Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeszcze raz Koło czy Cersanit

oram

Recommended Posts

Poproszę o uwagi osoby, które użytkują wyroby w/w firm przez kilka lat. Kręci mnie nowa seria Venezja (umywalka i kibelek), a z drugiej strony cudowna powłoka Reflex Koło. Co czynić???????.......

Uczyń to, co ja: do jednej łazienki Koło, do drugiej Cersanit. Co prawda jeszcze nie mam tej Venezii, ale też bardzo mi się podoba. A powłoka reflex jest chyba dobra, nie zostają osady; mam na 2 kibelkach i bidecie. Na umywalkę z tą powłoką żałowałam i to był błąd. :roll:

Mam cersanit kilka lat i byłam bardzo zadowolona. Bardziej mi sie podobał ich odcień bieli- Koło było "przyszarzałe".

Natomiast od kilku tyg mam wc Venezie i zauwazam 1 minus- splukiwanie eszczowe sie nie sprawdza- za slaby strumien wody jest niestety

Mam cersanit kilka lat i byłam bardzo zadowolona. Bardziej mi sie podobał ich odcień bieli- Koło było "przyszarzałe".

Natomiast od kilku tyg mam wc Venezie i zauwazam 1 minus- splukiwanie eszczowe sie nie sprawdza- za slaby strumien wody jest niestety

Czy to ma związek z kształtem kibelka, czy rodzajem spłuczki?

Byłam już pewna, że zrobię tę Venezię, a tu coś o niej nie najlepiej słychać... :(

Cersanit jest bielszy, ale spłuczka jest tandetna, kiepsko działa i lubi się psuć. Mam Koło w wc, maleńka umywalka jest tak sprytna, że woda nie pryska na ściany i nie wylewa się. Testowałam już inne firmy umywalkowe i Koło ma najlepszy produkt. Odcień bieli też mi odpowiada.

Planuję podwieszany kibelek z Cersanitu, więc może nie będzie problemów.

Jaką masz małą umywalkę z Koła? Mam w maleńkim kibelku umywalkę Quatro (albo jakoś podobnie) - tę najmniejszą z otworem z boku i ciągle nie mogę znaleźć na tyle małej (i ładnej) baterii, żeby dobrze wyglądała i właśnie nie chlapała.