daxima 19.05.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 wojtku super ściągawka na chodzenie po sklepach u mnie już leży wydrukowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ed-mar 20.05.2006 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Ten co ja chce wybrać to sicilia citron (cersanitu). Może ktoś go widział i podzizlei sie spostrzeniami???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ed-mar 22.05.2006 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Hej, może ktoś widział ten gres??? (opis powyżej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 22.05.2006 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Hej, może ktoś widział ten gres??? (opis powyżej) W katalogu 2005/2006 Cersanit nie ma takiego gresu, musi to byc jakas niedawna nowosc, wiec trudno w tej chwili znalezc w sklepach i cos powiedziec. Dziwne nazewnictwo jak na gres Cersanitu, bo citron to nazwa barwy rezerwowana raczej dla ceramiki, natomiast sicilia nazwa rezerwowana dla gresow polerowanych , ale pewnie tylko oni wiedza co robia . Jesli jednak to gres, i tak nie wiadomo o co Ci chodzi w ocenie tego produktu? Cos Ci sie podoba albo nie, bo wlasnosci techniczne musza byc takie same jak wszystkich pozostalych wyrobow w swoich grupach w tym przypadku jak dla innych gresow polerowanych/ozdobnych/ , ktore nie moga odbiegac od przyjetych norm. W koncu ISO ich obowiazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ed-mar 29.05.2006 05:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 No, w końcu zamówiłam, polski gres, cersanitu sicilia 45 x 45. Juz więcej nie szukam. Jest i już!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkop 02.07.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 Kupiłem Chiński 70m2 Położyłem go w salonie kuchni i przedpokoju wygląda super ,ale jest jeden problem .Czyściłem go płynem Sopro ale pozostają smugi Gres Chiński jest impregnowany dość grubą warstwą takiego chyba wosku , po wyczyszczeniu i impregnacji (też Sopro ) nie mogę uzyskać połysku bez smug ( widoczne pod kątem przy oświetleniu słńcem) Może ktoś podpowie jak szczyścić ten wosk ,moja luba cały czas mi zatrówa że ona sprząta i podłoga wygląda cały czas jak brudna POMOCY POMOCY CZM TO NABŁYSZCZYĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 02.07.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 Nam poradzono wyczyszczenie gresu cytrynowym proszkiem do szorowania marki "Tesco". Nie wiem dlaczego miał być akurat cytrynowy, ale taki kupiliśmy, wyczyścilśmy, potem zaimpregnowaliśmy i nie ma żadnych smug. Gres się błyszczy i wygląda super. Może spróbuj tego proszku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRO 02.07.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 Własnie wczoraj byłem w Leroyu oddać gres chiński, kupiłem go jako polerowany włoski, a przywieziono chiński matowy?Jakie było moje żdziwienie jak zacząłem oglądać kartony Made in China, a w sklepie powiedziano że to włoski, generalnie nie kupuje chińszczyzny a jak zobaczyłem gres polerowany bez połysku to już w ogóle się nie zastanawiałem i oodałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorka 02.07.2006 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 Bo ten gres jest zaimpregnowany woskiem czy czym tam i to trzeba odczyścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRO 02.07.2006 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 Pół dnia czyściłem i w sklepie próbowali mi to pokazac ale im sie nie udało.A poza tym nie chcę chińskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 03.07.2006 04:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 A ja kupiłam chiński jako chiński i nie miałam uprzedzeń. Warstwy wosku na nim nie widziałam. Wyczyściłam proszkiem o którym pisałam powyżej na wszelki wypadek, potem był jeszcze czyszczony maszynowo z brudu budowlanego, został zaimpregnowany tak jak się powinno impregnować każdy gres polerowany i teraz mam pięknie lśniącą podłogę wyglądającą tak, jak powinna wyglądać podłoga z gresu polerowanego . Widać są różne chińskie gresy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 03.07.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 My też mamy chiński gres. Najpierw został wyczyszczony specjalnym preparatem do usuwania tego wosku- bez problemu. A nastepnie został zaimpregnowany i pozostawiony na 24 h - zakaz wchodzenia. Takie informacje otrzymałam od Pana który zamawiał (i dostawrczał ) dla nas gres. Pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 03.07.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Własnie wczoraj byłem w Leroyu oddać gres chiński, kupiłem go jako polerowany włoski, a przywieziono chiński matowy? Jakie było moje żdziwienie jak zacząłem oglądać kartony Made in China, a w sklepie powiedziano że to włoski, generalnie nie kupuje chińszczyzny a jak zobaczyłem gres polerowany bez połysku to już w ogóle się nie zastanawiałem i oodałem. Pewnie, był matowy bo był zabezpieczony woskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkop 03.07.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Sonika piękne dzięki jutro pędzę po cytrynowy proszek z Tesco KasiaR a co to był za preparat i co za impregnat Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 04.07.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Ja własnie przetestowałam chińskie badziewie. Dla dobrania koloru wypożyczam płytki lub kupuję pojedyńcze sztuki i zamiast w sztucznym świetle sklepowym oglądam we wlasnym domu. W ten sposób miałam chyba kilkanaście płytek - w tym gres chiński - nie polerowany- ale jego cena juz prawie mnie "uwiodła" . Pech chciał że na rozłożony na podłodze gres spadła mała kłódeczka - i gres rozprysł się na kawałki. Zaintrygowana tym co zobaczyłam puszczałam tę samą kłódkę z tej samej wysokości na gres - wszystkie płytki "chińskie" pękały, włoskie pozostały zupełnie nieuszkodzone. Było mi naprawde przykro bo różnica w cenie to prawie 50 zł za m kw i kolor tez mi odpowiadał. Ale sama wiem ile razy w np. kuchni coś wypada z rąk, więc nie zaryzykuję. W sklepie jeszcze dałam chińszczyźnie jedną szansę - szukałam w mniejszym formacie - i jak układałam obok siebie płytlki dla porównania kolorów odszczypały sie na rogach w dwóch miejscach - katastrofa... Precz z badziewiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna66 04.07.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Mam całą dolną łazienkę 13 m2 w chińskim gresie polerowanym 30x60 (koszt ok. 56 zł/m2).Nie wiem jak będzie z trwałością bo jeszcze nie mieszkamy ale wygląda rewelacyjnie. Nie tylko nam sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 04.07.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Być może nie miałam szczęścia - podkreślam - nie był to gres polerowany, na pierwszy rzut oka b. ładny - wybrany w warszawskim TTW OPEX. Cena za m kw 89 zł, I gatunek, ale jakość... Dodam że testy robiłam także na gresie kupionym do garażu za 13, 50 zł/m -tu żadna płytka nie pękła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna66 04.07.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Testów twardości gresu nie robiłam, ale na pewno w najbliższym czasie zrobię. Dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 04.07.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Robiłam przeróżne próby plamiaste na naszym gresie polerowanym i żadne plamy, ani inne obce kolory się jego nie imały. Mamy tego gresu z 50m2, wszystko się błyszczy tak jak należy, plam nie ma, wszystko chińszczyzna , ale ja nie miałam uprzedzeń i jestem baaaardzoooo zadowolona z wyboru - mam bardzo dobrej jakości płytki za rozsądną cenę. Piszcie co chcecie - i tak nie dam sobie wmówić, że jak chińskie = to badziewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 04.07.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Sonika - i tak 3maj sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts