jwbrzezinski 11.02.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Piotr, a jaki jest koszt przesyłki i to w kilka miejsc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmw 11.02.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Piotr, a jaki jest koszt przesyłki i to w kilka miejsc?? Towar wysyłają kurierem. Koszt przesyłki krajowej to jakieś 60-70 zł (przesyłka do 30 kg). Zamówienie może być na kilka adresów dostawy. Taśmę mogą przesłać w kręgu lub pociętą na arkusze (np. 120cm długości) Sumaryczna ilość zamówionej taśmy nie może być mniejsza niż 100 kg. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 11.02.2009 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 a jaki masz patent na zrobienie TEGO? Tan. z czego przekładki, itd. Patent jest wyraźnie opisany i obfotografowany w tym wątku. Przekładki z chłodnicówki 17x3,5x0,25. Gość w sklepie fabrycznym huty Będzin podał mi aktualną cenę: 49,50 zł netto i przelicznik metrów na kilogramy: 0,084 m/kg. Powyżej 500,- zł brutto dają 2% rabatu. Przykładowo: 200m -> 16,8kg -> 815,- netto / 994,- brutto po rabacie. Sporo. Aha, rurki mają długość 90,5 cm. Pasują idealnie do wymiennika o wymiarach płyt 30 x 120 cm. To jak, manieq, piszesz się na taśmę? Pozdr hmm jakoś tak na szybko nie mogę znaleźć, sie wątek rozrósł, Ciekawa propozycja, dam znać niebawem .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 13.02.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Khem khem - co z tymi wymiennikami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwbrzezinski 13.02.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Khem khem - co z tymi wymiennikami? Depi, pytasz o klingenburga czy o wspólnym zamówieniu o którym mówi Piotr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 13.02.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Jak już pisałem - ja się nie czuję na siłach klecić wymiennik samemu. Chyba, że ktoś się zaoferuje za drobną opłatą to zrobić Ja raczej klingenburcośtam bym wział. Jak wygląda lista chętnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PavvelB 13.02.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Chyba zatrzymała się na 9 sztukach wymienników. W każdym razie nikt ostatnio nowy się nie deklarował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 13.02.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Do d... ta cala impreza, bo łasząc się na liche zniżki straciliśmy 3x tyle na rosnącym kursie EUR... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 13.02.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Z innej beczki - czy ktoś chciałby taką płytę PVC-PUR-PVC? Biała, żółta, biała. Na skrzynkę cy cuś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwbrzezinski 13.02.2009 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Z innej beczki - czy ktoś chciałby taką płytę PVC-PUR-PVC? Biała, żółta, biała. Na skrzynkę cy cuś... A ile i za ile Jakieś parametry pamiętasz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmw 13.02.2009 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 DepiMówisz o całej płycie czy z możliwością docięcia na wymiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 13.02.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Jak dobre to to i za normalną kaskę to się piszę chodzi mi o tego pur-a a jeśli chodzi o wymienniki to racja - żeśmy się ociągnęli, i temat jakoś zapadł sam się zastanawiam na co się zdecydować ełro drogie, tu blaszki proponują - trza przeliczyć - kasę i siłę własnego zaparcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 13.02.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Za ile jeszcze nie wiem. Ile - ile trzeba, jak sądzę. Przynajmniej źródło nic nie wspominało o ograniczeniach ilościowych. jwbrzezinski O jakie parametry Ci chodzi? U? Policz sobie dla pianki, bo PCW to możesz w tym pominąć. piotrmw Raczej o całe płyty, choć zapewne jakieś wstępne docięcie jest możliwe (na mniejsze kawałki). Płyta jest ładna i sztywne, ale wkręty raczej nie chca w tym siedzieć. Trzeba raczej zrobić stelaż z profili i do tego przyłapać te płyty. Jak się ładnie zrobi, to efekt może być całkiem profi. Już przemyśliwuję, jaki zrobię sobie szablon z logo na reku: "Depi 1?" "RekuDep"? "DepiVent"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 13.02.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 sam się zastanawiam na co się zdecydować ełro drogie, tu blaszki proponują - trza przeliczyć - kasę i siłę własnego zaparcia Jak już pisałem - ja wymiennika raczej nie skręcę sam, więc w blaszki mnie nie liczcie. Ze swej strony jednak proszę, żebyście się powoli decydowali, bo ja bym już zamawiał. Właśnie - zapomniałem Ci napisać, ale skoro mi się przypomniało, to może walnę tutaj. Rozmawialiśmy z kolegą mańkiem nt. sterowania tym ustrojstwem. Ja mam taki pomysł, żeby może udać się (najlepiej też grupowo) do jednego z wytwórców pół-garażowych sterowników, których kilku jest obecnych choćby na allegro. Mają know-how i doświadczenie i po drobnych przeróbkach ich produkty mogłyby służyć jako "yntelygencja" naszych wyrobów. Np. taki AdaRex ( http://www.adarex.com.pl) z mojej wsi - robią różne regulatory temperatury, w tym róźnicowe. Może coś nam sklecą za tanią kase? PS. Czy ktoś ze szczęśliwych posiadaczy wentyli już zrobił dla nich budki? Ja właśnie przystępuje do klecenia testowej wersji, więc doświadczenia i fotsy będą mile widziane. Podobnie jak podłączenia - czym np. sterujecie? Potencjometrem czy PWM? Jak dokładnie to zrobiliście? Dawać jakieś info - to forum, a nie tylko portal grupowych zakupów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwbrzezinski 13.02.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 jwbrzezinski O jakie parametry Ci chodzi? U? Policz sobie dla pianki, bo PCW to możesz w tym pominąć. Depi, chodzi mi np. grubość, szerokość, wysokość - myślałem, że masz jakieś pozostałości, a widzę, że tu nowa grupa zakupowa powstaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 13.02.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Hehe... Grubość jest ok. 30mm. Pozostałe parametry - do ustalenia (mam tego na razie tylko parę małych kawałĸów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwbrzezinski 13.02.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Piotrze, a ja się zapiszę na blachę - trochę dłubaniny i będzie piękne reku, model "Adam_mk 2009" maid in garaż Rembertów Wezmę 25 kg, czyli jak wyliczyłeś ok 81 arkuszy. Może zdecyduje się ktoś jeszcze z okolic Warszawy, to możemy połączyć transport - zawsze to parę zł taniej Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 13.02.2009 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Jak zrobisz drugi dla mnie to mogę się dopisać Mam jeszcze jedną propozycję - może się ktoś zrzuci ze mną na bele maty filtracyjnej? Całość kosztuje 700 PLN w hurtowni u mnie (pewnie można gdzieś dorwać taniej) i ma 30m2, czyli parę filtrów można z tego wykroić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwbrzezinski 13.02.2009 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Jak zrobisz drugi dla mnie to mogę się dopisać Depi, pierwszy (w życiu) zrobię dla Ciebie, drugi dla mnie Tak na poważnie to nie wiem jaki diabeł straszny, więc sorry ale nie chcę Cię wpuścić w koszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmw 15.02.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Piotrze, a ja się zapiszę na blachę - trochę dłubaniny i będzie piękne reku, model "Adam_mk 2009" maid in garaż Rembertów Wezmę 25 kg, czyli jak wyliczyłeś ok 81 arkuszy. No to mamy 50 kg zagospodarowane. Zapraszam następnych śmiałków. Jeszcze dwie osoby i puszczamy zamówienie. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts