spayder 14.05.2006 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Witam,Czy ma ktoś może wzór zgody sąsiada na budowe domu przy jego granicy. Przymierzam się do budowy domu a w tych wszystkich papierach nie jestem za bardzo zorientowany.Dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 15.05.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Mam tą samą prośbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska78 16.05.2006 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Mam tą samą prośbę Z tego co ostatnio przerabiałam (czyli jakiś miesiac temu ) nie dostarczałam zgody sąsiada.W trakacie procedury wydawania pozwolenia na budowe wysyłane jest zapytanie do sąsiadów czy nie widzą przeszkód aby dom stał w granicy.W pozwoleniu otrzymasz notkę iż twoj budynek stoi na granicy z działką nr.... Potem po wydaniu pozwolenia po raz drugi jest do nich wysłane zapytanie czy nie widza przeszkód do wydanego pozwolenia.Tak było w moim przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 17.05.2006 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 HEJ! A co gdy sąsiad jednak stwierdzi że widzi "przeszkody"? ja mam zrobioną adaptację, kupiony projekt itd a on mi się nie zgodzi? Bo ma prawo, tak? nie ma innego sposobu? Niechciałbym żeby mnie "załatwił" w ostatniej chwili. Cała procedura rusza od początku, nie mówiąc o kosztach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 09.06.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Witam,Gdzies wyczytalem/slyszalem,ze zgoda sasiada tzn osoby trzeciej nie jest wymagana.Jest orzeczenie sadowe (SN albo NSA),ze taki zapis jest niezgodne z prawem.Jak znajde to orzeczenie to puszcze linka.A moze ktos ma takowa wiedze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbav 21.06.2006 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Ostatnio przerabialem ten sam problem.Mialem pisemne zgody wszystkich sasiadow i chcialem postawic budynek z otworem okiennym 3 metry zamiast wymaganych 4. Jak dowiedzialem sie w starostwie ktore wydaje pozolenia na budowy, zgoda sasiadow nie ma teraz nic do rzeczy. Zmnijeszenie wymaganej odleglosci jest wbrem przepisom budowlanym i taka prosbe nalezy kierowac indywidualnie do ministerstwa infrastruktury. Na szczeblu lokalnym nikt takiej zgody nie da a zgoda sasiada tymbardziej nie ma tu nic do znaczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 28.06.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Witam, Oto obiecany wyrok mysle ze warto sie z nim zapoznac,moze sie komus przyda http://www.trybunal.gov.pl/OTK/teksty/otk/2001/P_11_00.doc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts