Tomek_R 12.01.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 lepiej lepszy plastik od niepewnej miedzi na dobra mnie nie stac Podpisuję się pod Rezi. Plastik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kronia79 14.01.2007 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Handlowałem szroko rozumianą techniką grzewczą i sanitarną - w tym także towarem pochodzącym z chin - brak powtażalności jakości towarów - sprawa dotyczy sytuacji sprzed jakiś 2 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuzin 16.01.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Witam. Chyba, że tak. Nie polecam jednak chinszczyzny..................nadal jednak panuje trend, byle tanio................... Pozdrawiam Tomasz Sulej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 17.01.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Mam plastik - cwu i co - było taniej/łatwiej/szybciej dla instalatora mnie przekonał oczytany teść - korozja/reakcje z innymi metalami/nieszczelność spawów/brudzenie ceramiki/ dziwny smak wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejHH 17.01.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Prosimy o uzasadnienie wyboru.[/quote.....planuje ogrzewanie podlogowe prawie w calym domu......wiadomo przewody pcv...nie miedziane ..a jezeli chodzi o instalacje wodna...moze byc z miedzi.....ale w koszulce plastykowej. pozdrawiam AndrzejHH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lgajos 21.10.2012 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 a teraz dam Państwu do myslenia... prowadzę sklep z hydrauliką i mam doczynienia z "instalatorami" - na co dzień kładą alu-pex i to w dużych ilościach, część z nich kładzie miedź.. oczywiście nie będe się rozpisywał o tym że jedni drugich chca przekonać co lepsze - miedź czy alupex i tu najważniejsze: 80% z tych "instalatorów" gdy sami się budowali, remontowali domy itd kładło u siebie w domach......... tradycyjne rury stalowe ocynkowane w przypadku wody użytkowej a czarną do c.o. dziwne? bardzo... dlaczego? "bo stal w blokach jest po 40 lat", "bo mam pewnośc że nic sie nie stanie" to tylko niektóre z ich wypowiedzi.. a jak pytam dlaczego Klientom zakładają miedź czy alupex mówią że "kasę za punkt biorę tą samą ale nie musze się bawić tydzień i mocować z gwintowaniem, tylko bez wysiłku robię 3 dni - a zarobek ten sam" u mnie w mieszkaniu jest pex i mam nadzieję że już niedługo... Pozdrawiam Jestem za stalowe solidne gwożdziem nie przebijesz,znam takie przypadki.Poza tym brak tłumienia,wystarcz popatrzyć na kształtkę stalową a kisana.W miedzi co prawda tłumienia nie ma,ale ryzyko istnieje.Co prawda zawodowo już się hydrauliką nie zajmuję,grzecznościowo dobrym znajomym robię tylko w stali,robota czasochłonna.No i trzeba umieć nagwintować rurę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 28.10.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 u mie w kotłowni jest miedź a reszta to plastik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarecki89 12.06.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Czy po latach możecie już powiedzieć co Wam się bardziej opłacało? Fachowcy i znajomi namawiają mnie na miedź więc chcę mieć ostateczne potwierdzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 13.06.2014 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Całkiem fajne pexy ma Wavin.Ja do CO polecam miedź do rozdzielaczy. Od rozdzielaczy pex do grzejników.CWU tylko PP. Brachol ma w miedzi, ja wybudowałem się 5 lat później i mam rury PP. Są to 2 takie same domy w tej samej miejscowości. Woda z PP jest lepsza i drugi raz też bym zrobił rury PP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaju 13.06.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Prosimy o uzasadnienie wyboru.[/quote.....planuje ogrzewanie podlogowe prawie w calym domu......wiadomo przewody pcv...nie miedziane ..a jezeli chodzi o instalacje wodna...moze byc z miedzi.....ale w koszulce plastykowej. pozdrawiam AndrzejHH na instalacje z miedzi żaden producent nie udziela gwarancji!!! a 10lat dają na instalacje tworzywowe np na giacomini, wavin i inni Pozdrawiam Kaju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts