aneta76 21.06.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 Ja tez dzisiaj czyściłam mój gres z wosku środkiem sopro.I niestety są miejscami "mazaje".coś mi sie wydaje że jutro pędzę do tesco po cudotwórczy proszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 21.06.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 Nie daliśmy jednak rady nawet zacząć tego czyszczenia Totalna zmiana rozkładu dnia. Ale proszę o cierpliwość napewno dam znać jaki był efekt. Instrukcje użycia proszku z Tesco dostałam od Soniki - mokra ściera posypana proszkiem i do roboty! Obiecuję że jak tylko się z tym uporam to zdam szczegółową relację! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 22.06.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 wczoraj byłam na kolejnych poszukiwaniach gresu do naszego domku - dostałam propozycję kupna mistrala - paradyż - za ok 80 zł m2 w II gatunku - pani mówiła że błędy są niewidoczne dla zwykłego śmiertelnika a jaka cena... pozatym załamała mnie trochę informacjami na temat chińszczyzny - mówiła że badania które wykonał paradyż z tymi płytkami potwierdziły pogłoski o których sklepy wiedziały pół roku wcześniej - dlatego w większości miejsc gdzie można kupić płytki - prócz marketów - u nas chińszczyzna jest nie do dostania.jakieś tam promieniowanie niezdrowe dla ludzi mają - i komu tu wierzyć??? paradyżowi który boi się konkurencji czy certyfikatom - Ceramsticu certyfikat jest na ich stronie - jeżeli instyut higieny daje certyfikat to chyba wszystko jest ok ? gorzej z tymi płytkami niewiadomego pochodzenia które słabo nazwę mają a gdzie tu szukać certyfikatów? juz prawie zamówiliśmi ceramica dell arte a tu znowu dpadły nas wątpliwości... już się nastawiłam że podłogę będziamy mieli biało - czarną a tu zmiana koncepcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 22.06.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Bardziej bałabym się polskiego gresu w II gatunku niż "markowej" chińszczyzny, nie ze względu na promienowanie rzecz jasna ale ze względu na krzywizny, szczerby i różnice w kolorze poszczególnych płytek, które z całą pewnością będę widoczne dla każdego śmiertelnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 22.06.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 U mnie będzie jasny gras polerowany, pewnie chińszczyzna, ale taka troszkę droższa, tylko dlatego że ta po 30 zł z marketów nie podoba mi się. To w samym salonie, a w jadalni i kuchni połączonych z salonem gres Paradyża woodentic. Znakomicie udaje drewno i będzie bardzo praktyczny. Jest wprawdzie drogi jak...ale widziałam go w realu i wyglada super. Jakoś nie boję się toksycznych płytek chińskich, bo jak sądzę to tylko chwyt marketingowy Paradyża. I gdyby przejmowac się takimi bzdurami, to zostanie nam tylko namiot tlenowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 22.06.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 U mnie będzie jasny gras polerowany, pewnie chińszczyzna, ale taka troszkę droższa, tylko dlatego że ta po 30 zł z marketów nie podoba mi się. To w samym salonie, a w jadalni i kuchni połączonych z salonem gres Paradyża woodentic. Znakomicie udaje drewno i będzie bardzo praktyczny. Jest wprawdzie drogi jak...ale widziałam go w realu i wyglada super. Jakoś nie boję się toksycznych płytek chińskich, bo jak sądzę to tylko chwyt marketingowy Paradyża. I gdyby przejmowac się takimi bzdurami, to zostanie nam tylko namiot tlenowy. Jolu a gdzie u nas można zobaczyc na żywca tego Paradyża? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 23.06.2008 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 wiem, wiem - tylko wkurza mnie ta cała nagonka i to że nie wiedomo komu wierzyć... nie dość że mam problem z wyborem koloru, wzoru to jeszcze to..mam dość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 23.06.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 wiem, wiem - tylko wkurza mnie ta cała nagonka i to że nie wiedomo komu wierzyć... nie dość że mam problem z wyborem koloru, wzoru to jeszcze to.. mam dość Podłogi toż to dopiero początek wszystkich wyborów jakie Cię czekają w zwiąku z budową domu Trzymaj się dzielnie dziewczyno! A poważnie to ja jestem podobno na najprzyjemniejszym etapie (wybór mebli) a też już mam dość, tyle tego że nie wiadomo na co się zdecydować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 23.06.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 wiem, wiem - tylko wkurza mnie ta cała nagonka i to że nie wiedomo komu wierzyć... nie dość że mam problem z wyborem koloru, wzoru to jeszcze to.. mam dość Podłogi toż to dopiero początek wszystkich wyborów jakie Cię czekają w zwiąku z budową domu Trzymaj się dzielnie dziewczyno! A poważnie to ja jestem podobno na najprzyjemniejszym etapie (wybór mebli) a też już mam dość, tyle tego że nie wiadomo na co się zdecydować dzięki za słowa otuchy... już i tak mi dużo pomogłaś z tym gresem - ja cały czas mam go na pierwszym miejscu w głowie. tylko mój współinwestor jest trochę mniej przekonany.. masz jakieś fotki tej twojej podłogi? była bym wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 23.06.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Zajrzyj do skrzynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 23.06.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Damro, woodentic na żywo jest w Leroyu. Cena wyższa niż w katalogu Paradyża, ale na allegro zalazłam po 94 zł mkw. Naprawdę wygląja super i do złudzenia udają drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin0501 26.06.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 A tak wygląda proszek z Tesco, o który mnie pytałaś elais http://images32.fotosik.pl/290/ba3b75c7e41112demed.jpg Pozdrawiam Mam do ciebie pytanko Sonika. Czy czyszczenie tym proszkiem robilas na sucho? Suchy proszek na płytki i tarcie go szmatą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 27.06.2008 04:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Mam do ciebie pytanko Sonika. Czy czyszczenie tym proszkiem robilas na sucho? Suchy proszek na płytki i tarcie go szmatą? Pytanie wprawdzie nie do mnie ale pozwolę sobie odpowiedzieć tym bardziej, że parę postów wyżej była już o tym mowa - proszkiem posypujesz mokrą szmatkę i czyścisz tym płytki. Instrukcja przekazana przez Sonikę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin0501 27.06.2008 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Pytanie wprawdzie nie do mnie ale pozwolę sobie odpowiedzieć tym bardziej, że parę postów wyżej była już o tym mowa - proszkiem posypujesz mokrą szmatkę i czyścisz tym płytki. Instrukcja przekazana przez Sonikę Czytałem cały wątek troche po łebkach i musiałem przeoczyc. Dzieki bardzo za podpowiedz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niko6 02.07.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 A jak myślicie mogę ten jasny chiński gres położyć w wiatrołapie (kupiłam Marco Polo, Zeus)? Czy sie zamęczę biegając ze ścierką? W ZYCIU NIE POłOżYłABYM ZNOWU GRESU POLEROWANEGA TYM BARDZIEJ WE WIATROłAPIE KOSZMAR MAłO POWIEDZIANE!!!! MAM JASNY BEZ, WSZYSTKO WIDAC, PIACH, JAKIES PAPROSZKI I TP. MIESZKAM 8 MIESIECY A JUZ MYSLE ZEBY JAK AJSZYBCIEJ ZMIENIC PODłOGE, MOZE DLATEGO ZE LUBIE CZYSTOSC I JESTEM PEDANTKą TO MNIE TAK WKURZA.....? Nie wiem ale zmienie i tak i tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 02.07.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Zapomniałaś dodać niko, że wasi "fachowcy" dali ciała i zaimpregnowali niedoczyszczone płytki ( vide wątek "co zrobić z tym gresem?"). Nie strasz ludzi Prawidłowo położony i zaimpregonowany gres polerowany nie powinien stwarzać takich problemów, a wygląda baaardzo efektownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niko6 03.07.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Zapomniałaś dodać niko, że wasi "fachowcy" dali ciała i zaimpregnowali niedoczyszczone płytki ( vide wątek "co zrobić z tym gresem?"). Nie strasz ludzi Prawidłowo położony i zaimpregonowany gres polerowany nie powinien stwarzać takich problemów, a wygląda baaardzo efektownie Tak, święta racja że fachowcy nie spisali się ale ja nie jestem zadowolona -ciężko utrzymac czystośc na nich, ja lubie miec czysta podłogę i ciągle latam ze szmatką . Ja nie chce straszyc tylko odpowiadam na pytanie:" A jak myślicie mogę ten jasny chiński gres położyć w wiatrołapie (kupiłam Marco Polo, Zeus)? Czy sie zamęczę biegając ze ścierką? " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka 14.07.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Czym doczyścić płytki z pozostałości fugi... nasz fachowiec nie oczyścił do końca fugi i jej fragmenty pozostały tam gdzie nie powinny... po prostu zachodzą na płytkę. Próbowałam zdrapać zchodzi ale ile trzeba się narobić...szkoda słów. Czy ten proszek z Tesco też się nadaje do łatwego usunięcia tej cholernej fugi z gresu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 15.07.2008 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 HG ma specjalny środek do usuwania resztek zaprawy klejowej to pewnie i z fugą sobie poradzi. Ale sprawdź jeszcze co piszą na ulotce tego środka albo zadzowń do konsultanta HG.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 15.07.2008 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 -ciężko utrzymac czystośc na nich, ja lubie miec czysta podłogę i ciągle latam ze szmatką . Ja nie chce straszyc tylko odpowiadam na pytanie:" A jak myślicie mogę ten jasny chiński gres położyć w wiatrołapie (kupiłam Marco Polo, Zeus)? Czy sie zamęczę biegając ze ścierką? " Witam Jak ciągle biegasz ze ścierką i usuwasz wszystkie poproszki to raczej jasny gres jest bardziej czysty od ciemnego na ktorym nie widziała byś brudu i myła byś go dopiero wtedy kiedy by się lepił .Generalnie mając jasny gres masz czyściutko w domu !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts