Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

http://www.projekty.ign.com.pl/projekt.php?opcja=opis&id=221&nazwa_projektu=OMEGA%20M/L

Szukam kogoś kto może buduje ten dom, bo chcę postawić dodatkowy komin i przystosować projekt do innego ogrzewania (projekt wymusza ogrzewanie gazem). Mniej więcej już mam koncepcję jak to zrobić, ale przydałoby sie wymienić zdanie z kimś kto juz przez to przeszedł.

• 9 months później...

Mnie się ten projekt też podoba. Nikt się nie chce niczym podzielić, choć są os. które wybudowały omege ( eliza z archipelagu). Ja też mam pewne wątpliwośći. Łazienka z tym co. i tak dalej?. Poza tym są mieszane uczucia co do antresoli, najlepiej instalować podłogówke (choć to i tak obowiązek) no i strata niewykorzystanej przestrzeni nad nią. Sama nie wiem.

Pokój nr. 3 najdroższy. Pod sobą ma dużo metrów a sam niewiele.

Ja jestem na etapie poszukiwania wszystkiego co się wiąże z tym projektem. Może Ty napiszesz o swoich uwagach?

a skad wiesz ze sa osoby ktore wybudowaly ten dom?

co do rozwiazan to ten duzy pokoj dziele na wieksza lazienkce, sypialnie i dodatkowo garderobe, w mniejsza lazienka bedzie dla dzieci i dla gosci, poszerzam wiatrolap gdzies o ok. 90 cm na szafe wnekowa. Przestrzen nad salonem mysle ze i tak za wielkiego pomieszczenia na gorze by w tym miejscu nie bylo ze wzgledu na obnizony dach, a poza tym cos za cos - jesli wybierasz projekt niestandardowy to musisz pojsc na droben ustepstwa. Marwi mnie jedynie ogrzewanie bo oczywiste jest dla mnie ze na taka powierzchnie i taka wysokosc kaloryfery odpadaja - zreszta gdzie je tam powiesic? ale chcialabym tez na podlodze w salonie panele a nie terakote, a przeciez panele drewniane slabo przewodza cieplo...... :(

Poza tym dla mnie wszystko gra w tym projekcie, przejrzelismy z mezem setki projektów i wszystkie sa takie same standardowe jedynie ten ma powiew nowoczesnosci i przestrzeni.