Tyson 15.02.2009 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Od jakiegos czasu sledze watki dotyczace gresu polerowanego.Czytalam rozne opinie i bylam przerazona niektorymi... postanowilam wiec kupic 1 plytke i ja przetestowac....moze komus sie przyda.... WYNIKI TESTU NA CHINSKIM GRESIE POLEROWANYM... WYNIK w skali 1-10 .... 10 Gres kupilismy w Nomi, byly dwa rodzaje: jeden za 75 zl a jeden za 28 zl.Kupilam ten za 28, gdyz patrzac pod katem "cena a jakosc", tanszy powinien byc gorszy... Gres najpierw zaimpregnowalismy specjalnym srodkiem Ceramstic (gres jest rowniez Ceramstic). Dzisiaj posmarowalismy go:ketchupem,goraca kawacoca-colaoctemniebieskim likierem blue curacao,wtarlismy w niego ziemie... http://i372.photobucket.com/albums/oo165/BudowaTysona/luty09/th_DSC01665.jpg http://i372.photobucket.com/albums/oo165/BudowaTysona/luty09/th_DSC01666.jpg Potem rzucalismy po nim koscia naszego psa, skakalam po nim w szpilkach, rysowailismy go kluczami... I jaki jest efekt? Na plytce nie ma zadnych sladow: ani plam, ani rys... zupelnie nic. Przetestowalam go tez pod katem dzialania na niego roznych srodkow chemicznych... psikalam roznymi srodkami: do toalety/do tluszczu/ roznymi mleczkami... i tez nie ma po tym sladu... gres nadal sie blyszczy, nie zadnych odbarwien, ani uszkodzen ... http://i372.photobucket.com/albums/oo165/BudowaTysona/luty09/th_DSC01668.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzena999 19.02.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 witam, mam zamiar położyć gres polerowany, z firmy grespol, wiem, że chiński. czy ktoś już od nich kupował? (mam 80m2), czy ktoś ma urządzenia do czyszczenia tych podłóg? nie wyobrażam sobie "latania" ze ścierką po 80m2, czy są tylko froterki kaechera czy też inne?chiński chińskiemu nierówny, byłam na Budmie w tym roku i zeszłym, widziałam cudeńka chińskie, m2 po kilka $, szkoda, że sprowadzenie zajmuje tyle czasu i energii (koszty kontenera to ok. 10 tys zł + cło+opłaty za przewóz z portu+sprawdzenie na miejscu w Chinach co włożyli do kontenere), kupiłam sobie kabinę dwuosob głęboką z bajerami, przewóz poznania do wawy kosztował prawie tyle samo co wanna. ach i mam chińskie baterie całe dwa komplety, śliczne (komplet czyli prysznicowa wannowa i do umywalki za 350zł), zaznaczam, że w zeszłym roku kupiłam też chińskie i wymieniłam włoskie kupione w LM (włoskie pewnie z chin) użytkowałam 3 lata i zaczęły przeciekać..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badija 19.02.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Gres to porcelana, tajemnica produkcji porcelany przywędrowała z Chin. Więc tak na babski rozum, chiński gres powienien być super, bo praktykę i doświadczenie mają, jeno o precyzję wykonania trzeba się zatroszczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrStar 07.03.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Moja droga, od kiedy gres to porcelana???I jedna uwaga - w wiekszości przypadków gresy chińskie są polerowane "chemicznie", nie mechanicznie, jak to jest w przypadku producentów europejskich. Chiński gres wymaga po prostu wielu zabiegów, jak odtłuszczenie (pow. woskowej), dokładnego oczyszczenia, zaimpregnowania przed fugowaniem, Po fugowaniu mozna raz jeszcze zaimpregnować. Kupujac poler europejski, układanie jego jest mniej pracochłonne. To tak, w ogromnym uogólnieniu. I ktoś napisał wyżej coś o marce HALCON - to produbent hiszpański, który też część swoich gresów produkuje w Chinach - jak np. bardzo popularny swego czasu - Gres Madoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrStar 07.03.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Własnie ostatnio kupiłem gres biały firmy Ceramica Picasa. Gres bardzo ładny, dobrej jakości i niedrogi. więc dla mnie nie ma znaczenie czy to włoska firma czy nie.. tego co ja wiem to większość włoskich firm też mają produkcje w chinach... To nie prawda, że większość włoskich firm ma fabryki w chinach. Wyssane z palca. Niektóre kolekcje są zlecane, ale niewiele. Ogólnie włoski styl, wykonanie i wzornictwo jest niepowtarzalne. Zupełnie inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HRABSKA 15.03.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Mam pytanie do tych co już impregnowali preparatem HG, który dokładnie mam wybrać, HG OCHRONA PRZED PLAMAMI 250ML -Płytki ceramiczne i naturalny kamień. Niewidzialna ochrona przed plamami i brudem. Do nieglazurowanych płytek ceramicznych, gresów i kamienia naturalnego. czy HG IMPREGNAT nie zmienia oryginalnych właściwości płytek i nie zakleja w nich porów, umożliwiając prawidłowe odparowywanie wilgoci z podłoża. z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badija 15.03.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Moja droga, od kiedy gres to porcelana??? . Od zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 15.03.2009 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Od jakiegos czasu sledze watki dotyczace gresu polerowanego. Czytalam rozne opinie i bylam przerazona niektorymi... postanowilam wiec kupic 1 plytke i ja przetestowac....moze komus sie przyda.... WYNIKI TESTU NA CHINSKIM GRESIE POLEROWANYM... WYNIK w skali 1-10 .... 10 Gres kupilismy w Nomi, byly dwa rodzaje: jeden za 75 zl a jeden za 28 zl. Kupilam ten za 28, gdyz patrzac pod katem "cena a jakosc", tanszy powinien byc gorszy... Gres najpierw zaimpregnowalismy specjalnym srodkiem Ceramstic (gres jest rowniez Ceramstic). Dzisiaj posmarowalismy go: ketchupem, goraca kawa coca-cola octem niebieskim likierem blue curacao, wtarlismy w niego ziemie... http://i372.photobucket.com/albums/oo165/BudowaTysona/luty09/th_DSC01665.jpg http://i372.photobucket.com/albums/oo165/BudowaTysona/luty09/th_DSC01666.jpg Potem rzucalismy po nim koscia naszego psa, skakalam po nim w szpilkach, rysowailismy go kluczami... I jaki jest efekt? Na plytce nie ma zadnych sladow: ani plam, ani rys... zupelnie nic. Przetestowalam go tez pod katem dzialania na niego roznych srodkow chemicznych... psikalam roznymi srodkami: do toalety/do tluszczu/ roznymi mleczkami... i tez nie ma po tym sladu... gres nadal sie blyszczy, nie zadnych odbarwien, ani uszkodzen ... http://i372.photobucket.com/albums/oo165/BudowaTysona/luty09/th_DSC01668.jpg Mamy ten sam gres z nomi za 28zł u nas w domku, cały dół. Jeszcze budowa się nie skończyła, chodzimy po nim w butach, kurzy się, ale dalej jest idealny, żadnych rys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 17.03.2009 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 tyson jestem pod wrazeniem taki research.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
znek827 17.03.2009 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 ja też! crash-test chińszczyzna przeszła. napisz za kilka lat jak się sprawują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata123 20.03.2009 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Ja też kupiłam teraz chiński gres polerowany, mam nadzieje, że będzie się sprawował tak jak na teście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata123 20.03.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Mam pytanie do tych co już impregnowali preparatem HG, który dokładnie mam wybrać, HG OCHRONA PRZED PLAMAMI 250ML -Płytki ceramiczne i naturalny kamień. Niewidzialna ochrona przed plamami i brudem. Do nieglazurowanych płytek ceramicznych, gresów i kamienia naturalnego. czy HG IMPREGNAT nie zmienia oryginalnych właściwości płytek i nie zakleja w nich porów, umożliwiając prawidłowe odparowywanie wilgoci z podłoża. z góry dzieki Jak kupowałam gres to pan w sklepie mnie poinformował, żebym nie kupowała do impregnacji tych środków co impregnuje się naturalny kamień gdyż ten środek wnika do środka jest tłusty i nadaje kamieniowi połysk. A gres trzeba zaimpregnowac, żeby zamknąc pory, żeby nic nie wciągał. Nie wiem co to za środek o którym piszesz ale mi polecił z Ceresitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczuro 23.03.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 witam wszystkich mam takie pytanko gdzie w Poznaniu lub okolicach dostanę gres polerowany BIAŁY bez żadnych wzorów im bardziej biały i świecący tym lepiej i najlepiej w rozmiarze 60x60, jedyne co udało mi się znaleźć niestety tylko opcja z wysyłką to znany na forum gres firmy Ceramica Picasa ale wcale nie jest taki super biały a i połysk też ma średni pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata123 24.03.2009 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 na http://www.allegro.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczuro 24.03.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 no na to bym nie wpadł, proszę przeczytać post dokładnie, oto wyniki wyszukiwania dla zapytania BIAŁY GFRES http://allegro.pl/search.php?sg=0&string=gres+bia%C5%82y nie widzę tam jakoś ofert z Poznania lub okolic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alusia0303 24.03.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Witam.marzy mi sie gres w wiatrołapie.Z tego co czytałam to wiele z Was ma lub bedzie miec je w domach.Czy gres do wiatrołapu jest praktyczny?czy ten połysk nie zniknie z czasem od uzytkowania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babotek 24.03.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Mam chiński gres polerowany Ceramstic (cena ok 70 zł/m2), powierzchnia rzędu 60m z ogrzewaniem podłogowym. Mieszkam w domu rok. Fugi minimalne i nie było kłopotów z ułożeniem. Nic się nie dzieje a tabuny dzikich ludzi przewinęły się przez ten czas. Błoto w wiatrołapie w czasie zimy, czasem wiele par mokrych, upaćkanych butów stało cały dzień na nim i NIC. Nie dajmy się zwariować, nikt nie da gwarancji, że kupując bardzo drogą rzecz będziemy bardziej zadowoleni niż z tańszej a wypisanie ceny na każdej płytce byłoby niemalże ekstrawaganckie. Tak naprawdę nie wiemy wiele o szczegółach produkcji. Pozdrawiam szczęśliwych użytkowników produktów żółtych braci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczuro 24.03.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 witam wszystkich ... gdzie w Poznaniu lub okolicach dostanę gres polerowany BIAŁY bez żadnych wzorów im bardziej biały i świecący tym lepiej i najlepiej w rozmiarze 60x60, jedyne co udało mi się znaleźć niestety tylko opcja z wysyłką to znany na forum gres firmy Ceramica Picasa ale wcale nie jest taki super biały a i połysk też ma średni pozdrawiam ponawiam swoje zapytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alusia0303 25.03.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Do układania podłogi jeszcze troche czasu bo teraz czeka nas powazny wydatek(schody!) ale ja juz jestem zdecydowana na gres do wiatrołapu na bank!Ps. moze ktos jest tutaj z Lublina i kupowal gres polerowany??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daga75 01.04.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Proszę o radę, mam położony gres polerowany ale połysk ma taki średni. Czy jest on może czymś zabezpieczony (czytałam o jakiś woskach). Może powinnam go umyć jakimś specjalnym środkiem? Poradźcie proszę co ztym zrobić? Jeżeli chodzi o plamy itp.rzeczy to nie ma problemów, glazurnicy go przetestowali robiąc sobie z płytki stolik(kawa, herbata, piwko, kwas z ogórków, owoce itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts