Marzin 23.07.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 1/4hektara to jest 25ar czyli 2500m2.....i wtedyt jest sens kupowac kosiarke z napedem Ojojoj. Ale wtopa No jasne, że 2500m2. Zobaczie o której pisałem posta... Na 2,5 tys metrów to już nawet mały ciągniczek A jak zwykła kosiarka, to koniecznie z napędem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 24.07.2008 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 1/4hektara to jest 25ar czyli 2500m2.....i wtedyt jest sens kupowac kosiarke z napedem Ojojoj. Ale wtopa No jasne, że 2500m2. Zobaczie o której pisałem posta... Na 2,5 tys metrów to już nawet mały ciągniczek A jak zwykła kosiarka, to koniecznie z napędem! a pomyślałeś o moim portfelu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 30.07.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Muszę kupić spalinową podkaszarkę - najchętniej taką, żeby miała opcję wymieniania tarczy na żyłkę i odwrotnie. Da się? Jeśli tak, to jaką kupić, żeby mi się nie rozpadła po miesiącu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusiolek_w 30.07.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 tak, tak potrzebujesz porządnej kosy do tego rzepaku, wpadnij zobaczyć naszą, sprawuje się ładnie już kilka lat i podołała tym haszczom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 30.07.2008 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 tak, tak potrzebujesz porządnej kosy do tego rzepaku, wpadnij zobaczyć naszą, sprawuje się ładnie już kilka lat i podołała tym haszczom. A jaki to model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariusz_s 24.08.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Jaką kose spalinową do wykoszenia zarośniętej działki a później do wykaszania warto kupić?Działkę mam zarośniętą dość mocno: trawy, lebioda, rumianek, osty itd. Widziałem na targowisku kose formy Eurotek ale nie wiem czy te kosy są OK (kosztowała około 400 PLN, nowa). nie chce inwestować w kose za 150 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 24.08.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 taką, która można kosić zarówno żyłką jak i nożem ("talerzem"), sama żyłka na duże chwasty może być za słaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BaK 24.08.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Jak masz poprzerastaną kilkuletnią trawę i chwasty to zwróć uwagę na moc kosy. Po doświadczeniach z moimi praktycznie zdrewniałymi przy ziemi łodygami chwastów, kretowiskami w wysokiej trawie i samosiejkami drzew, rekomenduję nie mniej niż 2KW i oczywiście nóż w komplecie. Ja mam KBH 43A - nie jest tania ale jestem z niej bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
falus30 24.08.2008 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 też szukałem kosy do wykoszenia zarośniętej działki i wreszcie kupiłem Stihl FS 55świetnie pracuje polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 25.08.2008 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Jaką kose spalinową do wykoszenia zarośniętej działki a później do wykaszania warto kupić? Działkę mam zarośniętą dość mocno: trawy, lebioda, rumianek, osty itd. Widziałem na targowisku kose formy Eurotek ale nie wiem czy te kosy są OK (kosztowała około 400 PLN, nowa). nie chce inwestować w kose za 150 PLN. Niestety uważam ze nie można tego razem pogodzić-aby kosa była dobra musi niestety kosztować bo inaczej naprawdę bardzo szybko się popsuje i nie będzie służyła tak jak powinna. Ja miałem zarośniętą działkę i zainwestowałem w kosę wbrew pozorom nie taką mocną ale można i żyłką i tarczą (na wyposażeniu)sprawdziła się super i nadal sprawdza polecam firmę cena 1350,- http://autokacik.pl/files/281230004-Zdj%EAciedd000a.JPG Husqvarna 323R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bubanet 25.08.2008 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 ja kupiłem uzywana (mam znajomego w STILLu) za 700PLNchyba FS70 (sprawdze ja wroce z pracy)mozna kosic zyłka i nożem (mam taki trójramienny) najwazniesze w kosie jest zebymiała przekładnie-tzn przy główce tnącej powinien byc taki aluminiowy korpus jezeli kosa ma tylko zagięty pałąk to bedą z nią klopoty-ta linka co napędza główke sie wyrabia i trzeba zmieniac oczywiscie jak jest przekładnia to co sezon powinno sie uzupełnic w niej smar pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 25.08.2008 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 jest też inna opcja: kilkuletnie chwasty wykosisz porządnie porządną kosą z talerzem ale z wypożyczalni, a potem dla własnego użytku, częstszego i mniej "ciężkiego" koszenia działki kupisz sobie kosę mniejszą, przy regularnym koszeniu i żyłka Ci wystarczy, jeśli jednorazowo potzrebny Ci duży sprzęt nie ma sensu przepłacać, co innego gdybyś miał ją wykorzystywać z pełną moca częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek G 25.08.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Ja ci powiem jakiej kosy nie kupować:Żadnej taniej marketowej, jak kupiłem na wiosnę kosę Variolux z Obi. Fajna duża kosa, super i w ogóle, kosztowała 450zł. Po pierwszym koszeniu nie dało się odkręcić głowicy od żyłki bo przekręcił się plastikowy uchwyt który ją trzymał. Jakoś pokombinowałem, podłożyłem blaszki i udało mi się odkręcić żyłkę. Chciałem kupić nową głowicę ale we wszystkich serwisach jak słyszeli, że kosiarka z marketu to się tylko uśmiechali - brak dostępu do jakichkolwiek części zamiennych. Przy drugim koszeniu silnik odmówił posłuszeństwa, stopniowa przestawał wchodzić na coraz wyższe obroty, aż w końcu działał tylko na wolnych obrotach. Obecnie kosiarka jest w serwisie na gwarancji (użyta 2 razy!!!). Podsumowując, kupuj taką kosiarkę do której będą dostępne jakieś części zamienne - lepiej używaną dobrej firmy niż nowy badziew. Teściu ma stihla który ma już prawie 10lat a kupił go używanego 3 letniego od firmy koszącej po 8 godzin dziennie - kosiarka chodzi jak złoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
steniu 25.08.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 polecam kose Husqvarna 323R:) mały szatan idzie ja torpeda po starych trawach ,pokrzywach a jak trafisz na małe drzewko to tylko słychac bzynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 25.08.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Jeżeli docelowo będziesz często używał kosy to nie kupuj marketowych wynalazków tyko sprzęt konkretny - przede wszystkim mocny . Ja też stałem rok temu przed takim dylematem - jeszcze ogrodu nie mam skończonego więc więcej używam / i jeszcze będę używał / kosy niż kosiarki na kółkach - kupiłem Stihla FS200 - znakomita kosa - do większej ilości koszonego areału polecam - sprawdzona marka , 2,2 kM , w zestawie trónóż stalowy , bez problemu wykasza i małe drzewka - do tego łatwo dostepny serwis , mnóstwo zamiennych części i akcesoriów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emalin 25.08.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 a może wypożyczalnia? 70 zł/dobę mocna honda z nożem co może wszystko (nawet krzaki o dwucentrymentowych średnicach, a większe pewnie też)do tych 70 zł jeszcze trzeba doliczyć swoje paliwo ściągnięte z baku samochodu, bo silnik to czterosuw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bubanet 25.08.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Jeżeli docelowo będziesz często używał kosy to nie kupuj marketowych wynalazków tyko sprzęt konkretny - przede wszystkim mocny . Ja też stałem rok temu przed takim dylematem - jeszcze ogrodu nie mam skończonego więc więcej używam / i jeszcze będę używał / kosy niż kosiarki na kółkach - kupiłem Stihla FS200 - znakomita kosa - do większej ilości koszonego areału polecam - sprawdzona marka , 2,2 kM , w zestawie trónóż stalowy , bez problemu wykasza i małe drzewka - do tego łatwo dostepny serwis , mnóstwo zamiennych części i akcesoriów . z tą kosą uważaj na elewacje domku - szkoda uszkodzic takiego ładnego ORIONKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 25.08.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 (...) z tą kosą uważaj na elewacje domku - szkoda uszkodzic takiego ładnego ORIONKA - nie podchodzę z nią zbyt blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregorczyk 02.09.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 cześć wszystkim, ja też na kupnie i robię rozeznanie. i tez działka przed założeniem ogrodu . na allegro znalazłem m.in. Bass Polska, Falon Tech, Einhell, Eurotec - ten ostatni 3,2kM, wszystkie w przedziale 385-480, z żyłką i tarczą oczywiście. tylko czy ktoś używał z tych firm wykaszarek? albo wie jak się sprawują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 02.09.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 cześć wszystkim, ja też na kupnie i robię rozeznanie. i tez działka przed założeniem ogrodu . na allegro znalazłem m.in. Bass Polska, Falon Tech, Einhell, Eurotec - ten ostatni 3,2kM, wszystkie w przedziale 385-480, z żyłką i tarczą oczywiście. tylko czy ktoś używał z tych firm wykaszarek? albo wie jak się sprawują? Kolego tak jak piszemy to egzotyczne urządzenia -których problemy w osprzęcie jak i możliwe naprawy są po prostu nieosiągalne przez co niska cena zakupu wiąże się z brakiem serwisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts