brachol 12.05.2019 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2019 Mam znajomego co prowadzi salony Stihla i twierdzi że te tańsze kosy są produkowane w Chinach i trwałość jest niższa niż kos robionych kilka lat temu, ale kultura pracy jest odczuwalnie lepsza niż w kosach z marketu. Sam mam kose Al.-Ko i na silnika nie mogę narzekać odpala bez problemów po zimie i w różnych warunkach. Tnie ok ma wystarczającą moc nawet na gęstą i wysoką trawę poprzetykaną np. nawłocią. Minusem są drgania na uchwycie w Stihlu są mniejsze.I taka ciekawostka co do jakości sprzętu - ostatnio zgubiłem pokrywkę z głowicy żyłkowej potrzebowałem skosić trochę trawy więc kupiłem głowicę w Leroy, po założeniu skosiłem z 1,5 m2 trawy i głowica rozpadła się jakby coś w środku jej wybuchło. Przyłożyłem się bardziej do poszukiwań i znalazłem pokrywkę i dokończyłem koszenie na starej głowicy. Takie to jakościowo sprzęty można kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mototrend 13.05.2019 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2019 To chińska maszyna,nie warto w nią inwestować,jak możesz to troszkę dołóż i zobacz Solo 137SB w tamtym roku zakupiłem kosiarkę AL-KO i jestem zadowolony a cos jeszcze lepszego może być nawet za około 1500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ptaszniko 22.05.2019 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 Krótko i zwięźle. Czy za około 500-600 zł idzie kupić sprzęt do koszenia trochę nierównej działki by wjechać tam kosiarką spalinową? Trawa polna max 40 cm i obszar nie większy niż 5 arów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twiti02 14.06.2019 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2019 Witajcie, Działka 1000m2. Potrzebuje czegoś na lata. Co wybrać: Makita EM2600U https://www.makita.sklep.pl/makita-em2600u-lekka-cicha-kosa-spalinowa-2-suwowa-1-13km-latwy-rozruch-p-6295.html Oleo-Mac SPARTA 250 T http://www.victus.pl/kosa-sparta-250-t.html Husqvarna 128R https://www.husqvarna.com/pl/produkty/wykaszarki/128r/952715752/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miachlbyk 14.06.2019 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2019 Jeżeli tylko z tych trzech modeli to Makita,Oleomac ma gównianą konstrukcje,Husqvarna raczej takiej sobie jakości i serwis bardzo drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twiti02 14.06.2019 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2019 Jeżeli tylko z tych trzech modeli to Makita,Oleomac ma gównianą konstrukcje,Husqvarna raczej takiej sobie jakości i serwis bardzo drogi A jeśli nie z tych trzech ? to co ewentualnie byś do tego dorzucił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.06.2019 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2019 Działka 1000m2. Potrzebuje czegoś na lata. Co wybrać: Husqvarna 128R https://www.husqvarna.com/pl/produkty/wykaszarki/128r/952715752/ Myślę , że to dobry wybór szczególnie teraz gdy w promocji można ją kupić poniżej 1kzł. 10 ar to niewielka działka , a w miarę jej zabudowy kosa i tak spełni swoje zadanie. Ja ma stary model 323 R, ale mam ją już 11 lat, nie zepsuła się ani razu a do serwisu jeżdżę tylko po olej i żyłkę (tak kupuję oryginalne) chociaż kilkukrotnie żyłki kupowałem inne , to z węglem, specjalne kształt itp - ale najlepsza okazała się firmowa. Na godzinkę przed koszeniem głowica do wiaderka z wodą (lub sama żyłka) i jest ok - to dobre urządzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.06.2019 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2019 Krótko i zwięźle. Czy za około 500-600 zł idzie kupić sprzęt do koszenia trochę nierównej działki by wjechać tam kosiarką spalinową? Trawa polna max 40 cm i obszar nie większy niż 5 arów. A nie lepiej zakupić kosę ręczną, usunąć to co kiedyś i obecnie tam rośnie, po wyschnięciu zebrać, teren podrównać i kosiarką na kółkach doprowadzić do używalności? Szkoda kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miachlbyk 14.06.2019 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2019 Na pewno odrzucił bym Husqvarne,to że ktoś ma inny model nie znaczy że ten będzie dobry,ogólnie z ta Firma ma coraz gorsze opinie,może gdzieś znajdziesz kosę VK27 a jak nie to weż Makite bo w tej cenie ciężko coś polecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 15.06.2019 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2019 Nie wiem jak kto ale ja za 1 tys wolałbym kupić 3 szt NAC i jeszcze zostanie na paliwo niż 1 szt tzw lepszej kosy ale czy ona lepsza ? trzech nie przeskoczy to pewne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 15.06.2019 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2019 (edytowane) a co sądzicie o:1. Alko BC 225 (na wyposażeniu szelki)2. Oleo-Mac Sparta 250 TR3. Makita ER2600L4. Dolmar MS-20U (na wyposażeniu pas barkowy) kosa potrzebna do ogarnięcia trawnika po koszeniu kosiarką i drobnych prac ogrodowych. Edytowane 15 Czerwca 2019 przez boru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 15.06.2019 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2019 Nie wiem jak kto ale ja za 1 tys wolałbym kupić 3 szt NAC i jeszcze zostanie na paliwo niż 1 szt tzw lepszej kosy ale czy ona lepsza ? trzech nie przeskoczy to pewne . Powinieneś doradzać firmą które trudnią się zawodowo koszeniem rowów przy drogach. Z jednym się zgodzę. Taki dajmy na to stihl nie przeskoczy trzech nac-ów. Przeskoczy ich dużo więcej. I to jest fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 16.06.2019 04:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2019 Tia ,zwykłe pierdykanie naganiacza i tyle , jakos życie potem to weryfikuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 16.06.2019 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2019 a co sądzicie o Makita EM2510LH 4-suw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twiti02 17.06.2019 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2019 Ja ma stary model 323 R, ale mam ją już 11 lat, nie zepsuła się ani razu a do serwisu jeżdżę tylko po olej i żyłkę (tak kupuję oryginalne) chociaż kilkukrotnie żyłki kupowałem inne , to z węglem, specjalne kształt itp - ale najlepsza okazała się firmowa. Ja tez miałem do czynienia z Husqvarną z górnej półki ale zastanawiam się czy ten najniższy model nie jest taki chiński jak stigi czy stihle najtańsze. Najbardziej skłaniam się do Husqvarny 128 R właśnie Na pewno odrzucił bym Husqvarne,to że ktoś ma inny model nie znaczy że ten będzie dobry,ogólnie z ta Firma ma coraz gorsze opinie,może gdzieś znajdziesz kosę VK27 a jak nie to weż Makite bo w tej cenie ciężko coś polecić VK27 już raczej nigdzie nie ma. Poza tym nie słyszałem że kawasaki robi średnie te silniki ... ale nie wiem czy to nie była mowa o czterosuwie Makita lepsza od Husqvarny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 17.06.2019 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2019 Ja tez miałem do czynienia z Husqvarną z górnej półki ale zastanawiam się czy ten najniższy model nie jest taki chiński jak stigi czy stihle najtańsze. Najbardziej skłaniam się do Husqvarny 128 R właśnie. Makita lepsza od Husqvarny ? Czy M lepsza od H - cokolwiek to znaczy Makita może i robi(robiła) dobre elektronarzędzia, ale mam jedna rzecz z ogrodowych tej firmy to rębak do gałęzi UD 2500 i napiszę , że jest bardzo dobry i solidny. Natomiast oglądałem ta Husqvarnę 128R w piątek i niewiele różni się od mojej w wykonaniu, producent Chiny specjalnie spojrzałem , jednak tzw "zwartość" elementów i sposób ich montażu jest jak najbardziej ok, praca silnika delikatna, ale pozbawiona efektu "zabawki" głowica żyłki standard Husgvarny. Jeśli natomiast masz możliwość zakupu kosy z silnikiem czterosuwowym - to chyba skusiłbym się na taką maszynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miachlbyk 18.06.2019 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 jak chcesz to bierz Husqv.w końcu to nie moja kasa,to ty w razię czego będziesz narzekał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zagorski-tomasz 20.06.2019 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 Też firmy na H bym nie brał pod uwage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 20.06.2019 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 Też firmy na H bym nie brał pod uwage Mając tyle kasy co ty, też bym wziął na wstrzymanie. W końcu nie dla psa kiełbasa. Swoją drogą Husqvarna ma obecnie nie za ciekawe kosiarki, lecz wykaszarki to nadal jej flagowy produkt, Sthil -a zresztą też. To obecnie dwie, godne uwagi firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 14.07.2019 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2019 Jeszcze raz podbije kilka typów.. Co sądzicie na temat poniższcyh modeli:1. Alko BC 225 (na wyposażeniu szelki)2. Oleo-Mac Sparta 250 TR3. Makita ER2600L4. Dolmar MS-20U (na wyposażeniu pas barkowy)5. Makita EM2510LH 4-suw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts