Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

spełnienie marzeń kasi i bartka

Recommended Posts

Wreszcie i ja mogę dołączyć do grona budujących forumowiczów muratora :D

Mamy już upragnioną, wymarzoną działeczkę, na której stanie nasze gniazdko :-)

Teraz tylko uzbroić się w ciepliwość - przed nami jakieś 2,5 miesiąca czekania na papierki, pozwolenie na budowę i do boju!!!

Te wakacje na pewno spędzę czynnie - muszę ten czas wykorzystać na maksa bo został mi jeszcze rok studiów zaocznych więc weekendy od października odpadną :-(

A zależy nam żeby domcio stanął na działce jak najszybciej (ja to w ogóle jestem strasznie niecierpliwa i chciałabym wszystko już!!!).

Zamierzamy budować systemem gospodarczym, zupełnie jak moi rodzice. Możemy liczyć na ich pomoc. No i mąż ma paru silnych kuzynów (przydadzą się do prac wymagających pewnej tężyzny ;-)).

Planujemy też budować bez kredytu, z bieżących oszczędności :-).

Rodzice obiecali dołożyć jakieś 50tys.

Teściowa nic - ale to i lepiej - nie lubię jak ktoś mi coś wypomina a ona ma zapędy do takich rzeczy....

Projekt już mamy wybrany - dla nas idealny - Magda z pracowni Horyzont - planujemy zmienić w niej co nieco - przede wszystkim schody - wolę proste - będą bardziej praktyczne. Dom wydłużymy o jakieś 2m, na poddaszu zrobimy jeszcze jedną małą łazienkę. I to wsio.....

Ciąg dalszy nastąpi.

Niestety, wymierzyliśmy działeczkę i projekt Magda okazał się za wielki na nią :-( zepsułby cały jej urok. Znów jesteśmy na etapie szukania projektu...i strasznie to frustrujące bo naprawdę ciężko jest znaleźć niewielki, funkcjonalny domek ze stropem drewnianym...poszukiwania trwają........