jaksie 15.07.2009 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Są ponoc jakies płyny z alkoholem, żeby szybko schło i nie zostawiało smug. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirko1 16.07.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Testy wykonałam. Płytki zaimpregnowane preparatem hg. do testu uzyłam soku jagodowego(nic chyba silniejszego nie ma) soku wiśniowego, ketchupu kawy. Test wypadł pomyślnie, lekka plama została tylko po jagodach, ale przecież nikt nie rozlewa soku jagodowego i nie zostawia go na podłodze.Jutro jade zakupić prawie 50 m, wybrałam już dekory i brazowe płytki dla urozmaicenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 16.07.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 tu nie chodzi o to przy tych testach na soczki jagodowe,malinowe,buraczane że plamy są w tych kolorach,plamy pozostają takie matowe jakby pod szkliwem i tylko widoczne pod słońcem,w cieniu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goldboyy 25.07.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 ja mam chiński gres jakiś czas tzn około miesiąca ,mam wrażenie że był o n wcześniej impregnowany,jeszcze w fabryce,bo plamy z niego się łatwo zmywa,ale myslę że największym problemem gresów polerowanych jest piasek i ich rysowanie, po prosty nie wiem jak twardy byłby gres to zawsze znajdzie się ziarenko piasku co po d twardym pantoflem,lub obcasem zarysuje, może jak ktoś ciągle sciąga buty to nie ma tego problemu,ale ja do domu wchodzę 50x dziennie i nie chce mi się zdejmować butów za kazdym razem, dywanów nie mam, a przyjmując gości nie wyobrażam sobie żeby paradowali w skarpetkach czy jakiś komicznych kapiach, więc mając gres musimy mieć "dobry system wycieraczek". powiedzcie co myslicie nad gresem polerowanycm w łazience na podłodze ,oraz zrobieniu z niego brodzika ,bo chińskich kabin z "masażami radiem barometrem i całą elektroniką" nie chce ,choć zapewne ciekawie by wyglądały w połączeniu z chińskim gresem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 25.07.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Gres polerowany w łazience to bardzo zły pomysł - jest bardzo śliski, gdy jest mokry. A już w kabinie prysznicowej ... No chyba, że masz na myśli ściany - wtedy ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klexmf 16.08.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 witam serdecznie. kupiłem ostatnio gres firmy porcelatec. cena 64 zl za metr. poczytalem troche ten temat i wiele innych i troche sie teraz boje. zna moze ktos ten gres? - jest na nim napisane spanish desing. czy to znaczy ze to hiszpanska firma ktora produkuje ten gres w chinach - czy to tylko podroba. czy moje obawy sa uzasadnione? chodzi mi o to napromieniowane, bo nawet nie o trwalosc i jakosc. zdrowie ma sie tylko jedno. prosze o jakąs rade. jeszcze go nie polożylem - wiec mam czas zeby ewentualnie kupic nowy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goldboyy 27.08.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 etam jakie napromieniowanie i niby czym? Jak bym sprowadzał gres do Polski i oszukiwał ludzi że jest robiony gdzieś w europie to też bym tak gadał,żeby brali ten droższy Ja zawsze jak coś kupuje, to jestem ostrożny i uważam na kity wciskane przez sprzedawców ,bo kilka razy kupująć drogie rzeczy okazały się bublami. jedyne co może sie ulatniać do otoczenia to podczas scierania,ale przecież z gresu sie nie kurzy. ja mam masę rzeczy kupionych w domu z chin i wcale nie sa takie złe. zresztą teraz wszystko lub prawie wszystko co można produkować produkuje sie w azji.wiadomo że niektóe bardzo różnia sie jakoscią. Ja np położyłem ten mój chiński gres i jest ok,choć boje sie ze może sie porysować,ale czy chiński czy peruwiański czy amerykański to i tak każdy sie prędzej czy pózniej porysuje,lub może się porysować. więc ja bym się martwił raczej tym żeby fachowcy sie przyłożyli i ładnie położyli-na poziomie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78adi 01.09.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Kupiłem wczoraj 5 paczek - chiński gres polerowany JDD czy jakoś tak w liroj merlin. 29,90 za metr - paczka 1,75 metra za 52,32 Jestem ciekaw co z tego będzie Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona0506 02.09.2009 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 A czy ktoś może widział chiński gres polerowany 60x60, ale czysto biały. Mam dużą powierzchnię i szukam w niższej cenie. W marketach przeważnie dostępne są w kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 09.09.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 w wawa dostaniesz w firmie grespol, widzialam na podlodze, ładnie wyglada, cena ok, ja mam mleczny, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 09.09.2009 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 A czy ktoś może widział chiński gres polerowany 60x60, ale czysto biały. Mam dużą powierzchnię i szukam w niższej cenie. W marketach przeważnie dostępne są w kolorze. Ja mam taki z Leroy Merlin. Cena ok. 80zł/m2. Nazywa sie SUPERBIAŁY. Mam go na scianie w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata123 11.09.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Jakim środkiem czyścicie tą woskową nawierzchnię? A jakim później impregnujecie i ile razy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 11.09.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Ktoś , gdzieś polecał zwykłe mleczko z tesco najtańsze firmy tesco do zmycia wosku. Ja jeszcze mam to przed sobą. A impregnowaś trzeba raz przed fugowaniem , a po można machnąć jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ona_lewkonia 17.09.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Szukam kafli - jasno szarych!!! Do wiatrołapu, holu i kuchni.Jestem prawie zdecydowana na NG Signum 12 - boję się tylko tego, że przez swoją naturalną powierzchnie, będą sprawiały wrażenie 'przykurzonych'. No i pani w salonie poleciła mi dziś gres Ceramstic http://www.ceramstic.com.pl/index.php?st=2&rdz=1&kl=1 UL - 14 03. Kolor byłby odpowiedni, ale...no właśnie chiński. Według opinii pani, gres należy do lepszej klasy gatunkowej, dobra cena, mają dużo zamówień, zero reklamacji.Czy ktoś z Was ma do czynienia z tymi płytkami? Jakie opinie? Co doradzicie? Jeszcze jedna rundka po salonach z płytkami i chyba zwariuję.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goldboyy 19.09.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 nie waże, że chiński, ważne żeby był dobry i równy;) ja mam chiński i żyję i sam gres jest ok-wiem bo sam go układałłem;) grunt to kupić taki gres w odpowiedniej cenie, żeby nie dawać jakiś chorych pieniędzy,bo one są do siebie raczej podobne i pamiętajcie, o oświetleniu w marketach. jak macie coś kupić a nie jesteście pewni czy jak to będzie wyglądać, to kupcie nawet wcześniej jedną 2,czy nawet paczkę płytek (zwykle 4) i zobaczcie jak to będzie wyglądało w domu przy domowym swietle lub swietle dziennym-jesli będą to widne pomieszczenia. Ja kupiłem gres i jest on zupełnie inny niż przy marketowym swietle, ale ogólnie jest ok;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ona_lewkonia 27.09.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Zdecydowałam się jednak na NG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorusia 29.09.2009 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Dylemat mam okropnie wielki odnośnie tego gresu................. Zdecydowałam się już na Paradyż.............ale po kilku wizytach w salonie z płytkami doszłam do wniosku, że nie podoba mi sie ich odcień. Wczoraj byłam ponownie w tym salonie. Bardzo spodobała mi sie gres polerowany chiński marco polo. Na ścinę i na podłogę. I nie chodzi o cenę, chodzi o jego kolor. Tak naprawdę nie wiem co mam robić. Kupić taki jaki nie do końca mi sie podoba, ale jest dobry czy kupic taki jak mi sie podoba, ale nie wiadomo do końca czy on jest dobry.................................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ona_lewkonia 29.09.2009 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Dylemat mam okropnie wielki odnośnie tego gresu................. Zdecydowałam się już na Paradyż.............ale po kilku wizytach w salonie z płytkami doszłam do wniosku, że nie podoba mi sie ich odcień. Wczoraj byłam ponownie w tym salonie. Bardzo spodobała mi sie gres polerowany chiński marco polo. Na ścinę i na podłogę. I nie chodzi o cenę, chodzi o jego kolor. Tak naprawdę nie wiem co mam robić. Kupić taki jaki nie do końca mi sie podoba, ale jest dobry czy kupic taki jak mi sie podoba, ale nie wiadomo do końca czy on jest dobry.................................. Ja właśnie miałam podobny problem. Kolor chińskiego gresu miał troszkę jaśniejszy odcień od NG co bardziej mi pasowało. Kupiłam po jednej płytce. Zawiozłam na budowę i ganiałam z nimi po pomieszczeniach, w których będą. Napatrzyłam się i naoglądałam pod różnym światłem. A potem się z tym 'przespałam' i wybór był już oczywisty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorusia 29.09.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Dylemat mam okropnie wielki odnośnie tego gresu................. Zdecydowałam się już na Paradyż.............ale po kilku wizytach w salonie z płytkami doszłam do wniosku, że nie podoba mi sie ich odcień. Wczoraj byłam ponownie w tym salonie. Bardzo spodobała mi sie gres polerowany chiński marco polo. Na ścinę i na podłogę. I nie chodzi o cenę, chodzi o jego kolor. Tak naprawdę nie wiem co mam robić. Kupić taki jaki nie do końca mi sie podoba, ale jest dobry czy kupic taki jak mi sie podoba, ale nie wiadomo do końca czy on jest dobry.................................. Ja właśnie miałam podobny problem. Kolor chińskiego gresu miał troszkę jaśniejszy odcień od NG co bardziej mi pasowało. Kupiłam po jednej płytce. Zawiozłam na budowę i ganiałam z nimi po pomieszczeniach, w których będą. Napatrzyłam się i naoglądałam pod różnym światłem. A potem się z tym 'przespałam' i wybór był już oczywisty No dobrze pewnie wyjdę na sierotę ale cóż oznacza NG??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ona_lewkonia 29.09.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 cóż oznacza NG??????????? Nowa Gala ooo ja tez bywam 'sierotą' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts