mmmad 07.06.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Chcesz nam sprezentowac dekory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkaa 07.06.2006 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 tylko usiąść i płakać. z moimi płytkarzami stanęło na tym , że mąż znalazł sposób ( bo oni byli nie kumaci) na ukrycie defektu. ponieważ odprysk był na tej części płaskiej koło baterii-po prostu wykuli dziurę w scianie i wpuścili umywalkę 2 cm w ścianę. oczywiście , że coś odjęłam, ale niedużo-nie miałam serca-wiem miękka jestem, ale żal mi ich było( niesłusznie) ale na Twoje uszkodzone płytki nie ma innego sposobu-tylko wymienić-WSPÓŁCZUJĘ-takie uczucie bezsilnej wściekłości- a chciało by się już mieć spokój:)) dodam, że bywają inni porządni fachowcy- do mnie wchodzą właśnie parkieciarze-zuch chłopaki! życzę cierpliwości:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 07.06.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 ...dodam, że bywają inni porządni fachowcy- do mnie wchodzą właśnie parkieciarze-zuch chłopaki! życzę cierpliwości:)... Uważaj, bo mnie parkieciarze (renomowani) nałożyli na schody dębowe tyle lakieru, że zostały paskudne żółte plamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 07.06.2006 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 z moimi płytkarzami stanęło na tym , że mąż znalazł sposób ( bo oni byli nie kumaci) na ukrycie defektu. ponieważ odprysk był na tej części płaskiej koło baterii-po prostu wykuli dziurę w scianie i wpuścili umywalkę 2 cm w ścianę. oczywiście , że coś odjęłam, ale niedużo-nie miałam serca-wiem miękka jestem, ale żal mi ich było( niesłusznie) Szczere wyrazy dezaprobaty! Postępując w ten sposób nauczyłaś facetów, że jak się coś stanie, to zawsze można liczyc na miłosierdzie inwestora. Niech no następny klient się postawi...będzie awantura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barrabash 11.12.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Obetnij im i wez kolejnych patalachów do łazienki bo taniej ci wyjdzie o 700 zeta..znowu hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 11.12.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 No i mamy książkowy przykład:) Umywalka kosztująca 1390 zł jest montowana w cenie? No własnie ile płacisz za ten montaz ? 50 ? 100 czy może 200 zł? Akurat jestem wykonawcą i co drugi klient podczas wyceny zawsze sie mnie pyta co tak drogo montaz tej kabiny? Przeciez ona kosztowała ,,tylko,, 8000 zł Albo..umywalki ..albo płytek z hiszpanii za 250 zł/metr: Tak tak drodzy inwestorzy jak sie kupuje ,,zbiornik do mycia rąk,, za półtorej kafla to wypada wykonawcy zapłacic godziwie i zatrudnic solidna firme z ubezpieczeniem i zasadami:) Przykro mi,choc fakt faktem ze tutaj jesli wykonawca sam uszkodził umywalke powinien postapic honorowo i kupic z własnej kieszeni ,a na przyszłosc wiedziec ze nie warto za robote brac małej kasy bo to róznie bywa. Jeszcze jedno..a umowy nie mieliscie ,nie było zapisu co i jak w razie uszkodzenia czegokolwiek? Dziwne:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 11.12.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Obetnij im i wez kolejnych patalachów do łazienki bo taniej ci wyjdzie o 700 zeta..znowu hihi Własnie przez takich ,,ludzi,, jak ty nazywającego patałachami ludzi swiadczacych usługi budowlane,jest na rynku dla nas wykonawców po prostu brak szacunku bo to kazdy od razu musi byc patałachem . Pamietam ze swojej kariery takiego inwestora,który chciał nas roboli wyrolowac na ciezko zarobione pieniadze,do dzis pewnie niemkiło wspomina ten dla niego przykry dzien:) Jak sie nauczycie ,,inwestorzy ze słoma w butach,, traktowac po ludzku wykonawców to oni wam najczesciej odpłaca z nawiązką,choc po obu stronach zawsze sie moze zdarzyc zwykły pajac:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 11.12.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Obetnij im i wez kolejnych patalachów do łazienki bo taniej ci wyjdzie o 700 zeta..znowu hihi Po 5(pięciu) latach możliwe że już ta umywalka nie istnieje... patrzcie na date ostatniego postu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barrabash 11.12.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 ..no mam brak szacunku.. bo teraz mam 3 łazienki do poprawy. W jednej glazurnik polozyl sciane i górny pion mu zszedl 1,5 cm,,a koles zaczal od calej płytki nastepna sciane ....ZRYWANIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! po patałachu...płaci zleceniodawca, potraca własciciel ja zarabiam logiczne.....I wiesz front 247... bardzo lubie tych patałachów, bo wtedy doceniaja moją pracę..i moje doswiadczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 11.12.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 dla ciebie dobrze bo masz robote ale dla klienta..? juz gorzej ..tym bardziej ze nigdy nie bedzie miał pewnosci czy po patałachu nie poprawia..inny patałach:).pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barrabash 12.12.2011 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Wes gosciu sie uczepiles jak ktos oszczedza placi zawsze dwa razy..Robote jak mówisz mam cały czas. a tu widze jakies zale z twojej strony. A jak znam życie to juz pewnie wpadles nie raz na tzw muke. Bo widac po stylu pisania że cos cie boli jesli ktos ma wieksze pojecie od ciebie..W swoim miescie biję większosc na glowe płytkarzy i mam znakomita renomę. Więc zejdź ze mnie człowieku bo musze projekt przemyslec przed 6 rano, który dostałem po nastepnym patalachu....i CAŁY tydzien ci nie odpisze bo pracuje po 14 godzin a nie siedze i polemizuję na forum jak ty co widac jak to sie plytki uklada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gate 12.12.2011 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Właśnie są wzory umów gdzie określa się co i jak - najczęściej coś w rodzaju umowy o dzieło.jak wykonawca coś sknoci to naprawia i to bez wezwania do tego - wiadomo, że niektórzy dbają o renomę.Jeśli się nie godzi to tylko proces cywilny, a ten wyniesie drożej niż umywalka za 1500 zł.Wniosek, bierz firmę z referencjami lub z polecenia innego zadowolonego klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barrabash 12.12.2011 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 I tu zgodzę sie w 100 pr z Gatem.... wreszcie ktos ogarniety. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts