Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ed-mar

Recommended Posts

• Odpowiedzi 432
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie daliśmy jednak rady nawet zacząć tego czyszczenia :-? Totalna zmiana rozkładu dnia. Ale proszę o cierpliwość napewno dam znać jaki był efekt. Instrukcje użycia proszku z Tesco dostałam od Soniki - mokra ściera posypana proszkiem i do roboty! :wink:

Obiecuję że jak tylko się z tym uporam to zdam szczegółową relację!

wczoraj byłam na kolejnych poszukiwaniach gresu do naszego domku - dostałam propozycję kupna mistrala - paradyż - za ok 80 zł m2 w II gatunku - pani mówiła że błędy są niewidoczne dla zwykłego śmiertelnika a jaka cena...

pozatym załamała mnie trochę informacjami na temat chińszczyzny - mówiła że badania które wykonał paradyż z tymi płytkami potwierdziły pogłoski o których sklepy wiedziały pół roku wcześniej - dlatego w większości miejsc gdzie można kupić płytki - prócz marketów - u nas chińszczyzna jest nie do dostania.

jakieś tam promieniowanie niezdrowe dla ludzi mają - i komu tu wierzyć??? paradyżowi który boi się konkurencji czy certyfikatom - Ceramsticu certyfikat jest na ich stronie - jeżeli instyut higieny daje certyfikat to chyba wszystko jest ok ? gorzej z tymi płytkami niewiadomego pochodzenia które słabo nazwę mają a gdzie tu szukać certyfikatów? juz prawie zamówiliśmi ceramica dell arte a tu znowu dpadły nas wątpliwości... już się nastawiłam że podłogę będziamy mieli biało - czarną a tu zmiana koncepcji...

U mnie będzie jasny gras polerowany, pewnie chińszczyzna, ale taka troszkę droższa, tylko dlatego że ta po 30 zł z marketów nie podoba mi się. To w samym salonie, a w jadalni i kuchni połączonych z salonem gres Paradyża woodentic. Znakomicie udaje drewno i będzie bardzo praktyczny. Jest wprawdzie drogi jak...ale widziałam go w realu i wyglada super. Jakoś nie boję się toksycznych płytek chińskich, bo jak sądzę to tylko chwyt marketingowy Paradyża. I gdyby przejmowac się takimi bzdurami, to zostanie nam tylko namiot tlenowy. :wink:

U mnie będzie jasny gras polerowany, pewnie chińszczyzna, ale taka troszkę droższa, tylko dlatego że ta po 30 zł z marketów nie podoba mi się. To w samym salonie, a w jadalni i kuchni połączonych z salonem gres Paradyża woodentic. Znakomicie udaje drewno i będzie bardzo praktyczny. Jest wprawdzie drogi jak...ale widziałam go w realu i wyglada super. Jakoś nie boję się toksycznych płytek chińskich, bo jak sądzę to tylko chwyt marketingowy Paradyża. I gdyby przejmowac się takimi bzdurami, to zostanie nam tylko namiot tlenowy. :wink:

Jolu a gdzie u nas można zobaczyc na żywca tego Paradyża?

wiem, wiem - tylko wkurza mnie ta cała nagonka i to że nie wiedomo komu wierzyć... nie dość że mam problem z wyborem koloru, wzoru to jeszcze to..

mam dość

Podłogi toż to dopiero początek wszystkich wyborów jakie Cię czekają w zwiąku z budową domu :lol: Trzymaj się dzielnie dziewczyno! :D

A poważnie to ja jestem podobno na najprzyjemniejszym etapie (wybór mebli) a też już mam dość, tyle tego że nie wiadomo na co się zdecydować :-?

wiem, wiem - tylko wkurza mnie ta cała nagonka i to że nie wiedomo komu wierzyć... nie dość że mam problem z wyborem koloru, wzoru to jeszcze to..

mam dość

Podłogi toż to dopiero początek wszystkich wyborów jakie Cię czekają w zwiąku z budową domu :lol: Trzymaj się dzielnie dziewczyno! :D

A poważnie to ja jestem podobno na najprzyjemniejszym etapie (wybór mebli) a też już mam dość, tyle tego że nie wiadomo na co się zdecydować :-?

dzięki za słowa otuchy...

już i tak mi dużo pomogłaś z tym gresem - ja cały czas mam go na pierwszym miejscu w głowie. tylko mój współinwestor jest trochę mniej przekonany..

masz jakieś fotki tej twojej podłogi? była bym wdzięczna :)

A tak wygląda proszek z Tesco, o który mnie pytałaś elais

http://images32.fotosik.pl/290/ba3b75c7e41112demed.jpg

Pozdrawiam :D

Mam do ciebie pytanko Sonika. Czy czyszczenie tym proszkiem robilas na sucho?

Suchy proszek na płytki i tarcie go szmatą?

Mam do ciebie pytanko Sonika. Czy czyszczenie tym proszkiem robilas na sucho?

Suchy proszek na płytki i tarcie go szmatą?

Pytanie wprawdzie nie do mnie ale pozwolę sobie odpowiedzieć tym bardziej, że parę postów wyżej była już o tym mowa - proszkiem posypujesz mokrą szmatkę i czyścisz tym płytki. Instrukcja przekazana przez Sonikę :D :wink:

Pytanie wprawdzie nie do mnie ale pozwolę sobie odpowiedzieć tym bardziej, że parę postów wyżej była już o tym mowa - proszkiem posypujesz mokrą szmatkę i czyścisz tym płytki. Instrukcja przekazana przez Sonikę :D :wink:

Czytałem cały wątek troche po łebkach i musiałem przeoczyc. Dzieki bardzo za podpowiedz!

A jak myślicie mogę ten jasny chiński gres położyć w wiatrołapie (kupiłam Marco Polo, Zeus)? Czy sie zamęczę biegając ze ścierką?

W ZYCIU NIE POłOżYłABYM ZNOWU GRESU POLEROWANEGA TYM BARDZIEJ WE WIATROłAPIE :x KOSZMAR MAłO POWIEDZIANE!!!! MAM JASNY BEZ, WSZYSTKO WIDAC, PIACH, JAKIES PAPROSZKI I TP. MIESZKAM 8 MIESIECY A JUZ MYSLE ZEBY JAK AJSZYBCIEJ ZMIENIC PODłOGE, MOZE DLATEGO ZE LUBIE CZYSTOSC I JESTEM PEDANTKą TO MNIE TAK WKURZA.....? Nie wiem ale zmienie i tak i tak :wink:

Zapomniałaś dodać niko, że wasi "fachowcy" dali ciała i zaimpregnowali niedoczyszczone płytki ( vide wątek "co zrobić z tym gresem?"). Nie strasz ludzi :wink: Prawidłowo położony i zaimpregonowany gres polerowany nie powinien stwarzać takich problemów, a wygląda baaardzo efektownie

Zapomniałaś dodać niko, że wasi "fachowcy" dali ciała i zaimpregnowali niedoczyszczone płytki ( vide wątek "co zrobić z tym gresem?"). Nie strasz ludzi  Prawidłowo położony i zaimpregonowany gres polerowany nie powinien stwarzać takich problemów, a wygląda baaardzo efektownie

Tak, święta racja że fachowcy nie spisali się ale ja nie jestem zadowolona -ciężko utrzymac czystośc na nich, ja lubie miec czysta podłogę i ciągle latam ze szmatką :-? . Ja nie chce straszyc tylko odpowiadam na pytanie:" A jak myślicie mogę ten jasny chiński gres położyć w wiatrołapie (kupiłam Marco Polo, Zeus)? Czy sie zamęczę biegając ze ścierką? " :D :wink:

• 2 weeks później...

Czym doczyścić płytki z pozostałości fugi... nasz fachowiec nie oczyścił do końca fugi i jej fragmenty pozostały tam gdzie nie powinny... po prostu zachodzą na płytkę. Próbowałam zdrapać zchodzi ale ile trzeba się narobić...szkoda słów.

Czy ten proszek z Tesco też się nadaje do łatwego usunięcia tej cholernej fugi z gresu?

-ciężko utrzymac czystośc na nich, ja lubie miec czysta podłogę i ciągle latam ze szmatką :-? . Ja nie chce straszyc tylko odpowiadam na pytanie:" A jak myślicie mogę ten jasny chiński gres położyć w wiatrołapie (kupiłam Marco Polo, Zeus)? Czy sie zamęczę biegając ze ścierką? " :D :wink:

Witam

Jak ciągle biegasz ze ścierką i usuwasz wszystkie poproszki to raczej jasny gres jest bardziej czysty od ciemnego na ktorym nie widziała byś brudu i myła byś go dopiero wtedy kiedy by się lepił :lol: :lol: :lol: .Generalnie mając jasny gres masz czyściutko w domu !!! 8)