mip2002 11.05.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Witam, Jestem na etapie wyboru dachówki, mam ofertę na dachówkę PFLEIDERER za wydaje mi się rozsądną cenę (w porównaniu z Robenem czy Ruppem) handluje nią znajomy, który mówi, że to wysokiej jakości towar. Na forum praktycznie nic o tej dachówce nie znalazłem. Czy ktoś może zna tą dachówkę, czy macie jakieś z nią doświadczenia. Będę wdzięczny za pomoc. PozdrawiamPrzemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arco 11.05.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Witam - ja mam taka dachówke - Terra Harmonica Exclusive Brąz - ale ten brąz to w słońcu jest purpurowy - niestety dachówkę ma zaledwie od 2 miesięcy i jedyne co moge o niej powiedzięc to że wygląda po prostu ślicznie ... według mojego dekarza i sprzedawcy dachówki to dachówka na prawde wysokiej klasy http://don_arco.w.interia.pl/dach.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 31.05.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Jak w tytule, ponoć to ta sama kategoria jakościowa ( i chyba cenowa ) co CREATON. Muszę dokonać wyboru, a nie mam doświadczenia i bardzo proszę fachowców o opinie Z góry dzięki Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacperski 01.06.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Zeby utrudnić wybór - maja b.blisko siebie fabryki, tzn Creaton jedną z wielu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 01.06.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Zeby utrudnić wybór - maja b.blisko siebie fabryki, tzn Creaton jedną z wielu.Pozdrawiam Kacperski, rozwiń proszę myśl, bo nie kumam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 01.06.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Wklejam linkę do dachówek Pfleiderer i proszę o opinie, tych którzy znają się na dachówkach. Liczę na Was http://www.euronit.pl/oferta/dachcnwki_ceramiczne_pfleiderer/kolorystyka_dachcnwek/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.o 02.06.2006 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Może cenowo sa to zbliżone produkty ale jakościowo to juz różnica. Z moich doświadczeń Pfleiderera postawił bym na tej samej pólce co Robena i Koramica. I w tym momencie jest on najdroższy. Poziom niewiele odbiegajacy od Creatona ( z dostepnych na rynku polskim) ma firma Meyer-Holsen, potem jest mała przerwa a nastepnie Jungmeier, Erlus, Bogen ( wykupiony juz przez Wienerbergera ) Huguenot a potem juz pozostałe firmy liste których otwiera Muller.Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 02.06.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Może cenowo sa to zbliżone produkty ale jakościowo to juz różnica. Z moich doświadczeń Pfleiderera postawił bym na tej samej pólce co Robena i Koramica. I w tym momencie jest on najdroższy. Poziom niewiele odbiegajacy od Creatona ( z dostepnych na rynku polskim) ma firma Meyer-Holsen, potem jest mała przerwa a nastepnie Jungmeier, Erlus, Bogen ( wykupiony juz przez Wienerbergera ) Huguenot a potem juz pozostałe firmy liste których otwiera Muller. Pozdrawiam Piotr Piotrze, dziękuję... Moje wrażenie było zupełnie inne, tzn. mam ana działce i Creatona i Pfleiderer i mi osobiście wydaje się, że Pfleiderer jest jakaś taka solidniejsza... ale profesjonalistą w tym temacie nie jestem więc może to być złudzenie. Dzięki bardzo za informację. Piotrze czy możesz podać mi jakiegoś linka na ten Meyer-Holsen? Bardzo proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacperski 02.06.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Trochę się z Piotrem O nie zgodzę, Terra Harmonica nie odbiega jakością od Creatona, dlatego pisałem,że są blisko siebie i czerpią glinę z jednego pokładu.Kera Pfanne odbiega od innych produktów z powodu niesamowitych zamków (terra Harmionica Pfleiderera tez ma bardzo dobre).Meyer Holsen jest zupełnie innym produktem - nie da sie tej dachówki porównać z np. Creatonem - to wyższa półka zwłaszcza z powodu angoby krystalicznej,glazury Marcato, ciężaru dachówki i innych parametrów.http://www.meyer-holsen.dePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 02.06.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Trochę się z Piotrem O nie zgodzę, Terra Harmonica nie odbiega jakością od Creatona, dlatego pisałem,że są blisko siebie i czerpią glinę z jednego pokładu.Kera Pfanne odbiega od innych produktów z powodu niesamowitych zamków (terra Harmionica Pfleiderera tez ma bardzo dobre).Meyer Holsen jest zupełnie innym produktem - nie da sie tej dachówki porównać z np. Creatonem - to wyższa półka zwłaszcza z powodu angoby krystalicznej,glazury Marcato, ciężaru dachówki i innych parametrów. http://www.meyer-holsen.de Pozdrawiam Kacperski, Super pomoc. Bardzo, bardzo dzięki za opinię i ...za linka, którego już przeglądam. Dam znać na co padło... Pozdrawiam Piotra i Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 02.06.2006 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Tra,ta,ta,ta.... Odwiedziałam www, zadzwoniłam do Niemiec, tam dostałam kontakt na Poznań, dzwoniłam do lokalnego przedstawiciela. Popołudniu jadę z rzutem dachu do wyceny i co najważniejsze i zobaczyć wystawkę. Jestem bardzo ciekawa na czym stanie... Dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 05.06.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 alison - możesz dać namiary na poznań??pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 05.06.2006 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 alison - możesz dać namiary na poznań?? pzdr tez prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aresior 16.08.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 witaj arko,takiego budującego mi potrzeba. sprawa bardzo pilna. wprawdzie projekt całkiem inny ale masz to, do czego się przymierzam. mianowicie - pfleiderer exclusive brąz. mam wielką prośbę. prześlij mi fotki. bardzo interesuje nas jak to wygląda na większej połaci i w słońcu i w cieniu i wogóle. konkurentem był creaton. bardzo szczelny ale glazura i kolorek tego pfleiderer exclusive brąz ... pozostawiam bez komentarza. i tak wpatrujemy się to w jedną, to w drugą. czuję, że zwariuję. problemy i decyzję podejmuję szybko. potrzebne są tylko dane a tu ich brak. mam po jednej sztuce i domyśl się człowieku jak to będzie wyglądać na twoim dachu. tym bardziej, że będę na nią patrzył trochę czasu bo dachówki rczej nie zmienia się co roku. stąd gorąca prośba a właściwie dwie. prześlij proszę fotki jeśli to nie problem. druga to orientacyjna cena jaką uzyskałeś na dachówkę podstawową i gąsiory. [email protected] serdecznie pozdrawiam aresior z problemem decyzyjnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domgamma 17.08.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 A propos Robena to poczytaj tutaj...:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=77917 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domgamma 17.08.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=77917 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacperski 18.08.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Dachówka niemieckiej firmy Pfleiderer jest na naszym rynku ok.10 lat, najbardziej znana na Dolnym Sląsku i Opolszczyżnie. Teraz jest w sieci Euronitu jako wyłącznego jej importera i dystrybutora.Terra Harmonica to b. piękna i dobra dachówka ,jest w ofercie tej firmy b.ciekawa dachówka Terra Piatta .Trzeba się zwrócić do przedstawiciela Euronitu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salomon 14.10.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Czy orientujecie się może gdzie można najtaniej na śląsku (opolszczyzna,górnośląskie,dolnośląskie) kupić dachówkę ceramiczną Pfleiderer terra maxima plus lakierowaną exklusiv? Mam parę dni na zakup dachówki wiec jest to raczej pilne i bardzo będę wdzięczny za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romanus 15.10.2007 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 WitamJa kupowałem terra harmonica w rybniku firma lubar. Cene dostałem atrakcyjną - była tansza od coramika, rubena, rupceramiki. Podobny krój - falista. Dla przykładu - odbierałem w sierpniu a cena jest z lipca - Pfleiderer 4.02 zł, a renesansowa l15 4.20. Tak więc było to korzysne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 15.10.2007 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Witam Ja kupowałem terra harmonica w rybniku firma lubar. Cene dostałem atrakcyjną - była tansza od coramika, rubena, rupceramiki. Podobny krój - falista. Dla przykładu - odbierałem w sierpniu a cena jest z lipca - Pfleiderer 4.02 zł, a renesansowa l15 4.20. Tak więc było to korzysne To rozumiem cena dachówki podstawowej, a ile wyszedł koszt (wraz z dodatkami i dachówkami specjalnymi) i powierzchnia całego dachu (jaki masz dach, dwuspadowy, kopertowy, itd?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts