Depi 11.05.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 A mogę prosić, żeby nie robić zamieszania? Mówię tu do hiperaktywnego woykra, który wszędzie musi sam zadzwonić i sprawdzić, czy sam nie da rady lepiej. Jesli się komuś nie podoba, to niech nie zamawia wspólnie, ale nie lubię jak wychodzę na debila przed ludzmi. Ja następnej grupy już nie organizuję, więć będziesz mógł się wykazać, tylko nie mieszaj w tym, co już załatwione. R3G220 jest tańszy o 6 EUR z groszami: 102 vs. 108 EUR netto. @wszyscy: Sorry, że na chwilę zniknąłem, ale czasem ja tez mam coś do roboty Oczywiście w wymiennikach się potwierdzam i czekam na konto do wpłaty. Co do wentylatorowej, to myślę, że należy sprawę zamknąć. Poprzednio płaciłem sam z góry, ale z powodu wielkości zamówienia obawiam się, że muszę wszystkich poprosić o wpłaty. Reszta warunków taka, jak na wymienniki. Jako, że EBM ma siedzibę w Wawie, to myślę, że pojadę ktoregoś dnia i odbiorę cały furę i będę rozsyłał/rozdawał. Chyba, że któryś z kolegów stołecznych ma ochotę się ze mną przejechać na Żerań I uwaga natury ogólnej - chyba totalnie popsuliśmy wątek. Należało założyć oddzielny temat "zamówieniowy". Ten powinien służyć kwestiom technicznym. Czy dałoby się przenieść te posty do nowego wątku, czy za dużo roboty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek-forum 11.05.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 A mogę prosić, żeby nie robić zamieszania? Mówię tu do hiperaktywnego woykra, który wszędzie musi sam zadzwonić i sprawdzić, czy sam nie da rady lepiej. Jesli się komuś nie podoba, to niech nie zamawia wspólnie, ale nie lubię jak wychodzę na debila przed ludzmi. Ja następnej grupy już nie organizuję, więć będziesz mógł się wykazać, tylko nie mieszaj w tym, co już załatwione. R3G220 jest tańszy o 6 EUR z groszami: 102 vs. 108 EUR netto. @wszyscy: Sorry, że na chwilę zniknąłem, ale czasem ja tez mam coś do roboty Oczywiście w wymiennikach się potwierdzam i czekam na konto do wpłaty. Co do wentylatorowej, to myślę, że należy sprawę zamknąć. Poprzednio płaciłem sam z góry, ale z powodu wielkości zamówienia obawiam się, że muszę wszystkich poprosić o wpłaty. Reszta warunków taka, jak na wymienniki. Jako, że EBM ma siedzibę w Wawie, to myślę, że pojadę ktoregoś dnia i odbiorę cały furę i będę rozsyłał/rozdawał. Chyba, że któryś z kolegów stołecznych ma ochotę się ze mną przejechać na Żerań I uwaga natury ogólnej - chyba totalnie popsuliśmy wątek. Należało założyć oddzielny temat "zamówieniowy". Ten powinien służyć kwestiom technicznym. Czy dałoby się przenieść te posty do nowego wątku, czy za dużo roboty? Popieram aby zamykać grupę wentylatorów i finalizować zakupy. Podaj jeszcze dokładną cenę ringów i jaki kurs euro przyjąc do zapłaty. Myślę że należałoby przyjąć jakąś dyscyplinę zamykania grupy i terminu wpłat. Np. ogłaszamy termin zamknięcia i dajemy tydzien na wpłaty. Jak znam życie gdy przyjdzie do spraw finansowych ktoś sie wykruszy. Ale może się mylę. Myslę że wątku nie posulismy, przecież sprawa dotyczy zakupu elementów do rekuperatora tymi recami robionego. Gdy kupi materiały bedziemy pisać kto co i jak montuje oraz jak sie sprawdzją nasze rekuperatory. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwbrzezinski 11.05.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Jako, że EBM ma siedzibę w Wawie, to myślę, że pojadę ktoregoś dnia i odbiorę cały furę i będę rozsyłał/rozdawał. Chyba, że któryś z kolegów stołecznych ma ochotę się ze mną przejechać na Żerań Depi, a w której części Stolycy mieszkasz?? Jak masz po drodze Rembertów i będziesz jechać w godzinach popołudniowych to mogę jechać, wezmę szuflę i pomogę ładować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalwdowski 11.05.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 W zupelności zgodzę się z przedmówcą Jarkiem. W końcu kompletowanie "gratów" to też istotna wskazówka dla przyszlych konstruktorów. Ze swojej strony mogę zapewnić o przedstawianiu na forum postępu prac nad moim reku. Aby nie zaśmiecać wątku będę informowal o otrzymaniu wplat na priv. Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 12.05.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 A więc zamykamy. Wpłaty do końca przyszłego tygodnia. Ja zaraz zakończę zamówienie, bo nie zawsze mają na stanie tyle wentyli. Być może będzie trzeba troche poczekać na dostawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 12.05.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Oto oficjalna i zamknięta już lista. Więcej zgłoszeń nie przyjmujemy. Postaram się dzisiaj wszystkim przysłać numer konta. Na wpłaty czekam tydzień. Kwestię przesyłki chyba rozwiążemy później - kosztuje to ok. 40 zł za kurierską. Chyba, ze ktoś chce już z góry zapłacić. PavvelB - 2x R3G 190 AB0702 lub 2x R3G 220 AD1102 jwbrzezinski - 2x R3G 220 AD 11-02 + ringi mario_k - 2 x R3G 220 AD 11-02 + ringi dzabij - 2x R3G 220 AD 11-02 Amorphis - 2x R3G 220 AD 11-02 + inlet ringi tomkat - 2x R3G 220 AD1102 + ringi Sali - 2x R3G 225 + ringi jarek-forum - 2x R3G 220 AD 11-02 + ringi michal wdowski 2x R3G 220 AD 11-02 +ringi andry 2x R3G 220 AD 11-02 + ringi boguśpl 2x R3G 190 AB0702 lub 2x R3G 220 AD1102 mrq 4x R3G 220 AD 11-02 + ringi agraf 2x R3G 220 AD 11-02 + ringi Pitt 1x R3G 220 AD 11-02 + 1x R3G 220 AD 17-02 + 1x R3G 225 AE11-02 + ringi woykr 2x R3G 190 +ringi rkforum 1x R3G 220 AD 11-02 + ring Xavieer 2x R3G 220 AD 11-02 + ringi brachol 2x R3G 220 AD 11-02 + ringi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 12.05.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Depi, dla mnie też ringi, widzę że na liście powyżej jakoś wycieło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 12.05.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 OK, ringi dla dzabija. Proszę też, bo dopiero to zauważyłem, o decyzję tych, którzy się wahali co do wyboru. Już nie pamiętam, z kim rozmawiałem, czy przewymiarowanie nie będzie szkodliwe. Oto odpowiedź z EBM (myślę, że innych też to zainteresuje): Wentylatory mogą pracować w pełnym zakresie możliwych obrotów, redukcja obrotów nie wpływa niekorzystnie na ich wydajność, trwałość itp. Nie ma różnicy w eksploatacji wentylatora przy wariantach PWM/0-10V To chyba ostatecznie rozstrzyga kwestię "190 czy 220" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woykr 12.05.2009 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 A mogę prosić, żeby nie robić zamieszania? Mówię tu do hiperaktywnego woykra, który wszędzie musi sam zadzwonić i sprawdzić, czy sam nie da rady lepiej. No nie było pana.... A ja generalnie jestem hiperaktywnym człowiekiem lubię wiedzieć co i jak Mysle ze kazdy chce wiedziec ale nie wszystkim sie chce dowiedziec..... ps: r3g 190 w jakiej jest cenie bo jeżeli w podobnej co 220 to wole 220 ciekawe jak wszyscy juz dostana graty do skadania jak tu bedzie wrzało od informacji z placu boju, zdjec itd idt i czekam na nr konta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalwdowski 12.05.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Mialem pisać na priv ale weszlo dziś dwie wplaty więc pozwalam zamieścić sobie na forum. Oficjalna lista na wymienniki Gs 45michalwdowski x2 (450) - zaplaconePavvelB x1 (450mm) - zaplaconeDepi x1 (może być 450mm)dzabij x1 preferowany 450 mm - zaplaconejarek-forum x1 450 mm - zaplaconeandry x1 450mm - zaplaconeagraf x1 450 mm - zaplaconemrq x2 400mm lub 450 mmPitt x1 450 mm - zaplaconeSali x1 450mm GS 25cybzolw x1 350 mm - zaplacone Czekamy na Depiego, Mrq i Sali Pozdrawiam Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PavvelB 13.05.2009 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Depi, w takim razie precyzuję zamówienie. Wezmę R3G 220, do tego inlet ringi. Podaj namiary do wpłaty. Od razu mówię, że polecenie przelewu będę mógł złożyć najwcześniej w weekend, czyli z banku wyjdzie w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amorphis 13.05.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Postaram się dzisiaj wszystkim przysłać numer konta. Na wpłaty czekam tydzień. Kwestię przesyłki chyba rozwiążemy później - kosztuje to ok. 40 zł za kurierską. Chyba, ze ktoś chce już z góry zapłacić. Nie dostałem danych do wpłaty i sumy za całość ;( Wpłacam całość z góry, najpóźniej po weekendzie. Dziękuję serdecznie, też z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agraf 13.05.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Depi również proszę o dane do wpłaty i wysokość kwoty bo na razie nie otrzymałemAgraf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 14.05.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Dane mam nadzieje wszyscy dostali. Jak na razie potwierdzam odbiór 4 wpłat: jwbrzezinki, mario_k, jarek-forum i Xavieer. Z Michałem rozliczam się oddzielnie, czyli mamy 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek-forum 15.05.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Mam małe pytanie jako przerywnik w oczekiwaniu na „graty” Jak macie rozwiązaną kwestie wyciągu z okapu kuchennego i wyciągu powietrza z samej kuchni? Ja wyprowadziłem dwa wyciągi niezależnie z kuchni (oddzielnie okap i reszta powierzchni) i wprowadziłem na strych. Tam mogę je połączyć razem i wprowadzić do rekuperatora. Natomiast słyszałem opinie że powietrze z okapu jest brudne i trzeb je niezależnym kanałem wyrzucić na zewnątrz. Jak wykonane są wasze instalacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_k 15.05.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Podzielam zdanie mpoplaw'a.Jest na rynku wiele okapów z filtrami węglowymi, papierowymi, tkaninowymi, separatorami stalowymi lub aluminiowymi... do wyboru do koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 15.05.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 U mnie tak samo - pochłaniacz w okapie i powietrze z powrotem trafia do obiegu, ale tu już na nie czeka wywiew fi150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 15.05.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Raport finansowy - dołaczyli z wplatami: dzabij, mrq, andry, Sali i boguśpl. Czyli 10 z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 15.05.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 U mnie tak samo - pochłaniacz w okapie i powietrze z powrotem trafia do obiegu, ale tu już na nie czeka wywiew fi150 znaczy się co? dasz rurkę od normalnego okapu z nawiewem z powrotem do kuchni? i obok będzie anemostat wyciągowy? A nie boisz sie efektu mokrej smugi na suficie? Czy coś źle zrozumiałem - opiszcie tak dokładnie łopatologicznie jak to realizujecie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 15.05.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 dasz rurkę od normalnego okapu z nawiewem z powrotem do kuchni? i obok będzie anemostat wyciągowy? A nie boisz sie efektu mokrej smugi na suficie? Nie rurkę. Po prostu okap zasysa powietrze znad palników i wypluwa je pod sufitem po przefiltorwaniu. O smudze nie myślałem szczerze mówiąc. Jak się pojawi, to ją zamaluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts