mannix 14.05.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 jesienia robione a dzis na zlaczeniach pojawiaja sie pekniecia.jak to i czym ew. zniwelowac zeby juz sie nie powtarzalo w przyszlosci ?brak mi juz silsilikon nie pomaga i trudno go potem pokryc emulsja/farba.prosze o sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 14.05.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Po pierwsze nie silikon tylko AKRYL. Daje się go później malować. Czy jest to na konstrukcji metalowej czy drewnianej. Czy podczas układania płyt była przerwa między nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mannix 14.05.2006 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Po pierwsze nie silikon tylko AKRYL. Daje się go później malować. Czy jest to na konstrukcji metalowej czy drewnianej. Czy podczas układania płyt była przerwa między nimi plyty byly ukladane na stelazach. szczeliny miedzy nimi byly laczone na siatke i dopiero potem kladziona byla gladz. niestety plyty pracuja i siatka peka i robia sie szczeliny na polaczeniach miedzy plytami. co radzisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 14.05.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 stawiam na zla mase, jaka uzyto do spoinowania. Albo tez zle zrobiony stelaz. Trudno powiedziec.Ratunkiem moze byc oczyszczenie pekajacych polaczen i ponowne zaspoinowanie. W ekstremalnych przypadkach, mozna zastosowac siatke + masa do spoinowania beztasmowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 14.05.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 pierwszy błąd jaki jest popełniany to ryszt jednopiziomowy pod płyte GK a niestety jest to rusz sztyeny co na pracujęcej połacu dachu nie ma szans na niezależńa pracę płyt GK względem dachu drugie to stosowanie sitaki to spoinowania która powinna byś używana wyłacznie tak gdzie istnieje wymog PPoż, lepiej trzyma tasma papierowa ( prze przyklejeniem moczy się ja w wodzie) i oczywiście odpowiedznia masa szpachlowa w chwili obecnej dla zabezpieczania mozesz przykleic flizelinę na calej powierzczni dachu i przciągnąć akryl putz ( np śnieżka finisz ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 14.05.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Jeśli chcesz mieć problem z glowy uważam, że powinieneś zatopić siatkę w tynku np.(Rotband, Goldband)na całym suficie. Jeśli będziesz nakładał na połączenie fizelinę to powstanie zgrubienie które będzie widoczne.Jeśli chodzi o stosowanie siatki tylko dla wymagań ppoż to nigdy nie słyszałem o tym. Bo co ma siatka do wymagań ppoż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 14.05.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Jeśli chcesz mieć problem z glowy uważam, że powinieneś zatopić siatkę w tynku np.(Rotband, Goldband)na całym suficie. Jeśli będziesz nakładał na połączenie fizelinę to powstanie zgrubienie które będzie widoczne. Jeśli chodzi o stosowanie siatki tylko dla wymagań ppoż to nigdy nie słyszałem o tym. Bo co ma siatka do wymagań ppoż. siatka z włókna szklanego jest nie palna w przeciwieństwie do tasmy papierowej czy taśmy z flizeliny zalecam poczytanie aprobat technicznych. w polsce mamy 4 podstawowych dostawców systemu: Knauf Polska Lafarge Nida Gips Norgips Polska Rigips Polska - Stawiany i 2 pozostałych Unigyp Polska Eurogypsum wszyscy zalecają taśmę papierową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy z gosławic 14.05.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Jakim gipsem to szpachlowałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 14.05.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Jaki masz rodzaj wiezby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 27.05.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Zalecają ale ze względu na wytrzymałość jaką ma papier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 27.05.2006 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Zalecają ale ze względu na wytrzymałość jaką ma papier. nie o wytrzymałosc papieru tutj chodzi a o sztywnosc spoiny z papierem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 28.05.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 weź pod uwagę, że zima w tym roku była ciężka, więźba mocno pracowała, budynek jest nowy, ma prawo osiadać, gipsokartony mają prawo popękać, u nas pęknięcia zostały w ramach gwarancji jeszcze raz otaśmowane i zaszpachlowane, śladu nie ma po pomalowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 29.05.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Rysy były są i będą. A ten co wierzy w to że mu je ktoś zlikwiduje to jest naiwny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 29.05.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Rysy były są i będą. A ten co wierzy w to że mu je ktoś zlikwiduje to jest naiwny. zapraszam do siebie 460 m2 płyty GK na dachu - 4 zarysowania na krokwiach naroznych przy ścianie kolankowej długosci 30 cm w kąda stronę, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 31.05.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Rysy były są i będą. A ten co wierzy w to że mu je ktoś zlikwiduje to jest naiwny. zapraszam do siebie 460 m2 płyty GK na dachu - 4 zarysowania na krokwiach naroznych przy ścianie kolankowej długosci 30 cm w kąda stronę, Czyli moja teoria się zgadza. Można je tylko zminimalizować ale nie wyeliminować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 01.06.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Rysy były są i będą. A ten co wierzy w to że mu je ktoś zlikwiduje to jest naiwny. zapraszam do siebie 460 m2 płyty GK na dachu - 4 zarysowania na krokwiach naroznych przy ścianie kolankowej długosci 30 cm w kąda stronę, Czyli moja teoria się zgadza. Można je tylko zminimalizować ale nie wyeliminować. poczytaj uważnie pęka na połczeniu ściana kolankowa dach w narożniku wzdłuż krkwi dachowej stalowej o długości łacznej 10 mb. na połci dachu 460 m2 nie ma innych pęknięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 01.06.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Jeśli nie bedzie pęknięć po I sezonie grzewczym to ok. Będzie to pierwszy sufit o którym słyszałem, że nie pękł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartekP 01.06.2006 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Ja już próbowałem chyba wszystkiego. Zawsze pęka. Teraz myślę, że trzeba było dać boazerię - ale trudno przyzwyczaiłem się Żona ma zamiar wkleić półwałki styropianowe w rogach, w miejsce pęknięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 01.06.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Jeśli nie bedzie pęknięć po I sezonie grzewczym to ok. Będzie to pierwszy sufit o którym słyszałem, że nie pękł. juz był I sezon grzewczy .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koozzaa 01.06.2006 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Jeśli nie bedzie pęknięć po I sezonie grzewczym to ok. Będzie to pierwszy sufit o którym słyszałem, że nie pękł. juz był I sezon grzewczy .......... Rezi możesz podać jak i czym wykańczałeś płyty?? Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts