NJerzy 19.02.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Trza będzie obadać na żywo, 36pln za m2 mogę zmarnować na testy Pochwal się - gdzie znalazłeś w takiej cenie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 19.02.2007 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Podobno ja nieźle kupuję. Przy Tobie jednak wymiękam! Masz dojścia! 50% upustu! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 19.02.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Ja tam się nie znam Dzowniłem dzisiaj tutaj : http://www.amabalex.pl/termoizol/index.php oddział w Lesznie Pytałem o 20mm amapur, Pani powiedziała 32pln netto. Nie wiem na ile to prawda bo musiałbym podjechać, a to prawie 80km. Może Pani podała mi taką z aluminium z jednej strony, nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 19.02.2007 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 A może z obustronną tekturą!!!Sprawdź dobrze!!! Ja kupuję blacha ocynk, pianka, blacha ocynk (stal). Bo wytrzymalsza mechanicznie. Dobrze się obrabia, nie rezonuje (świetnie tłumi drgania) można nitować. Po 60 kilka za m2 (+ transport) Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 19.02.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 No qrde to mnie zmartwiliście Jutro zmolestuję ich o jakiś sensowny cennik z opisami produktów albo cuś. Ech, jak ktoś robi takie ustrojstwo pierwszy raz to masakra z szukaniem wszystkiego hasło ostatnich tygodni : nic to, damy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 19.02.2007 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 A ja te szlaki już mam przetarte! Fakt. Nie było letko! Zauważyłem ostatnio, że czas jakby się skurczył. A tyle rozgrzebanych klocków czeka.... PC - w kawałkach, solarek - w kawałkach.... Dzień coraz dłuższy. Bądźmy dobrej myśli! Nic to, damy radę! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 20.02.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Niestety wczorajsza cena była chyba za samą piankę Dzisiaj pogadałem, cena za 18mm ocynk jest ciut wyższa niż napisał Adam. Kilka info dla tych co też zaczynają temat : Jakby ktoś chciał to można sobie zamówić z jednej strony kolor Docinają blachy pod kątem, wystarczy dociąć piankę i można składać. Minimalne zamówienie ok 2,5m2. Aha przy długości "arkusza" pow. 2m jest drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 27.02.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Sory - czy te szmatki w pudle z wentylami to filtry??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARIO345 27.02.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Adam a czy na obudowę wentylatorów nadałaby sie taka płyta wielowarstwowa http://www.pietrucha.com.pl/prod4/plyty.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 28.02.2007 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 WitamWydaje się, że mechanicznie są dobre. Powinny się nadawać. Obudowa wentylatorów powinna być bardzo sztywna i nie rezonować jak pudło od gitary.Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msobanie 28.02.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Witam, Sory - czy te szmatki w pudle z wentylami to filtry??? Tak, te "szmatki" to filtry (bylo wczesniej). Pytanie: widziales filtry w "markowych" centralach? MIrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 01.03.2007 00:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Te "szmatki" to wcale nie są takie normalne. Są dwuwarstwowe i tak zrobione, że nie pylą! To profesjonalna wkładka filtracyjna EU3.Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 03.03.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Witam ponownie .Właśnie zmontowałem ten swój reku ( w orginale były różne wejścia -3 prostokątne i jedno trójkątne ) , przymocowałem przejścia ( wszystkie na fi 160 ).Jeden wentylator wymagał zrobienia skrzynki .Wszystko jest zmontowane .Odpaliłem silniki i okazuje się że słychać lekkie wycie , przy max obrotach wyją krzyżowce - wydaje mi się że wymuszam za dużą prędkość przepływu .Ponieważ cała obudowa jest ze stali ( część orginalna jest wyłożona pianką/gąbką ) a te dorabiane nie mają żadnego wyciszenia - może trzeba je będzie wyłożyć jakąś pianką .Wydaje mi się też że wentylatory powinny być zamocowane na podkładkach gumowych .Czy w Waszych rekuperatorach też przy dużych przepływach słychać wycie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekban 03.03.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Witam ponownie wicekK widze u Ciebie postępy. Czy dorabiałes przejscia na fi160 ? czy moze kupiłeś jakies gotowe ? Na drugi wentylator dorabiałeś skrzynkę zewnętrzną ? Ja planuje doczepić skrzynkę do obudowy od strony okrągłego wlotu. Zostawiłeś wewnątrz reku orginalną gąbkę ? Moja wymaga niezłego prania. Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 03.03.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 A znalazłem niedaleko firmę co robi kanały wentylacyjne i inne .Poszedłem , zapytałem i za 255 zł mam ładnie zrobione przejściówki i skrzynkę na wentylator .Na razie gąbka orginalna została - docelowo pewnie ją wymienię , może na inną piankę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 03.03.2007 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Witam ponownie . Właśnie zmontowałem ten swój reku ( w orginale były różne wejścia -3 prostokątne i jedno trójkątne ) , przymocowałem przejścia ( wszystkie na fi 160 ). Jeden wentylator wymagał zrobienia skrzynki . Wszystko jest zmontowane . Odpaliłem silniki i okazuje się że słychać lekkie wycie , przy max obrotach wyją krzyżowce - wydaje mi się że wymuszam za dużą prędkość przepływu . Ponieważ cała obudowa jest ze stali ( część orginalna jest wyłożona pianką/gąbką ) a te dorabiane nie mają żadnego wyciszenia - może trzeba je będzie wyłożyć jakąś pianką . Wydaje mi się też że wentylatory powinny być zamocowane na podkładkach gumowych . Czy w Waszych rekuperatorach też przy dużych przepływach słychać wycie ? wicekK no to pięknie, ja czekam na zamówione elementy Masz może jakieś fotki całości ? Jestem ciekaw tych przejściówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 04.03.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Jak cyknę fotki to nie omieszkam zamieścić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romwis 04.03.2007 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Adam prosił bym przeprosił za jego chwilową nieobecność w dyskusji - przeżywa bowiem przejściowe problemy z lokalnym dostawcą internetu.pzdr.-romwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekban 04.03.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Wicekk cos mi sie wydaje ze te nasze EBM-y mają max 1000 m3/h wiec przy najwyzszych obrotach ciąg jest niezły. Sprawdz czy reku wyje przy pracy "na pół gwizdka" Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 04.03.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 No więc przy 2/3 i poniżej słychać lekkie wycie .Z tym że jak odpalałem wentylator na stole , bez obudowy , żadnego wycia - tylko szum powietrza . Po zamknięciu w obudowę , nawet przy niewielkich prędkościach obrotowych coś wyje . Wentylatory są przykręcone bezpośrednio do metalowej obudowy ( jeden do tego oryginalnego postumentu , drugi , przez aluminiowe kątowniki dystansowe do zrobionej skrzyni .Prawdopodobnie całość wpada w jakiś rezonans - pokombinuję z gumowymi przekładkami , może też pozmieniam częstotliwość generatora PWM .Na razie znowu odkładam tę robotę bo od jutra wraca ekipa na budowę i muszę zapewnić im front robót , materiały itp . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts