długi 24.03.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Od dzisiaj to i ja mam FS 120 jade próbować..... poxniej opowiem jak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysq 24.03.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Od dzisiaj to i ja mam FS 120 jade próbować..... poxniej opowiem jak było A co będziesz kosił ? - jeszcze nic nie wyrosło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 24.03.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 A co będziesz kosił ? - jeszcze nic nie wyrosło O to samo miałem zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 24.03.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Od dzisiaj to i ja mam FS 120 jade próbować..... poxniej opowiem jak było Ja sobie pomyślałem: człowiek siedzi na tej północy a tam takie łany wyrosły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 24.03.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Od dzisiaj to i ja mam FS 120 jade próbować..... poxniej opowiem jak było A co będziesz kosił ? - jeszcze nic nie wyrosło zostało nieco z zeszłego roku -trawsko i badyle trza obczyścić ,potem randap glebogryzara ,gorczyca glebogryzara i trawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysq 25.03.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Od dzisiaj to i ja mam FS 120 jade próbować..... poxniej opowiem jak było A co będziesz kosił ? - jeszcze nic nie wyrosło zostało nieco z zeszłego roku -trawsko i badyle trza obczyścić ,potem randap glebogryzara ,gorczyca glebogryzara i trawka Właśnie wróciłem z działki i zobaczyłem, że trawa zaczęła rosnąć. Więc sezon się zaczął. "Długi" daj szanse trawie by zaczęłą rosnąć - jak ją tak spacyfikujesz i zrandapujesz to nie będzie co kosić w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 25.03.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Polecam Stihl FS 120.....mam od 3 sezonów....super bezawaryjny sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 25.03.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Polecam Stihl FS 120.....mam od 3 sezonów....super bezawaryjny sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 26.03.2007 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Od dzisiaj to i ja mam FS 120 jade próbować..... poxniej opowiem jak było A co będziesz kosił ? - jeszcze nic nie wyrosło zostało nieco z zeszłego roku -trawsko i badyle trza obczyścić ,potem randap glebogryzara ,gorczyca glebogryzara i trawka Właśnie wróciłem z działki i zobaczyłem, że trawa zaczęła rosnąć. Więc sezon się zaczął. "Długi" daj szanse trawie by zaczęłą rosnąć - jak ją tak spacyfikujesz i zrandapujesz to nie będzie co kosić w tym roku. Powiedzmy ,że pacyfikacja będzie częściowa . Niech ona sobie rośnie byle tam gdzie ja chcę Trzeba w tym roku sadzić żywopłot i muszę ją wypłoszyć z okolicy płotu. A kosa super wszystkie stare chynchy obkosiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurek234 15.05.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Witam wszystkich Forumowiczówmam prośbę ma może ktoś schemat budowy kosy FS 120 ?muszę chyba wymienić łożysko w przekładni Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięcznyPozdrawiam Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 17.05.2007 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 ma może ktoś schemat budowy kosy FS 120 ? muszę chyba wymienić łożysko w przekładni Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny Pozdrawiam Jurek Kosa FS 120 ma różne rozwiązania tej przekładni. Napisz, które dokładnie łożysko, a opiszę Ci mniej więcej kolejność działań. Schemat ma mój ojciec, niestety dzieli nas odległość ponad 100 kilometrów, a o zrobieniu przez niego zzrzutu obrazu mogę zapomnieć. A może napisz jakie są objawy? Jesteś pewien, że to łożysko? Trochę dziwne, bo te kosy nie mają zbyt awaryjnych przekładni, pod warunkiem, że się je smaruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demex 17.05.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Polecam Stihl FS 120.....mam od 3 sezonów....super bezawaryjny sprzęt. Ta 120 to chyba jakiś ich sztandarowy produkt. Ja też mam. Kosze od 2 lat ok 1,3 ha zielska różnej maści - trawa, maliny, jeżyny, małe drzewka (takie do 1.5 cm średnicy). Ogród nie koszony przez 10 lat. Idzie jak szalona. Po dwóch sezonach malina i jeżyny zanikają a na ich miejsce wyrasta coś co przypomina trawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fato 17.05.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Witam- a co myślicie o kosie spalinowej firmy STIGA czy to dobry wybór czy tez tą firmę należy omijać z daleka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demex 17.05.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Witam- a co myślicie o kosie spalinowej firmy STIGA czy to dobry wybór czy tez tą firmę należy omijać z daleka??? Kosa to nie wiem. Ale firmy Stiga mam piłę slektryczną łańcuchową do drewna. Nie narzekam. Jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 17.05.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 WitamJa wciagam ta : Stiga SB40. Zdaje sie, ze od 14 maja jest ona w promocyjnej cenie. Z tego co czytalem, to firma bardzo w porzadku. A sama kosa ma dobry stosunek ceny do wyposazenia. Myslalem tez o Stihlu (FS120), ale Stiga ma wieksza moc (bede cial tez krzaki), nizsza cene i lepsze wyposazenie (2 tarcze w cenie kosy).pozdrawiamKonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 17.05.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Powiem Wam tak, od 1996 roku ojciec prowadzi serwis takich urządzeń, i jeżeli kosa to Stihl. Stiga raczej nie.Pilarki to Stihl/Husqvarna, bez wskazania które lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 17.05.2007 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Witam wszystkich Forumowiczów mam prośbę ma może ktoś schemat budowy kosy FS 120 ? muszę chyba wymienić łożysko w przekładni Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny Pozdrawiam Jurek A jednak się udało. http://www.directupload.net/images/070517/temp/9rB8DJB9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurek234 17.05.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Dziękuję bardzo za pomocwymieniłem łożyska w przekładni i jest okJurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iszczep 18.05.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Co do wyboru kosy, ja wczoraj kupiłem SOLO 143B, za 1450 zł w cenie tarcza , i gratis dostałem nauszniki i osłonę na twarz. Silnik Kawasaki 2,7 KM i to w sumie zadecydowało o zakupie, Stihl 2KM - obecnie w promocji 1999 zł. JAk na razie po pierwszych godzinach pracy doskonale sie spisuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talibx 28.05.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Witam.Wlasnie kupilem Husqvarna 333R moze podpowieciejak ją exploatowac przez pierwszw koszenia?Cos co moze przyczynic si edo dluzszej bezawaryjnej pracy.Na co zwracac uwage itp.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts