greg 07.03.2003 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 Adamos napisz co Ty wybrałeś do swojej kotłowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Richardo 07.03.2003 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 czy ktos moze polecić jakić kocioł na olej??! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi27 07.03.2003 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 WitamCzytam i czytam i coraz mniej wiem. Sam mam zamiar kupic piec na olej. Czy słyszął kots o niemieckiej firmie ROUTEX, mają olejówki z mozliwością podłączenia solarów. Cena za zestaw bez zbiorników 9 999,00 pln (w promocji) Jeden dystrybutor jest w Kielcach, drugi w Tychach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 08.03.2003 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2003 Pieniądze przeznaczyłem na piękne okna,meble ,podłogi ,elewacje i na to wszystko co będzie mi co dzień służyło ciesząc oczy i moje ja .Co do wyboru c.o. to przystosowałem go na każdą ewentualność. Posiadam kocioł gazowy z zasobnikiem 60l+zwyczajny kocioł żeliwny na paliwa stałe z możliwością palenia wszystkiego i w rózny sposób z pełną automatyką.W razie konieczności kupię palnik na olej lub na pelety.Z kotła podłączony jest zasobnik c.w.u.W system wpięty jest kominek z płaszczem wodnym i pozostawiona możliwość na solara.Automatyka tego monstrum opiera się na termostatach przylgowych co zabezpiecza mnie przed możliwością braku prądu.Nie muszę dodawać że wszystko wykonane jest z miedzi + grzejniki aluminiowe i system podłogowy tam gdzie są płytki ceramiczne ,ale jako dodatek ,a nie jako główne .Kosztowało mnie to wszystko 15000 z robotą .Jest tylko jeden haczyk prowadzę hurtownię instalacyjną i policzone jest po kosztach.ADAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.03.2003 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2003 Wpiszcie w wyszukiwarke "SCHEER" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RINO 08.03.2003 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2003 Z bezobsługowych kotłowni pozostał ci tylko gaz płynny a on wychodzi drożej w eksploatacji porównując do oleju, cena kotłowni może być tańsza, ale jak weźmiemy dzierżawę zbiornika bądź zastaw i wszystko, co związane z kotłownią gazową to............?. Ja pozostałbym przy oleju a biorąc pod uwagę, że wybrałeś VITOLE to zawsze w perspektywie i zmianie koniunktury możesz zmienić palnik na gazowy. Kotłów stałopalnych nie brałeś pod uwagę także nawet się nie rozpisuję.Pozdrawiam RINO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dszyman 09.03.2003 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2003 wielke dzieki Rino. Jeszcze nie zapadła decyzja czym bede palil; na dzień dzisiejszy olej kosztuje u mnie 2,05zł. Istny koszmar. Biorąc pod uwagę wyjątkowo uciążliwą zimę na dzień dobry potrzebowałbym tak jak juz pisałeś 5000, a może i 6000 zł. A to przecież nie mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dszyman 09.03.2003 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2003 wielke dzieki Rino. Jeszcze nie zapadła decyzja czym bede palil; na dzień dzisiejszy olej kosztuje u mnie 2,05zł. Istny koszmar. Biorąc pod uwagę wyjątkowo uciążliwą zimę na dzień dobry potrzebowałbym tak jak juz pisałeś 5000, a może i 6000 zł. A to przecież nie mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RINO 12.03.2003 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Witam cena oleju rośnie istny koszmar naprawdę cięzko co kolwiek mówić. Jedyn wyjście to tankowć w lecie, cena oleju znacznie spada.Pozdrawiam RINO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts