Dokker 02.04.2004 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Witam.Kocioł Vitodens 200 z regulatorem pogodowym. Zasobnik płaszczowy ACV Smart 160. Na Viessmanna mam 25% rabatu, na ACV na razie 20%, ale sądzę, że podciągnę do 25%.Bramy jeszcze nie kupiłem, ale też rozmawiam z Hugo. Na razie dają 7% rabatu od cennika na Krispol. Mam nadzieję, że uda mi się wyrwać coś więcej. Może razem ponegocjujemy? Na trzy bramy zawsza łatwiej niż na dwie czy jedną.W tej chwili po poprawkach murarskich dokończyłem kanalizację, a od poniedziałku wchodzi elektryk.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 02.04.2004 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Jaki napęd proponowała Ci pani w Hugo? Mnie zaproponowała za 1800 zł, "bo ten za 1200 jest do 300 kg, a 1 m2 bramy waży 14 kg". Ja na to: więc moja brama będzie ważyć 140 kg, w czym problem?" A pani niezrażona "nie wierzy mi pan? ten za 1200 za słaby i już". Bramę chętnie ponegocjuję razem - rozumiem, że jak będę się pytał gdzieś to mogę mówić o 3ech bramach.Gdzie masz takie zniżki na Viessmana i ACV? Też bym spróbował. Jak możesz podaj cenę wyjściową bo może być różna i te 25% niewiele mówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek2222 04.04.2004 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2004 witam wszystkich a szczególnie RB, wg i Dokkerajestem kolejnym jak widzę fanem firmy archiprojekt,a chyba bardziej jej projektów. Początkowo zafascynowany byłem projektem ap41, oglądałem juz prawie skończony dom pod lublinem, jednak problemy z działką o których kiedyś napiszę i w związku z tym długi czas na wybór projektu (ponad 2 lata ) spowodowały, że dojrzałem do ap121 - z niewielkimi przeróbkami oczywiście.Projektu jeszcze nie kupiłem, dlatego przed podjęciem decyzji chętnie rzuce okiem na wasze domki.Budowę chciałbym rozpocząć w tym roku i jak dobrze pójdzie do zimy przykryć dachem.Mam już trochę doświadczenia w budownictwie tak więc chętnie podzielę się z wami moimi doświadczeniami.Jeśli ktoś umożliwi mi obeirzenie swojego domu, to prosze dać znać.Jestem z Kielc, tak więc czy do Stalowej Woli czy Grodziska nie mam tak bardzo daleko.Pogoda coraz ładniejsza a i dzieciak z żoną chętnie się gdzieś wybiorą w niedzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RB 04.04.2004 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2004 Cześć Slawek2222 ! Witaj w gronie napaleńców APS121. Długo wybierałeś projekt i że akuratten to nam pochlebia.Faktycznie ważne jest aby zobaczyć taki wybrany domek w rzeczywistości.Ja jestem w tej chwili na etapie wykonanych w zeszłym roku fundamentów i dwa tygodnie po świętach planuję murowanie ścian.Jeśli interesuje Cię oglądnięcie takiego stanu to dalszy kontakt proszę na priva. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RB 04.04.2004 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2004 Cześć Włodek!!! Ja dostałem w zeszłym tygodniu zmienione schody ale coś mi one na pierwszy rzut oka nie podobały się. Nie miałem czasu tego analizować. Jak Ty robisz te schody i czy robi się je na etapie murowania ścian czy dopiero później muruje? Egzamin zaliczyłem teraz zajmuje się z wielkim zapałem budowaniem bo nie potrafiłem zajmować się 2 tematami na raz Jakie postępy na budowie ? Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dokker 16.04.2004 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 Witam! 25% na Viessmanna Vitodens 200 od ceny katalogowej, (przed podwyżką od 1 kwietnia) 14820,98 z regulatorem pogodowym. Na bramę Krispol w firmie Hugo dostałem 10% rabatu. Napędu na razie nie kupowałem, i tak jest obłożony 22% VAT-em, więc nie ma się co spieszyć. Poza tym w firmie Wiśniowski napędy są dużo tańsze, ok. 1200-1300 pln, a do bram zewnętrznych mają napęd razem ze słupkiem, więc mniej narażony na kradzieże, też ok. 1200-1300. Włodek, namiar na firmę, gdzie kupuję kocioł przesyłam Ci na priv. Jak idą Wam prace? Ja skończyłem kanalizację, teraz dłubie (i to jest niestety właściwe określenie, bo bardzo powoli ) elektryk. W maju okna, tynki wewnętrzne, i mam nadzieję, wylewki. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 13.05.2004 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Odświeżam wątek.Co tam u was? U mnie strasznie się grzebią, może w sobotę zaleją strop. Ten akerman jest jednak pracochłonny.Wojtek, czytałem, że masz już okna ale nie jesteś zadowolony z montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RB 14.05.2004 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 Cześć! Wczoraj w czasie deszczu zalewany był strop na części mieszkalnej, ten wylany nad garażem bedzie miał w poniedziałek 3 tygodnie. W tej chwili są szalowane schody wewnętrzne a przyszłym tygodniu prace z tarasem. Gdzieś za tydzień będą murowane ściany poddasza. Na pierwsze tygodnie czerwca mam umówionego więźbiarza. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RB 27.07.2004 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Cześć !!! W piątek blacharze skończyli swoje prace i jesteśmy już szczęśliwymi posiadaczami przykrytego ślicznego domu , ze prześlicznym zadaszonym tarasem pow. ok 39m2. Ten taras sprawia nam tyle radości , że chętnie spędzamy tam każdą wolną chwilę. Taras jest częścią niezależną od domu, doczepioną do ściany domu , który można wykonać jeszcze przed ociepleniem domu do czego Was zachęcam. Teraz porządki na placu i domu a jak trochę odsapniemy to dalej będzie elektryka, kanalizacja, wylewka ślepa, tynki a na wiosnę okna instalacje, podłogi. Oby zdrowie dopisało.Napiszcie co u Was chłopaki słychać. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 27.07.2004 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Witam po długiej przerwie U mnie dach skończony, okna wstawione, zrobione wszystkie instalacje i otynkowane w środku. Teraz hydraulik kończy wodę, będę robił ogrzewanie podłogowe i kotłownię. Jeśli możesz to podeślij zdęcia tego tarasu na maila, jestem strasznie ciekawy jak to wygląda. Też mi chodzi po głowie taras zadaszony ale drewniany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 27.07.2004 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Ja buduję APS 55.Etap- ściany fundamentowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RB 28.07.2004 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Cześć Włodek! Jestem zszokowany Twoim tempem prac, szczerze gratuluję -opisz szczegółowej kolejność swoich prac.Jak tylko będę mógł to wyślę Ci te zdjęcia. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 28.07.2004 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Takie tempo prac było możliwe dzięki paru rzeczom:- elektryk już zaczął dłubać na parterze a jeszcze nie było dachu,- jak tylko przykryli dach całkowicie folią i zaczęli układać dachówkę weszły ekipy od instalacji - w jednym tygodniu zrobili mi okablowanie do alarmu, odkurzacz centralny, kanalizację i część wody, wentylację mechaniczną i prawie całą elektrykę,- w międzyczasie dokończono dach,- zaraz potem weszła ekipa od okien,- na następny dzień przyjechali tynkarze - tynki gipsowe zrobili w całym domu w 5 dni nocując na budowie,- jak tylko skończyli uzbrojono alarm.Teraz kolej na dokończenie wody i zrobienie podłógi ogrzewania.Muszę też zamówić bramę garażową i drzwi zewnętrzne, jestem już umówiony z kominkarzem.Glazurnika zaklepałem sobie na koniec sierpnia-początek września. Tynków zewnętrznych jeszcze nie organizowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dokker 30.07.2004 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Witam, u mnie już zrobiona (ale jeszcze nie uruchomiona) instalacja elektryczna i alarmowa. Oprócz tego hydraulika, CO z pogłogówką i wylane posadzki - z mixokreta - polecam. W tej chwili kończą elewacje zewnętrzną i zaczęli ocieplenie poddasza. Oczywiście okna już dawno zainstalowane i zrobione tynki wewnętrzne.Też jestem ciekaw jak wyszedł zadaszony taras. Myślimy też o zadaszeniu i chętnie obejrzę zdjęcia.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwcia 03.08.2004 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Witam! Prosze o opinię o firmie Archi-Projekt. Czy zadowoleni jestescie z projektów?? Dzięki za info. Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RB 03.08.2004 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Zdecydowanie tak a także w przypadku błedów w projekcie lub wątpliwych spraw kontaktuj się z p.Adamem Krzowskim - super gość. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RB 03.08.2004 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Cześć Zdjęcia domu już zrobiłem, teraz muszę skończyć kliszę, wywołać zdjęcia i zeskanowane prześlę Wam na pocztę - jeszcze chwilka. Ciekawi mnie bardzo jakie drzwi garażowe kupowaliście i w jakiej cenie.Robiłem rozeznanie bram Wiśniowskiego 220x250 złoty dąb segmentowe-3440zł/10%upustu/. Wysokość 220 cm jest wysokością niestandardową za którą trzeba dodatkowo dopłacać. Niedawno wprowadzili drzwi w złotym dębie i stąd te astronomiczne ceny. Może inna firma produkuje drzwi w złotym dębie w rozsądnej cenie? A może macie jakieś fotki swoich domków- chętnie z żoną pooglądamy.No to na Święta obaj już będziecie na swoich włościach-gratuluję. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dokker 04.08.2004 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Witam, jak juz pisałem kupiłem bramę Krispol 450x220, złoty dąb. Jeszcze nie jest zamontowana, więc nie wiem jak sie sprawuje. Spróbuj może u nich sie dowiedzieć o ceny.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RB 13.08.2004 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 Cześć Do Włodka już wysłałem zdjęcia tarasu - napisz czy dotarły?Wojtek -Tobie także wysłałem informację- nie mam adresu skrzynki pocztowej na którą mógłbym wysłać zdjęcia. O bramy Kispolu dopytywałem w Rzeszowie -mieli przesłać dane i ceny jak do tej pory cisza/1 tydzień minął/ Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 13.08.2004 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 Dostałem zdjęcia, dziękuję. Taras widzę, że super pojemny - można na nim duże przyjęcia urządzać. Czy dach tarasu jest zupełnie osobną konstrukcją?Ja zamówiłem bramę Wiśniowskiego bo Krispol nie chciał dać 7% Vatu na całość z montażem, a w Wiśniowskim nie robili z tego problemu i dali oprócz tego 12% rabatu. W Wiśniowskim zamawiam też bramę przesuwną w ogrodzeniu i furtkę - będą mi wszystkie piloty pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts