miol 16.05.2006 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Witam Porozmawiac to powinien przyjsc sasiad zanim kabel wkopal. To prawda, nie znam dokładnie sytuacji. Bo ja mam podobną tylko od drugiej strony, tzn. nie mam kontaktu do sąsiada, od agencji od której kupowaliśmy działki dostałem telefon ale okazało się że nieprawidłowy, wypisu z rejestru gruntu nie dostanę (już się pytałem) tak, że chcę porozmawiać na temat kabla ale nie mam z kim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZENEKK 23.05.2006 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 taa... kontynuując wątek - byłem wczoraj na działce i co widzę? sasiad postawił "blaszak" częściowo na mojej działce. Jadę kupić strzelbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.05.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 taa... kontynuując wątek - byłem wczoraj na działce i co widzę? sasiad postawił "blaszak" częściowo na mojej działce. Jadę kupić strzelbę. Nie kupuj strzelby. Idź do sąsiada i daj mu 2 dni na usunięcie wszystkiego. Najlepiej w formie pisemnej. I juz. Jak nic sie nie zmieni - sam to usuń. Zawsze chyba można zadzwonić do energetyki "na blondynkę", że coś Ci leci po działce i uprzejmie prosisz o usunięcie - a sam nie zrobisz bo się boisz prądu . A najlepiej odgrodzić się od sąsiada i już - blaszak może Ci się przyda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 23.05.2006 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Witam. A może sąsiad zna jakiś inny przebieg granic niż ty? i wydaje mu się ,że stawia na swoim. Co do tego kabla to sprawadość delikatna. Po pierwsze na jakimś etapie sąsiad musiał coś namieszać w papierach a może nawet podrobił twój podpis skoro energetyka odebrała to przyłącze no chyba ,że z jakimś załącznikiem tam poszedł. Inna sprawato zasilanie twojej działki i tu uważaj bo może ty będziesz zasilany właśnie od sąsiada a jak z nim zadrzesz to nie zgodzi się i już. A może nawet będziesz zasilany z tego kabla btóry biegnie przez twoją działkę poprostu przetną ją i postawią złącze. Na awantury zawsze jest czas. Lepiej zawsze sprawę załatwić polubownie . Pozdrawiam marcin714 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 23.05.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Eeee,chyba już dośc załatwiania "polubownie". Kabel sobie pociągnął - działkę Ci rozkopał.Teraz jakiś blaszak. Co jest do cholery? Jak można spokojnie rozmawiać z kimś, kto wpieprza się "z butami" na czyjąś własność???? Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZENEKK 25.05.2006 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 No właśnie. Ale to sąsiad będzie miał duży problem, bo złacze kablowe kest przy granicy mojej działki i jak bede chciał to NIGDY nie zgodze się na oficjalne przyłączenie jego domu do sieci. Dzisiaj jadę na działkę i spróbuje go złapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 25.05.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Witam. Ty sprawdz dobrze czy to na pewno twoja działka i gdzie są granice bo ja nie wiem jak to może być aby złącze sąsiada stało na twojej działce no chyba ,że stoi w granicy to byłoby wspólne albo to jakaś zwykła skrzyneczka którą sąsiad se zakopał a potem zwinie ją. Miałem taki przypaek ,że ciągnęliśmy kabel dość gruby w pasie drogowym obok działki pewnego gościa ajemu się wydawało ,że to jego działka więc nas gonił. Nas było więcej więc się nie daliśmy więc kabelzostał zakopany o przyłączony pod napięcie. Jak odjechaliśmy gość postanowił sam wymierzać sprawiedliwość odkopał kabel wziął siekierę i rąbie a.z go pier....Potem odpowiednie instancje mu wytłumaczyły ,że jednak ten kabel nie był w jego działce został oskarzony o zniszczenie mienia oraz stworzenie realnego zagrożenia życia i zdrowia i dośćsłono zapłacił min. za naprawę. To tak jako ciekawostkę tylko podaję absolutnie nie twierdzę ,że to ma się jakoś do kolegi bprzypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwik_ww 27.05.2006 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Tak, przedewszystkim sprawdz granice działek, z doświadczenia wiem , że z tym jest różnie, ktoś myslał że tatko dał do gruszki i to jest moje, niestety bywa inaczej, druga sprawa każde przyłacze energetyczne powinno posiadać projekt a projektant musi otrzymać zgode właściciela gruntu po, którym ma przebiebać liniia kablowa, tak więc tak czy inaczej albo to nie twoja część działki, albo projektant ''ZAPOMNIAŁ'' uzyskać twoją zgodę,jeśli tak nie powinien uzgodnić projektu w Zakładzie Energeetycznym, a to już musisz sprawdzić osobiście.Jeżeli było tak faktycznie poradz się prawników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 28.05.2006 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 ZENEKK załatwiaj sprawę ugodowo i tylko ugodowo. Kłótnię odłóż na później. Nie warto kłócić się przy pierwszej wizycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
higgins 29.05.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 ZENEKK załatwiaj sprawę ugodowo i tylko ugodowo. Kłótnię odłóż na później. Nie warto kłócić się przy pierwszej wizycie Popieram! Idz, zagadaj zobaczysz z kim masz do czynienia. Może normalny człowiek - to powiedz mu dobitnie o co chodzi i że to Ci się nie podoba i bla bla bla...zawsze potem będzie z sąsiadem ok. ...a jak burak...to już wyżej napisali co z takim zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZENEKK 01.06.2006 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Właśnie dzisiaj jestem umówiony z sąsiadem. Ciekawe co z tego wyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 01.06.2006 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Witam Właśnie dzisiaj jestem umówiony z sąsiadem. Ciekawe co z tego wyjdzie... Ale miej w pogotowiu "blondynę" Nie wiesz co sąsiadowi strzeli do głowy, zamim Ty mu walniesz "blondyną". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 01.06.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Właśnie dzisiaj jestem umówiony z sąsiadem. Ciekawe co z tego wyjdzie... Czekamy na relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d4r4s 01.06.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 cześć. i co jak załatwiłeś sprawę z sąsiadem? kabel jeszcze leży? Czekamy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 02.06.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 No ja też czekam co dalej!!! Tak czytam, czytam i włosy stają mi dęba jak pomyślę że wszystkie rury mogą być w działce sąsiada. Może to jakiś burak??? Fakt na działce ma altankę i trawniczek- piękny może by go rozkopać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 03.06.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Właśnie dzisiaj jestem umówiony z sąsiadem. Ciekawe co z tego wyjdzie... A dziś już 3 czerwca, a relacji brak. Pewnikiem sąsiad ubił Zenka tym kabelkiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
higgins 03.06.2006 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 A dziś już 3 czerwca, a relacji brak. Pewnikiem sąsiad ubił Zenka tym kabelkiem . Albo gorzej...ZENKA zakopał pod "blaszakiem" postawionym na ZENKOWEJ działce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brams 04.06.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Coś niedobrego wisi w powietrzu... Od 3 dni nic nie wiemy jak Zenkowi poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 04.06.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Może Zenek pogonił sąsiada batem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brams 05.06.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Może Zenek pogonił sąsiada batem Raczej nie , ze zwycięstw lubimy się chwalić, a Zenio coś nabrał wody w usta (oby nie dosłownie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts