Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekuperator "tymi ręcami" robiony

adam_mk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam Wszystkich.

W ten piątek (19.06) jadę odbierać wymienniki.

Mrq i Pitt wy zgłaszaliście odbiór osobisty, czy macie możliwość odebrania wymiennika tego samego dnia?

Wymiary 1 skrzyni ( dł. 70 cm X wys. 55 cm X szer. 46 cm )

Tak jak obiecałem do kogo się da zawiozę osobiście.

Plan mam taki aby wyjechać rano żeby dotrzeć do fabryki ok 8-9.

Załadunek wymienników

Potem kolejno do

agraf - wadowice

pavvelb - kraków

jarek-forum- kamyk

cybzolw - lódź

koledzy

dzabij, andry, sali postaramy się zgrać z Depi'm przy okazji odbioru wentyli.

arti.sa niestety krasnystaw jest mi nijak po drodze więć proszę o decyzję czy mam wysłać kurierem czy pofatygujesz sie do mnie do Pionek?

mrq, pitt, agraf, pavvelb, jarek-forum, cybzolw - czy piątkowy termin odpowiada wszystkim?

Pozdrawiam Michał

Niestety gdzieś do połowy przyszłego tygodnia nie ma mnie w domu :( i w związku z tym mam prośbę,czy mógłbyś na razie wziąć wymiennik do siebie i wysłać go do mnie kurierem w późniejszym terminie ? Niestety teraz mam okazjonalny dostęp do netu, więc po niedzieli odezwę się to Ciebie na priv.

Pozdrawiam

Agraf

Depi kiedy odbierasz wentylatory? Mogę podjechać po wentle dla mnie i podrzucić Ci dwa wymienniki ( podobno andry jest umówiony na odbiór od Ciebie)

Dodatkowo jest jeszcze jeden wymiennik do wawy i piastowa

Pozdrawiam Michał

Ps. Jak zmagania z alarmem? Chętnie posłucham twoich rad bo sam też będę montował :)

Ja mogę gdzieś podjechać jesli będzie trzeba. Do Łodzi ponoć jest dobra droga :) Kto jest jeszcze z mojego stolicznego rejonu?

jakbyś mógł to mój wymiennik bym odebrał od Ciebie z wentylami ?

lub może macie inne propozycje. przepraszam za opóźnone zainteresowanie, ale nie dostawałem powiadomień tylko o tym wątku

Michał dzięki za załatwienie zakupu - czy pieniędzy starczyło bo kursy walut dość mocno szalały ?

Witam wszystkich,

Ja także niestety nie dostaje powiadomień z tego wątku, więc czasem zapominam zajrzeć.

Wentyli na razie brak - jak się coś zmieni to dam cynk. Co do wszelkich przechowań u mnie to nie ma problemu - mam baaaardzo dużo wolnego miejsca :)

DEPIsprzedawca wentyli poinformował że jeszcze ich nie ma ??

Czy poprostu nie daja znaku zycia narazie ??

Dziwne ze taka firma tak dlugo realizuje zamowienie (prawie jak by robili te silniki na indywidualkne zamowienie)

Sory ze tak marudze ale chcialem zdazyc zlozyc to ustrojstwo przed zimą ;)

witam

też mam chęć na taki własnej produkcji rekuperator :D , tylko trochę inaczej to widzę u siebie,

z powodu braku miejsca na reku w domku (coś by się znalazło, ale z wyciszeniem byłby problem, a cisza to priorytet), myślę o takiej konstrukcji:

w domku na poddaszu tylko wymiennik (nawet spory się zmieści), na zewnątrz GWC rurowy, a na wlocie do rury wentylator dmuchający powietrze (ten wlot w wolnostojącym budynku gospodarczym), wywiew bez wentylatora (nadciśnienie i grawitacja) :)

konstrukcja prosta i niezawodna, ale czy ten jeden wentylator pociągnie to wszystko?

myślę o tych co macie w swoich reku, tylko nie wiem: R3G 220 czy R3G 190, (większy spręż czy większa wydajność)?

czy jest różnica w wydajności (sprężu) w zależności, czy wentylator ciągnie lub dmucha?

pozdrawiam i mam nadzieję podłączyć się za jakiś czas pod grupowe zamówienie :-)