Gość 05.03.2003 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2003 On 2003-03-04 17:29, Jezier wrote: U mnie średnia cena z dwóch taryf to 0,31 zł. Nie myślałem o średniej arytmetycznej tylko o średniej ważonej, wiekszość prądu (zakładam, że ok. 80%) będziesz przecież zużywał w nocy przy II-ej taryfie. Nie zamartwiam się też kiedy mi się to zwróci. Liczę się ze zmianą domu po góra 10 latach. Nie rozumiem??? Budujesz dom, żeby go po 10 latach zmienić? To oczywiście zwiększa opłacalność ogrzewania elekrycznego. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.03.2003 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2003 P.S. 0,31 zł/kWh to za dużo, po 10-ciu latach jesteś jakieś 5000,- zł do tyłu na ogrzewaniu elektr. Wg. moich obliczeń granica opłacalności to w Twoim przypadku to ~0,27 zł/kWh. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts