izagrab 12.05.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Planuje ulozyc z mezem plyty gk w calym domu zamiast tynku tradycyjnego. Wyjdzie to znaczni taniej ale nie wiem za bardzo jak sie za to zabrac. Moze macie jakies doswiadczenia i wskazowki? Il ekleju, jak gesto smarowac klejem itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poltomy 12.05.2006 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Czy aby napewno taniej? Robiac samodzielnie oszczedzasz na robociznie ale do kosztow musisz doliczyc klej( ok. 25kg/ 3 plyty), siatke oraz gipsy szpachlowe. a zeby byl efekt trzeba dobrze zrobic laczenia lub szpachlowac calosc , i jeszcze akryl na koniec. 7 lat temu wykleilem sobie mieszkanie plytami bo bylo szybciej ale juz bym tego nie powtorzyl.Poltomy----------------------chcialem dobrze a wyszlo jak zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izagrab 14.05.2006 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Akryl? po co akryl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poltomy 15.05.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Przymaskuje lekkie pekniecia w naroznikach.Poltomy------------------Chcialem dobrze a wyszlo jak zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
higgins 16.05.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Jeśli szukasz informacji jak to zrobić odwiedź strony producentów np. Rigips, Norgips, Lafarge Nida Gips i tam poszukaj - są tam dokładne opisy co i jak, jaki system i do czego (jak dobrze pamiętam to chyba najwięcej jest na stronie rigips'a) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henryk_baszkowka 16.05.2006 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 na stronie knauffa jest calkiem niezly opis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sunao 21.05.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Planuje ulozyc z mezem plyty gk w calym domu zamiast tynku tradycyjnego. Wyjdzie to znaczni taniej ale nie wiem za bardzo jak sie za to zabrac. Moze macie jakies doswiadczenia i wskazowki? Il ekleju, jak gesto smarowac klejem itp? Mam nadzieję, że nie zepsujecie sobie całego domu tym g....m! Skąd taki pomysł, żeby kłaść na ściany miękkie i kruche płyty z warstewka tektury na wierzchu? Pozdrawiam, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 22.05.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 na stronie ATLAS'a jest tez troszke, poczytaj tez najczesciej zadawane pytania - watek przyklejony na wymianie doswiadczen. w razie jakis watpliwosi pytaj, w tedy postaramy sie pomoc. Bo temat naprawde dosc szeroki, i trudno ksiazke tutaj pisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokerzysta 26.05.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 dokładnie ja poprzednicy - jesli chesz cały dom to nie wiem czy watrojest duzo na forum np. o robactwie za płytą itp.jesli sama checsz to zrobic na wiekszej powierzchni mozesz liczyc sie z tym ze sciana wyjdzie krzywa- za jakis czas moga zaczac pekac łączenia płytprzemyślczy masz w tej chwili gołe mury?jesli tak policztynk cementowo wapienny robota 8zł/m2szpachlowanie podobnieno i troche na materiał powiedzmy drugie tyle a i efekt lepszyew. tynk gipsowy z automatu jesli muru są w miare proste tutak ok 20-22zł/m2 materiał i robocizna (podobno najbardziej sie opłaca)ja osobiscie zastanawiałem sie podobnie jak ty nad tymi trzema sposobami i ostatecznie po szczegółowej wybrałem tynk + szpachlowanie wyszło dobrze i w miare tanio w porównaniu do gipsu z maszyny i w porównywalnej cenie jak płyty k-g jak bym to robił sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 26.05.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Pokerzysta - skąd ty bierzesz takie ceny (np.: tynki cem-wap za 8PLN za m2 - ja nie znalazłam mniej niż 10PLN/m2 a chcieli i 12-15) - oczywiście trochę zaniżone. Jeżeli chodzi o sedno tematu - to proponuję dac sobie spokój z płytami gipsowo-kartonowymi na ścianach. Szczerze mówiąc nie potrafię (ani ja ani moi znajomi) znaleźć jakis zalet do tego rozwiązania. Nie pamiętam gdzie budujesz, ale na górnym Śląsku mój znajomy tak zrobił i po 4 latach prawie wszystkie łączenia robił od nowa. A akryl dajesz w narożnikach - aby było mniej pęknięć - chociaż u mnie w okolicach okien połaciowych i tak popękało, a było robione w listopadzie 2005 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokerzysta 26.05.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 to jest cena jaką zapłaciłem za robocizne w okolicach poznania - ekipa murarzy gospodarczych tzn. bez fvskądinąd ekipa miała opóźnienie w rozpoczeciu roboty ale jak zaskoczyli to az furczało - jedna z kilku ekip z których byłem zadowolony - chociaż zastzrezenia i tak by się znalazłyco do szpachlowania za robotę załaciłem 4 zł z tym ze sam robiłem małą poprawkę - normalna cena w moich okolicach to własnie 8 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izagrab 28.05.2006 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Te ceny z atynki wydaja sie nierealne w w-wie. Rozmawialam z kilkoma ekipami i nie chca nawet rozmawiac o tynkowaniu ponizej 15 zl/ma do tego jeszcze trzeba doliczyc material i szpachlowanie. Znjomi 2 lata temu zrobili gk w calym domu i wyglada to bardzo dobrze. Sciany sa rowne i bardzo gladkie- czyli takie jakie lubie Co do miekkosci to nieprzesadzajmy. Nikt nie bedzi ekopal tych scian czy sie nad nimi znecal. Znajomi maja mala coreczke, ktora jezdzi po domu w samochodziku, biega i lobuzuje a nie ma na scianach nawet jednej rysy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts