Piteri 09.01.2010 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 czesc:) Czt moglibyscie przeslac jakies zdjecie tego proszku z tesco do wycierania chinskich plytek? plis bo niestety na forum juz nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 09.01.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Zdjęcia niestety nie mam ale to zwykły cytrynowy proszek do szorowania ceramiki kuchennej a nie specjalny do wosku na płytkach. Sonika go przetestowała i spopularyzowała na forum I się przyjął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piteri 10.01.2010 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 kurcze juz tego nie ma:( wlasnie wrócilem z tesco co jeszcze polecacie ten cif jest dobry ? a jak cif to ktory? bo juz tyle odmian tych cifów narobili:) z góry dziekuje dziewczyny ja sie kompletnie na tym nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatasw1 19.01.2010 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 witam ja mam inny problem,poszukuje gres polerowany do salonu,ale potrzebuje biały czysty w rozsądnej cenie bo około 50 metrów bede potrzebować ,tak do 100złdo łazienki kupiłam z tubadzina płytki w wersji colour-łazienka bedzie biała,błyszcząca,takich płytek szukałam prawie 2 miesiace,też nie są tanie ale co mi tampomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 19.01.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Ja czysty biały kupowałam na allegro. Jeśli jesteś na 100% pewna że chcesz sobie zafundować 50m2 białej podłogi do ciągłego sprzątania, to obecnie na allegro jest dość duży wybór białych gresów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutca 19.01.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Witam, i polecam http://eglazura.pl/?axs=produkt_lista&kh=422062&kol=2100&pom=&limit=20&gru=&ofs=0&nowosc=n&promo=n&q=&src=0&s=produkt&id=49933 u mnie prezentuje się tak http://pl.fotoalbum.eu/images1/200808/51291/347800/00000069.JPG http://pl.fotoalbum.eu/images1/200808/51291/406787/00000002.JPG położony w kuchni, wiatrołapie ,przedpokoju i trochę przed kominkiem, w ogóle nie widać brudu na nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkala2 19.01.2010 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Słuchajcie naprawdę nie obawiajcie się tych "chinoli". Większość Firm na świecie nie przyznaje się do tego że masę serii płytek robią w Chinach. Często wysyłają do Chin swoje kartony ze swoim logo i sprzedają jako swoje... Znam takie przypadki. Pracuję w płytkach- i sama miałam taką sytuację... ściągaliśmy kiedyś towar z włoskiej Fabryki w cenie już w detalu za około 250 zł, po czym na targach płytek w Hiszpani odwiedziliśmy sobie pawilon chiński - a tam nasz towar- dokładnie ten sam ale w cenie 1/3 tamtej branej z Włoch... Co wy na to ?Te złe opinie o "chińczykach" spowodowane są obawami przed zalewającymi świat tańszymi produktami, jakby nie patrzył to są zagrożeniem dla np polskiego rynku.Ale jeszcze coś... nie możecie porównywać tych najtańszych chińskich polerów za około 20 -parę złotych z tymi chińskimi za około 100 zł. Ta niższa cena jest też nie bez powodu... Ale o tym to już kolejna historia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutca 19.01.2010 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 zgadzam się z Tobą Mkala2, ja kupiłam gres niby polskiego producenta w polskim opakowaniu ale drobnym maczkiem na spodzie było napisane made in china, kosztował 75 zł/m2 plus przesyłka więc się tego spodziewałam ale powiem Wam że jak do tej pory jestem z niego zadowolona, a i taki sam gres, ten sam producent, widziałam w sklepie z glazurą za jeszcze raz taką cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynaj 01.02.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Poszukuje jasnego-białego gresu niestety są albo drogie albo Chińskie! Są tak róże opinie na forum ze juz sama nie wiem co mam myśleć???Kwotę jaka mogę wydać to ok. 100 zł. Za m. Macie może jakieś propozycje??? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatasw1 05.02.2010 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Od jakiegos czasu sledze watki dotyczace gresu polerowanego. Czytalam rozne opinie i bylam przerazona niektorymi... postanowilam wiec kupic 1 plytke i ja przetestowac....moze komus sie przyda.... WYNIKI TESTU NA CHINSKIM GRESIE POLEROWANYM... WYNIK w skali 1-10 .... 10 Gres kupilismy w Nomi, byly dwa rodzaje: jeden za 75 zl a jeden za 28 zl. Kupilam ten za 28, gdyz patrzac pod katem "cena a jakosc", tanszy powinien byc gorszy... Gres najpierw zaimpregnowalismy specjalnym srodkiem Ceramstic (gres jest rowniez Ceramstic). Dzisiaj posmarowalismy go: ketchupem, goraca kawa coca-cola octem niebieskim likierem blue curacao, wtarlismy w niego ziemie... http://i372.photobucket.com/albums/oo165/BudowaTysona/luty09/th_DSC01665.jpg http://i372.photobucket.com/albums/oo165/BudowaTysona/luty09/th_DSC01666.jpg Potem rzucalismy po nim koscia naszego psa, skakalam po nim w szpilkach, rysowailismy go kluczami... I jaki jest efekt? Na plytce nie ma zadnych sladow: ani plam, ani rys... zupelnie nic. Przetestowalam go tez pod katem dzialania na niego roznych srodkow chemicznych... psikalam roznymi srodkami: do toalety/do tluszczu/ roznymi mleczkami... i tez nie ma po tym sladu... gres nadal sie blyszczy, nie zadnych odbarwien, ani uszkodzen ... http://i372.photobucket.com/albums/oo165/BudowaTysona/luty09/th_DSC01668.jpg Mamy ten sam gres z nomi za 28zł u nas w domku, cały dół. Jeszcze budowa się nie skończyła, chodzimy po nim w butach, kurzy się, ale dalej jest idealny, żadnych rys a jaki kolor?bo na zdjęciu jest taki szary ja bym potrzebowała ekstra biały,może ktoś poleci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 20.02.2010 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Ja szukam taniego chinskiego tak do 50zl m2 jakis odcien szarego cos ala efekt betonuktos widzial? podoba mi sie tez bialy ale jak to bedize wygladac na 60m2? boje sie szpitalnego efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
satyricos 09.03.2010 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Witam! mam pytanko związane z chińskim gresem ale matowym (szukałem na forum tematu o macie chińskim ale nie znalazłem:-( ) Planuję położyć na posadzkach w korytarzu, aneksie kuchennym i salonie te same matowe czarne płytki producenta ceramica dell'arte (Hiszpańskie płytki z Chin:-]) jest to powierzchnia ok 26m2, fugi planuje też czarne.. Moje pytanie dotyczy praktyczności takiego rozwiązania na w/w powierzchni, czy brudzą się dużo bardziej od jasnych..? czy konieczna jest ich impregnacja? Płytki są w wym. 60cmx60cm cena 107zł/m2 Link do stronki dell'arte: http://www.ceramicadellarte.pl/?k=katalog&w=widok&d=26 moja płytka to Black mat Z góry dzięki za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stills 23.03.2010 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 My szukamy jakiegos taniego "błyszczacego", bezowego gresu w wymiarach 60x60.Chcemy dac taki sam na korytarzu, w saloeni przy kominku i w kuchni. Widzieliscie moze jakis dobry i tani ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 23.03.2010 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 nie kupujcie tego chińskiego gresu!!!!!!!!!!!!!. Sama go mam i bardzo załuje. Kupowałam z Marco Polo, ok .30 metrów: kuchnia, przedpokój, wiatrołap. Na początku jako tako byłam zadowolona, dobrze sie myje, jako tako wygląda, tani ok. 40zł/m2, ale wyobrażacie sobie robią się plamy!!!! jak np. wyleje sie herbata, czerwone wino, czy błoto poleży kilka godzin lub czasami kilka chwil. Tak wiec po roku urzytkowania wygląda okropnie. Nawet za bardzo zareklamować nie można bo to impregnowanie to pic na wodę fotomontarz, zawsze firma moze udowodnić, że źle zaimpregnowałeś... lepiej kupowac gresy gdzie nie trzeba robić impregnacji, bo jak coś bedzie nie tak, to zawsze możliwa reklamacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 23.03.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Chinola (takiego droższego z LM po ok 70 zł mkw) użytkuje odprawie roku i nic się z nim nie dzieje. Nadal wygląda idealnie. Droższy kupiłam tylko dlatego, że te po 30zł nie podobały mi się (odcień i takie tam). Niemniej nie polecam gresu polerowanego jako takiego bez względu czy Chiński czy Hiszpański za trzy stówy. Masakryczny do utrzymania w czystości. U nas żadne plamy wprawdzie nie zostają (zaimpregnowaliśmy go), ale widać na nim każdą plamkę, kroplę wody, paprochy itp. Zwłaszcza w miejscach gdzie są duże przeszklenia. Mimo jego niezaprzeczalnego uroku, już więcej bym go nie położyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stills 24.03.2010 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 To cobyscie teraz polozyli zamiast gresu na hall i wiatrolap? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 24.03.2010 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Gres polerowany mam w salonie. Gdybym miała go w wiatrołapie, pewnie już myślałabym o jego skuciu. Na szczęście w wiatrołapie i kuchni położyliśmy woodentic Paradyża (wiernie udające drewno). Teraz dałabym go już na cały dół.O niebo praktyczniejszy. I też wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stills 24.03.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 No wlasnie ja tez o tym myslalam, ale wtedy robi sie straaasznie ciemno a ja uwielbiam przestrzen i jasne wnetrza. My w salonie bedziemy mieli takie panele jakie ma Dorusia Przepiekne wnetrza Dorusi http://images47.fotosik.pl/271/ecbaa9c9c157ba6bmed.jpg i nie wiem jak taka podloge polaczyc z wodenticiem Myslalam o tym Paradyzu bardzo namietnie zwariuje od tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stills 24.03.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Dorusia wlasnie powiedz kochana jak polaczylas te panele z hallem ? Wlasnie mi dziewczyny odradzaja na hall jasne gresy i proponuja klasc Woodentica. U Ciebie jest wlasnie tak jak mi sie podoba - przytulnie i jasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 17.10.2010 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Witajcie Własnie mam kładziony chiński jasny gres polerowany w całym domu praktyznie. Niebawem glazurnik będzie zmywał wosk. Podobno bardzo ciężko schodzi i tu moje pytanie. Czego używaliście do jego zmywania? Z góry dziękuje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts