dode 13.05.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 mam na działce 6 szt., zadna jeszcze nie ruszyła. Czy jest szansa, że jeszcze to zrobią, czy jest już zdecydowanie późno i oznacza to jednocześnie, że wszystkie przemarzły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 13.05.2006 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 u mnie to samo zmarzły pewnikiem wykopałam 2 dni temu........ były suche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 13.05.2006 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Daj im jeszcze szansę! U mnie dopiero zaczynają mieć nieśmiałe pączki liściowe. Opóźnioną wiosnę mamy, więc i roślinkom nie spieszno do rozwoju.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maddy 13.05.2006 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Moja przemarzła, ale odbija od podstawy. Suche gałązki wycięłam i niech sobie rośnie od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 14.05.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 U nas na Podlasiu wiosna mocno spóźniona, budleja właśnie odbija od korzenia, na szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goja 20.05.2006 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Czy świeżo posadzona budleja, ma dopiero ok. 30 cm zakwitnie w tym roku? I czy to prawda że przylatują do niej motyle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 20.05.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Podratuj ja troszkę nawozem dla datur lub pelargonii, powinna wtedy zawiązać pąki kwiatowe na nowych gałązkach. Budleja kwitnie na nowych, wiosennych przyrostach,, więc jest szansa na małe kwiatki Tak, pięknie pachnie, a miododajne kwiaty wabią i motyle i pszczółki A to najpiękniejsza odmiana - budleja alternifolia: http://zahrada.nana.sk/data/lo203.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 20.05.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Budleja Davida "African Queen" Budleja Davida "Black Knight" Budleja Davida "Pink Delight" Budleja Davida "White Profusion" Budleja główkowata - żółte kwiaty = Buddleja globosa Budleja skrętolistna = Buddleja alternifolia a takie odmiany znalazłam w szkółce w Gliwicach. http://www.mytho-fleurs.com/images/arbustes_2/buddleja%20globosa%202.JPG Jej, po raz pierwszy słyszę o żółtej odmianie ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.05.2006 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 mam na działce 6 szt., zadna jeszcze nie ruszyła. Czy jest szansa, że jeszcze to zrobią, czy jest już zdecydowanie późno i oznacza to jednocześnie, że wszystkie przemarzły? Nie przejmuj sie moje tez sie ociągala ale teraz dodala trocze gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dode 28.05.2006 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 mam na działce 6 szt., zadna jeszcze nie ruszyła. Czy jest szansa, że jeszcze to zrobią, czy jest już zdecydowanie późno i oznacza to jednocześnie, że wszystkie przemarzły? Nie przejmuj sie moje tez sie ociągala ale teraz dodala trocze gazu Niestety chyba jednak tylko jedna przeżyła. Dwie już wyrzuciłam. Trzeba je było okopczykować, mądra Polka po szkodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glilka 30.08.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 a jak zakryc nowo_posadzona budleje ktora ma ok 1.5 metra i rozklada sie na boki? kupiona byla w lipcu, posadzona i caly czas kwitnie jak ... teraz znowu zakwitla na nowych galazkach, polowa jeszcze w pakach (nie rozwiniete kwiatki na koncach) - jak ja zakryc na zime? i jak zakopuje sie hortensje obcina czy cale czy przy ziemi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 30.08.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Budleję tnie się mocno na wiosnę. W listopadzie możesz okopczykować na 20-30cm tylko pień Hortensje drzewiaste tnie się wiosną i kopczykuje. Hortensje ogrodowe okrywa się w całości, bo na łodygach są uśpione pąki kwiatowe ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glilka 30.08.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 kopczykuje = robi sie taka gorke jak krecia (jak i rozom)?cale to moze wloknina biala okrecic i zawiazac sznurkiem? to moze gdzies dziura byc czy musi byc szczelnie?co jeszcze trzeba zabezpieczyc?wisterie?rododendrony?amarylisy?iglaki moze jakies? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 30.08.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Wpisz w szukaj " zabezpieczanie róż" - 7 postów z łobrazkami a ze strony http://ww6.tvp.pl/6565,213464,14.view pobierz archiwalny film :"Zielonym do góry - 3.11.2006" - zabezpieczanie przed zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts