1&idProdotto=2546&idFamigliaRif=1&idFamiglia=30&idSottoFamiglia=38

podobno Włoch,użytkowana 2 sezon,80% trawa,3 lata gwar.,szelki/uchwyt w zestawie,pali od kopa,żyłka 2,4-3,0 i wiooo..:)

Dla mnie wystarczająca i duża różnica porównując poprzedniego"bączka" .Zobaczymy co będzie później :)

A kupię w tej cenie ? nie, wiec po co piszesz o stihlu ?

tak napisałem bo uważam że są to dobre kosy nie ma sie co denerwować

Chociaż sam ze względów finansowych kupiłem kosę Al-ko 4125 i bardzo ładnie kosi nawet wysoką i gęstą trawę (do tego dobrze zdaje egzamin żyłka o przekroju gwiazdki tnie lepiej niż okrągła) tyle tylko że jest sporo cięższa i także głośniejsza niż Stihl ale też sporo tańsza była - nie wiem ile teraz kosztuje

kupiłem Oleo-Mac SPARTA 380 T

http://oleomac.pl/Prodotto.jsp?idMarchio=1&idProdotto=2546&idFamigliaRif=1&idFamiglia=30&idSottoFamiglia=38

podobno Włoch,użytkowana 2 sezon,80% trawa,3 lata gwar.,szelki/uchwyt w zestawie,pali od kopa,żyłka 2,4-3,0 i wiooo..:)

Dla mnie wystarczająca i duża różnica porównując poprzedniego"bączka" .Zobaczymy co będzie później :)

Podobno Włoch ale produkowany w Chinach

Faworyt to bardzo dobra marka, posiadam kosę Faworyt VKS 420W. Mam teren z dużą ilością krzewów, kwiatów i drzew. Próbowałem kiedyś kosić trawnik "tradycyjną" kosiarką spalinową ale strasznie się namęczyłem przy tym, bo musiałem uważać na wszystkie przeszkody jakie napotkałem na drodze :) Jeżeli zależy tobie na dobrym sprzęcie to zdecyduj się na Faworyta.

• 2 weeks później...

Jak ktoś szuka dobrej taniej kosy spalinowej to polecam kosy mark FLO 1250W 79747użytkuje takową od 2010r i nie mogę na nią złego słowa powiedzieć, silnik chodzi jak żyleta, zapala zawsze bez problemów, przez te 4 lata nie wymagała żadnych regulacji. Żyłkę używam kwadratową najgrubsza jaką kupie bo oryginalna była za słaba do chaszczy jakie nią koszę.

Jedynie po zakupie trzeba w kosie dokręcić wszystkie śrubki bo mogą być poluzowane i nasmarować przekładnie kątową, jest tam kalamitka wiec nie ma problemów żeby tą przekładnie nasmarować. Później tylko lejemy paliwo i heja.

• 2 weeks później...
nie można zarzucać forumowiczowi z kilkoma tysiącami wpisów reklamowanie takiego czy innego produktu - być może ma to szczęście, że użytkowana przez Niego kosa firmy Flo działa bezproblemowo. Nie dla każdego, przeciętnego użytkownika kosy znaczenie ma serwis i dostępność części, jeśli w cenie takiej renomowanej firmy produkującej kosy kupi 3 chińczyki bez serwisu - w ramach reklamacji gwarancyjnej dostanie nową kosę.