Mikołaj T. 14.05.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Witam! Chciałbym Koleżanki i Kolegów zapytać o sprawę hałasu... Kupiłem mieszkanie na parterze nad kotłownią gazową. Przed zakupem deweloper zapewniał mnie, że praca kotłów nie będzie słyszalna w mieszkaniu - pytałem o to bo szczególnie obawiałem się hałasu w nocy. Niestety odgłos dmuchaw jest słyszalny i uciążliwy. Na mój wniosek (niejeden wykonano dodatkowe wyciszenie stropu kotłowni, ale niskie dżwięki nadal przenosza się przez pion wentylacyjny , który przyklejono zaprawa bezpośrednio do komina kotła bez żadnej izolacji. Wentylacja jest konieczna w tym przewodzie. Czy mogę domagać się odszkodowania z tytułu rękojmi? Czy są jakieś normy na hałas w mieszkaniu? Pozdrawiam Mikołaj T. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/53865-odszkodowanie-za-ha%C5%82as/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts