adam_mk 05.01.2007 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Witam A czy pamiętacie o jakich mocach tu teraz dyskutujemy? Proponuję objęcie programatorem też np. lodówki. Po co ma chodzić, jak nas nie ma? A moc ma tak z 5 razy większą! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 05.01.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 hmmNiby tak Czyli noc, wyjazdy - nie ważne.Cały czas chodzi na ful. Moze i racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 05.01.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Jabko nie ustawiałem większego nawiewu. Po co miałbym to robić? Sterowania też nie planuję. Mam ustawione obroty na jakieś 50%. Gdy przychodzą goście to podkręcam wentylację. Staram się aby w domu nie było ani za sucho ani za wilgotno. Dwa lata żyłem bez wentylacji i wiem, że to nie jest taki koszmar jak to wielu przedstawia. Było trochę wilgotniej i tyle. Powietrze do domu i tak się dostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 05.01.2007 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Jezier samą prawdę pisze. Taką wentylację ustawia się do wskazań wilgotnościomierza. Jak wskazuje 15% to zmniejszasz wentylację. Jak przekracza 60% to zwiększasz. Jak się trzyma około 50% - to o niej zapominasz.Komfort i bezobsługowaść miała być, chyba.Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 05.01.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 WItam ja tak trochę nie do końca na temat, ale może mi udzielicie odpowiedzi, jak długi o jakim przekroju ma być rura do GWC do budynku około 215 m2 użytkowych. Macie jakies namiary gdzie kupić tanio rury o średnicy 25 cm, bo o takiej myslałem. okolice Warszawy Pozdrawiam serdecznie Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 05.01.2007 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Piszesz 215m2, myślisz 215 x 3 = 645m3.Pytasz o rurę fi 250Odpowiadam:L, lekka, scianka ok 5mm to 55 zł/mbNormalna, ścianka 7mm to 65-70zł/mbSpecjalna, kryta solami srebra, bakterio i grzybobójcza, firmowa to 125zł/mb Potrzebujesz 64,5mb (żeby było dobrze)Powinieneś na materiał wydać od 3500 do 8100zł.Z dostawą na miejsce - cena + 3%Koszt zakopania - do uzgodnienia.Były tu oferty: zamawiasz i masz za 18 000zł. Normalne rury w prawie każdej hurtowni. Specjalizowane trzeba uzgadniać.Pozdrawiam Adam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kane66 05.01.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 dobra, mam odpowiedz od swojego papst-czlowieka R3G175AF0102 122 euro netto sztuka inlet 4 euroR3G 190-AB07-02 127 euro netto sztuka inlet 5 euroR3G 220-AD11-02 134 euro netto sztuka inlet 7 euro Niestety jednak musze zamowic 10 sztuk :/ i to jednego typuPaczką do mnie jednakze mam sie nie przejmowac - albo wysle mi na swoj koszt albo przywiezie. Czas oczekiwania: od zlozenia zamowienia 2 tygodnieFaktura: jesli ktos bedzie chcial to wystawie FV. Zaliczka: tak, jako potwierdzenie zamowienia 100zl, reszta przed samym wyslaniem towaru juz odemnie. Moge wyslac takze za pobraniem.Przesylka: od kane->odbiorca na koszt odbiorcy, poczta polska lub kurier zamowiony przez odbiorce. jak sie dogadamy na taka ilosc to git, jak nie - trudno, bedzie trzeba szukac pojedynczo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 05.01.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Czyli podsumujmy: Dla mnie 2 razy R3G175AF0102+ring inlety ale może też być większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 05.01.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 EUR liczyć po 3,8 zł ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kane66 06.01.2007 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 narazie nie liczyc euro, bedziemy miec zamowienie i pojde kupic to zobacze po ile kupie po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msobanie 06.01.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Witam,Nie zapomnijcie o mnie, ja tez potrzebuje 2 sztuki R3G175AF0102 + oczywiscie 2 szt inlet ring'ow.Kane66 - daj znac na maila nr konta.PozdrawiamMirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 06.01.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Czyli:Dla mnie 2Kane66 - 2jabko - 2msobanie - 2 Razem jest dopiero 8 wentylatorków R3G175AF0102+ring inletyKto jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofj 06.01.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 A może ktoś wie co znaczą tajemnicze skróty na charakterystyce: "CFM", oraz"ntl[%]" Korci mnie, żeby się dołączyć, ale zbyt wiekie ryzyko, że wentylatory będą leżały w szafie bez żadnego pożytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msobanie 08.01.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Witam,Z tymi skrotami to trzeba pewnie poczekac na Adama ...Ten CFM to bedzie tozsamy z wydatkiem (odpowiednik m3/h), toto w procentach to jakas sprawnosc. Ja jednak nie zauwazylem tego w procentach (ale tez nie szukalem za dlugo).Z tymi wentylatorami mozemy zrobic tak:1. poczekac az sie ktos jeszcze znajdzie (do kiedy)2. zapytac o cene przy zakupie 8 sztuk i wtedy zadecydowac3. Dac ogloszenie na forum ze szukamy 5-go (np. w wymianie doswiadczen ? - tam zaglada wiecej ludu)4. all aboveDajcie znac jak chcecie, ja moge jeszcze poczekac (np. do konca stycznia czy cos).A moze Adam wezmiesz 175 do nastepnego reku? Cena atrakcyjna!Chyba ze masz lepsze dojscie!PozdrawiamMirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 08.01.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Jakby co to mi też pasuje poczekać. A jak sie znajdzie piąty to możemy kupować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kane66 08.01.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Adam tez ma chyba niezle dojscie do tych wentyli takze dla niego to nie atrakcja Wyjscie z ogloszeniem wydaje sie byc ok - mozna wrzucic to od razu bo przeciez mozemy wziasc wiecej niz 10 i sie nic nie stanie - jesli ktos ma ochote to niech wrzuci. Adam a tam skad ty zalatwiasz te papsty nie ma czasem podobnych cen ? To na wypadek gdybysmy nie znalezli 5 osoby na dwa wentylatory - niestety ja musze wziasc 10 sztuk w moim skromnym zrodelku :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.01.2007 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 WitamNa razie nie bardzo mogę się przyłączyć. Negocjuję kolejne zlecenie, ale decyzja nie zapadła. Kończę to, do którego wentylatory już mam.Podrzucam coś z katalogu.http://img364.imageshack.us/img364/7097/papstdiagramwc5.jpgCo to jest to CFM też nie wyczytałem, ale poniżej jest w m3/godz. to pewnie jakiś odpowiednik (może stopy kubiczne czy coś).Pozdrawiam Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.01.2007 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Zapytam po ile byłyby dla mnie w moim źródełku.A.M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 08.01.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Witam Na razie nie bardzo mogę się przyłączyć. Negocjuję kolejne zlecenie, ale decyzja nie zapadła. Kończę to, do którego wentylatory już mam. Podrzucam coś z katalogu. http://img364.imageshack.us/img364/7097/papstdiagramwc5.jpg Co to jest to CFM też nie wyczytałem, ale poniżej jest w m3/godz. to pewnie jakiś odpowiednik (może stopy kubiczne czy coś). Pozdrawiam Adam M. Tak, tak rozumiem ze moje pytanie o wentylatory osiowe było głupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 08.01.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Piszesz 215m2, myślisz 215 x 3 = 645m3. Pytasz o rurę fi 250 Odpowiadam: L, lekka, scianka ok 5mm to 55 zł/mb Normalna, ścianka 7mm to 65-70zł/mb Specjalna, kryta solami srebra, bakterio i grzybobójcza, firmowa to 125zł/mb Potrzebujesz 64,5mb (żeby było dobrze) Powinieneś na materiał wydać od 3500 do 8100zł. Z dostawą na miejsce - cena + 3% Koszt zakopania - do uzgodnienia. Były tu oferty: zamawiasz i masz za 18 000zł. Dziękuję za odpowiedź na forum oraz na priva, z tego co widać koszt takiego urządzonka jest dość duży, ale czy w związku z tym gra jest warta świeczki, czy nie wyjdzie na to że zbyt mały efekt w stosunku do ceny jaką trzeba zapłacić. A może zrobić zwykłego Bartosza i zasysać bezpośrednio powietrze czerpnią ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts