Tomik_B 17.05.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Interesowałeś się może kostką Kaczmarka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 17.05.2006 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Interesowałeś się może kostką Kaczmarka? Nie ... a warto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 17.05.2006 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Jeśli chodzi o jakość, to warto.Co do cen, to się nie wypowiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 18.05.2006 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Czy ktos może polecić jakąś solidną, sprawdzoną i niedrogą ekipę układającą kostkę w Wielkoposce ?Jakiego producenta brać pod uwagę oprócz Poz-bruku jeśli chodzi o jakość kostki a w drugiej kolejności jeśli chodzi o cenę i możliwe rabaty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cisza1 24.12.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2006 tez sie zastanawiam nad kostka na drodze dojazdowej... gdzies kolo 300m2.biore pod uwage 2 opcje... najtansza.. kostka betonowa, drozsza... kostka granitowa. w zwiazku z tym mam pytanie do wszystkich posiadaczy kostki betonowej. jakie zaobserwowaliscie wady tego materialu po 5 moze 10 latach jego uzytkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
71kkk 24.12.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2006 de gustibus ...... ale o kosztach- ja planuje polozenie kostki granitowej, bo chyba bedzie taniej albo w tej samej cenie jak u Was. - koszt loco kopalnia kostki granitowej 4/6 8/11 - 180 za tone szarej jasnej i szarej ciemnej , 160 za tona - zoltej. Z tony wychodzi 7 m2 mniejszej i ok 4-5 m2 większej. Wiec wychodzi ok. 35- 45 zł za metr 2. Do tego obrzeza granitowe 35 zl za mb. ceny z tego roku, sprowadzilismy dla mojego majstra 2 samochody. koszt transportu - 1 000 pln trasa strzegom- ilawa. Kostak w big bagach jest droższa o big bagi, wiec wzielismy luzem. Nie wiem jak z ulożeniem - wiec uwaznie sledzę ten wątek. pozdrawiam koleżanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cisza1 24.12.2006 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2006 ja robilem w tym roku krawezniki na sciezke z szarej 10/10... no... nie powiem... roboty jest troche jak chce sie to precyzyjnie po lukach ulozyc, ale fajnie wyglada robocizna cie bedzie sporo kosztowac... ceny w krakowie z zeszlego roku to 110pln z materialem za m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 24.12.2006 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2006 Koszt piasku na podsypkę+cementu ok.5zł/m2 Nigdy się tak nie stosuje. Prawidłowo wykonana podbudowa pod kostkę brukową powinna być z kamienia łamanego tzw.kliniec(na podjazd koło domu około 25-40cm) na zagęszczoną podbudowę daj się grys 2-8 i na to kostę a nie jakiś beton. Ludzie gdzie wy mieszkacie? U nas położenie przy takiej ilośći (300m2) kosztuje 15zl od m2 (kpl.wykonanie podbudowy,ułożenie obrzeży, ułożenie kostki, docinki, i sprzatanie. Takie 300m2 to jest około 2-5 dni roboty w zależności od ekipy. Piasków na podbudowę dawno się nie stosuje, cement to podbudowy to średni pomysł, każda kostka posiada róznice wyskości, kiedy ułożysz kostkę na podsypce cem-pias i nie zdążysz ubić jej przed np.opadami to już masz problem.... utworzy się beton i już nie wyrównasz poprzez zagęszczanie powierzchni maszyną z przystawką gumową. Zresztą nie rozumię całkowicie robienia betonu pod kostką, zupełna głupota. Fenome kostki polega na tym że każda pracuje z osoba, w czasie zimy, przejazdu auta ,tworząc powierzchnię nie pracującą i nie przepuszcząjącą wykonuje się powierzchnię "nie profesjonalnie". pozdrawiam dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 25.12.2006 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2006 Niedawno ułożyłem kastkę.Nostalit 6cm ok.43/m2Mozaika brązowe z żółtymi.60m2koszt ułożenia 1500,00 (robocizna za wszystko)ubite ubijarką 140kg.Na wiosnę poprawię cięższą.(ew.czy to ma sens?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidqa 08.03.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Jak sie teraz ksztaltuja ceny kostki, wszelkich potrzebnych do jej ulozenia materialow i robocizny? Slyszalam, ze ceny szaleja. Czy to prawda? Czlowiek, ktorego dzis zapytalam o cene "zaspiewal" 110 zl/m kw. "na gotowo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 09.03.2007 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Spotkalem sie z opinia , ze warto polozyc tez geowloknine ( w podbudowie ) A w necie znalazlem takie geosiatki/tkaniny wzmacniajace podloze: http://www.drotest.com.pl/index.php?a=ROZ1&sid=&uid= Korzyści: alternatywa do tradycyjnej wymiany gruntu oszczędność na grubości warstwy kruszywa nawet do 40% ograniczenie kosztów transportu i wymiany kruszywa oraz kosztów robocizny skrócenie czasu budowy uzyskanie wymaganego zagęszczenia i nośności warstwy kruszywa ograniczenie skutków nierównomiernego osiadania na niejednorodnym podłożu oraz przesklepienie pustek powietrznych i punktów o mniejszej nośności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 10.04.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Jak sie teraz ksztaltuja ceny kostki, wszelkich potrzebnych do jej ulozenia materialow i robocizny? Slyszalam, ze ceny szaleja. Czy to prawda? Czlowiek, ktorego dzis zapytalam o cene "zaspiewal" 110 zl/m kw. "na gotowo" szaleją , szaleją ! w zeszłym roku sprzedawałem po 170zł/1t teraz poniżej 210-220zł trudno znaleść , 1m2 bruku z kostki granitowej wychodzi około 25zł netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 10.04.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 dzisiaj koledze układano kostkę na Białołęce cena na gotowo wszystko 95zł + obrzeże z metra bierzącego, znalazł też po 90zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askala 22.04.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 a jak ksztaltuje sie robociżna za ułozenie kostki granitowej w okolicy stolicy najlepiej z materiałem. seba_x czy Ty układasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prymasek 23.04.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Co zawiera koszt położenia, czy to tylko robocizna czy razem z podbudową betonową ?? Całość...za samo położenie to chyba z 15zł biorą.Podbudowa cementowo - piaskowa. masz b. dobra cenę podeślesz na priv namiary ? mnie też pliski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ganek65 23.04.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 dzisiaj koledze układano kostkę na Białołęce cena na gotowo wszystko 95zł + obrzeże z metra bierzącego, znalazł też po 90zł czy mogę prosić o namiary na firme układającą pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ganek65 23.04.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 dzisiaj koledze układano kostkę na Białołęce cena na gotowo wszystko 95zł + obrzeże z metra bierzącego, znalazł też po 90zł czy mogę prosić o namiary na firme układającą pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 02.05.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 dzisiaj koledze układano kostkę na Białołęce cena na gotowo wszystko 95zł + obrzeże z metra bierzącego, znalazł też po 90zł czy mogę prosić o namiary na firme układającą pzdr i ja też poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woj I 03.05.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 dzisiaj koledze układano kostkę na Białołęce cena na gotowo wszystko 95zł + obrzeże z metra bierzącego, znalazł też po 90zł Też się pokłonię nisko o te namiary na wykonawcę za te 95 zł +, "ewentualnie" na tego po 90 zł Dziękuję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michall.m 04.05.2007 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 i ja proszę pokornie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts