kulca 02.12.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Ja filtruje watoliną, taką do podszywania kurtek, ma ze 2-3cm grubości, tania jest i spełnia swoje zadanie. Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 02.12.2013 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 co ile wymieniasz? na czerpni też masz siatkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montixe 03.12.2013 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 witamczy ktoś jeszcze posiada i mógłby mi wysłać na [email protected] , program do doboru wymienników HATEX ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomx_krk 03.12.2013 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 (edytowane) a byłeś na stronie producenta? tam wszystko znajdziesz. link do programu: http://heatexselect.heatex.com/ Widzę, że jest nowa wersja 5.0. Ja korzystałem z poprzednich 4.9.2 i 4.9.3 tam standardowo było zablokowane korzystanie z danych do wymienników przeciwprądowych.Aby to odblokować trzeba skontaktować się z producentem i prześlą kod. Nie wiem jak jest w nowej wersji. Edytowane 3 Grudnia 2013 przez tomx_krk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montixe 03.12.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 (edytowane) a byłeś na stronie producenta? tam wszystko znajdziesz. link do programu: http://heatexselect.heatex.com/ Widzę, że jest nowa wersja 5.0. Ja korzystałem z poprzednich 4.9.2 i 4.9.3 tam standardowo było zablokowane korzystanie z danych do wymienników przeciwprądowych. Aby to odblokować trzeba skontaktować się z producentem i prześlą kod. Nie wiem jak jest w nowej wersji. tak wcześniej byłem na tej stronie, ale myślałem żeby mieć taki program bez korzystanie ze strony WWW no i nie widzę tam przeciwprądowców Edytowane 3 Grudnia 2013 przez montixe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomx_krk 03.12.2013 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 nie ma przeciwprądowców bo są defaultowo zablokowane w programie - są jedynie krzyżowe i obrotowe.Musisz skontaktować się z firmą i prześlą Ci kod odblokowujący do programu i wtedy pojawią się przeciwprądowe. Jak chcesz program z netu to nic prostszego - wyguglaj Heatex Select 4.9.3 download i pojawi się kilka miejsc skąd można zassać ale i tak musisz się skontaktować z firmą o kod odblokowujący dla przeciwprądowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montixe 03.12.2013 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 (edytowane) wygugla, wyguglaj ....... wcześniej już guglałem, ale zawsze przekierowuje na stronę HATEXa ..... myślałem ze ktoś ma instalkę na kompie i może po prostu podesłać. Ale jeśli to jakiś problem, to zrobię ten register na stronie Hatexa.... skoro i tak potrzebny jest kod. edit: Znalazłem na ruskiej stronie. Na nich zawsze można liczyć Edytowane 9 Grudnia 2013 przez montixe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 10.12.2013 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 (edytowane) Wzorując się na wymienniku adama chcę w przyszłości zbudować coś takiego: Czy czerpnia i wywiew może wchodzić od dołu ? czy gdyby było odwrotnie, mogłoby to poprawić sprawność? Edytowane 10 Grudnia 2013 przez rafał2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 10.12.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Wzorując się na wymienniku adama chcę w przyszłości zbudować coś takiego: [ATTACH=CONFIG]229455[/ATTACH] Czy czerpnia i wywiew może wchodzić od dołu ? czy gdyby było odwrotnie, mogłoby to poprawić sprawność? W ramach ćwiczeń popraw szczałki bo kierunki są nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 10.12.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 10.12.2013 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 mrozem w ciepłe wilgotne powietrze? Zatka Ci się to lodem. Poza tym będzie nieefektywne. Kierunki są źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 10.12.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Chyba że chcesz by skropliny wywiewało do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 10.12.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 mrozem w ciepłe wilgotne powietrze? Zatka Ci się to lodem. Poza tym będzie nieefektywne. Kierunki są źle. czerpnia będzie z GWC więc mrozu być nie powinno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 10.12.2013 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Chyba że chcesz by skropliny wywiewało do góry wydaje mi się że nie będzie takiego mocnego przepływu powietrza żeby skropliny leciały do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 11.12.2013 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Tak w żarcie napisałem, ale zmień tak jak Ci radzą wszyscy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 11.12.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Źle to narysowałeś. Prądy powinny iść przez wymiennik przeciwnie względem siebie, a skropliny płynąć w kierunku przeciwnym niż wlot zimnego powietrza. Pomijając fizykę to można to wytłumaczyć sobie tak "na chłopski rozum". Przy takim układzie i dość wydajnym wymienniku masz szansę na wlocie do pomieszczeń uzyskać taką temperaturę jak na wylocie(w rzeczywistości troszeczkę niższą). Przy takim układzie jaki rysujesz nie masz szans na wysoką temp. bo To ciepłe powietrze na dzień dobry pokaźnie schładzasz zimnym. Jeśli to zrobisz dobrze i podłączysz potem jeszcze GWC to będzie to działać tylko lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 11.12.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 To który układ wedłóg Ciebie jest dobry ( nie patrz na silniki i filtry) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 11.12.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Ja mam tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 11.12.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 (edytowane) to tak, jak na drugim obrazku a z jakiej blachy masz zrobiony wymiennik? Edytowane 11 Grudnia 2013 przez rafał2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 11.12.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 wymiennik mam akurat gotowca klingenburga GS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts