Frankai 13.06.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Na jaśniejszym wbrew pozorom mniej widać brud. Kiedy dyskutowałem z gościem o macie i polerze powiedział: w przedpokoju może być mat, bo tam się częściej sprząta. Do tej pory byłem zdania, że jednak na macie mniej widać brud. Zobaczymy w praktyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 13.06.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 u nas będzie na całym parterze ten sam gres - jakiś jasny beżowo/ delikatnie zółtawy gres polerowany, zastanawiam się tylko nad łazienką-...czy tam dać taki sam kolor tylko że matowy, czy zrezygnować z gresu i położyć jakiś zwykły gres łazienkowy???jakie macie doświadczenia, jakie wasze odczucia, a ci co mają to jak macie?? ceny gresu u nas różnie od 34zł w NOMI do 53zł, lokalny mały sklep, potem 69, kolejna cena to 78zł, potem 93, potem 112 i najdroższe z NOWA GALA 150zł... i które wybrać?? obawiam się jednak tych najtańszych,.... a najdroższe to poprostu za drogo...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 13.06.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Ja wziełam z Marco Polo, cena 44z ł metr. Nowa Gala bardzo mi sie podobała, szczególnie MM01, w chińskim raczej nie znajdzie sie aż tak ładnego koloru. Ale jakbym miała z 10m2 to może bym i położyła ten za 150zł, ale mając blisko 40m2, to mnie po prostu nie stać. A ktoś z was ma położony jasny gres polerowany w wiatrołapie?Jak sie sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 13.06.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Ja pomimo, że praktycznie cały parter, za wyjątkiem gabinetu, mam w jasnym polerze to jednak nie zdecydowałam się na gres polerowany w wiatrołapie. Nie ze względu na brud tylko śliskość mokrego gresu polerowanego. Wybraliśmy do wiatrołapu coś zupełnie innego - gres imitujący deski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 13.06.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 ja będę kładła wszędzie polerowany..- poza łazienką, ale wiatrołap też polerka,... jak sie sprawdzi - no.........., powiem za 2-3miesiące...hmn,/..jak będe mieć NETA w nowym miejscu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 13.06.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Ja też chyba dam polerowany gres do wiatrołapu, a co tam. Też myślałam o czymś imitującym drewno, ale mam mały wiatrołap, 5m2, i jakbym dała np. ciemną podłogę to jeszcze by pomieszczenie wydawało się mniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 15.06.2008 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Mój wiatrołap jest jeszcze mniejszy bo ma niewiele ponad 4 m.kw. - jest wąski i długi, ale nie sądzę, że pomniejszy go optycznie ciemniejsza podłoga, bo po pierwsze wiatrołap jest dobrze oświetlony - okno i przeszklone drzwi wejściowe, po drugie będą w nim jaśniutkie ściany i duże lustro, a po trzecie te nasze "deski" chcemy położyć w parkietową jodełkę co powinno optycznie poszerzyć podłogę. Poprostu nie wyobrażam sobie użytkowania polerowanego gresu w wiatrołapie w okresie jesienno - zimowym. Niekotrolowane poślizgi gwarantowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 17.06.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 a znacie ten sklep: http://www.grespol.pl i oczywiscie czy ktoś kupował tam gres?? i jak sie sprawdza??? w sprzedaży jest tam Chiński gres, .....ceny od 55ZŁ do 200zł.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 17.06.2008 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Ja też dałam do wiatrołapu poler taki jak na całym dole z tym że położyłam tam taką dużą podgumowaną wycieraczkę (z castoramy bodajże bądź Leroy'a) i problem ślizgania się mam z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 17.06.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 A jakiego kleju do płytek używaliście kładać swój chiński gres?Mój wykonawca polecił mi Ceresit 17, ale on kosztuje 80zł za 27kg, dlatego chyba użyje jakiegoś innego, tyle żeby uelastycznionego, bo pod gresem bedzie podłogówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 17.06.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 My gres pod którym jest podłogówka kleiliśmy na pełnoelastyczny klej Mapei. W Castoramie worek tego kleju kosztuje 45 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 18.06.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 my też będziemy kładli gres polerowany w wiatrołwpie, na holu, w salonie i kuchni - jeszcze nie wiem jaki..może ceramica dell arte - biały i czarny?może Cersanitumoże całkowitą chińszczyznę bez nazwy... MAM PROPOZYCJĘstwórzmy ściągawkę dla poszukujących jasnego gresu polerowanego. wpisujcie w postach firmę, kolor, cenę, sklep, stronę www?ja już jestem wykończona tymi ciągłymi poszukiwaniami... zacznę pierwsza to co znalazłam i co biorę pod uwagę:1. Ceramica dell Arte - hiszpania robiona w Chinach - 95-115 zł , biały i czarny, progress group Poznań, http://www.progresgroup.pl2. Nowa Gala - wszędzie nie pamietam ceny..3. Paradyż - Mistral - u nas nawet 195 zł/m2 4. Ceramstic - Polskie robione w Chinach - ok 78 zł/m25. Cersanit - Vento - Polska - 122 zł/m2 na typowo chińskich się nie znam - może podacie mi jakieś namiary i nazwypozdrawiam wielbicieli gresów polerowanych.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 18.06.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Ja mam u siebie na całym dole ten biały ceramica dell'arte 60x60 - zamawiałam u sprzedawcy z allegro (przedstawiciel progres group) Płaciłam za niego jakieś pół roku temu ok 80zł - koszmarnie drogo jak na chińszczyznę (kartony podpisane jadidi) Niestety szukałam naprawdę białego gresu (nie żadne beże) i to był jedyny jaki udało mi się znaleźć. Co ciekawe właśnie jest na allegro w promocji za niecałe 24 zł Co do samego gresu.. wygląda naprawdę ładnie ale nawet zaimpregnowany (sopro) sie brudzi z tym że ja mam dużego psa brudasa w domu Myślę że bez psa nie było by tak źle.. pomijam fakt że wszystkie paprochy, włosy itp idealnie na tej bieli widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 18.06.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 możesz mi napisać gdzie na allegro widziałas tak tani ten gres - my zamierzamy niby też kupić z allegro od tego samego przedstawiciela co ty za 95 zł metr...http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=381888654 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 18.06.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Ja zakupiłam gres Marco Polo - Zeus Smuga, najjaśniejszy jaki mi sie udało znaleźć, nie jest jednak taki jak z Nowej gali MM01 . Szkoda, że nie spotkałam sie z tym Jadidi Zapłaciłam 44zł/m2, ale od wczoraj jest promocja w Lublinie w Glazurze Królewskiej i kosztuje tylko 32zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 18.06.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 już znalazłam - nawet ten sam sprzedawca - właśnie do niego napisałam o co chodzi z tą różnicą cenową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 18.06.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 To napisz później skąd ta cena, sama jestem ciekawa.. Dodam jeszcze że później musiałam dokupić 2 kartony tego gresu i przyszły w opakowaniach podpisanych ceramica dell'arte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 18.06.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 To napisz później skąd ta cena, sama jestem ciekawa.. Dodam jeszcze że później musiałam dokupić 2 kartony tego gresu i przyszły w opakowaniach podpisanych ceramica dell'arte to bardzo ciekawe... odpisał - pisze że to to samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 18.06.2008 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 strony z gresem:1. http://www.wema.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 18.06.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Własnie nie dawno zadzwoniłam do przedstawiciela HG żeby sie zapytać jak dokładnie stosować i który preparat do impregnacji i czyszczenia gresów. Powiedziałam, że mam chiński, więc oczywiście zaczął mówić jaki to zły wybór itp... W Końcu powiedział, żeby narazie do obczyszczenia z wosku użyć HG Super-Zmywacz, lub HG Odplamiacz, a do impregnacji użyć HG Ochrona przed plamami.Ale powiedizał, że gwarancji to on nie daje, bo każdy gres chiński jest inny, wiec już sama nie wiem.... Koleżanka podpowiedizała mi ,zebym zrobiła próbę: wylała na jedną płytkę kawę, nabrudziła jak się da, i jak po kilku godzinach wszystko będzie ładnie schodziło to nie kłaść żadnych impregnatów i nie czyścić gresu, co wy na to???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts