Capra 14.05.2006 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Czy ktoś z Was ma doświadczenie z Krajowym Sztabem Ratownictwa? Zabezpieczają za 20 zł miesięcznie, dostałam namiar w sklepie z drewnem który zabezpieczają i właściciel powiedział że ok. Ja mam jednak wątpliwości, bo lokalne firmy mają po 60 netto minimum. Sztab ma umowę z policją, czy policja jednak interweniuje na taki domkowy alarmek ? Ich stronę można znaleźć przez wyszukiwarkę, monitoring na terenie całego kraju. Jeśli znacie, podzielcie się uwagami, czekam. Pozdrawiam. Capra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 14.05.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 WitamObejrzałem stronę: http://ratownictwo.org/Wyraźnie napisano NON PROFIT.Dla mnie to oznacza także niską skuteczność przy podanych stawkach. Inicjatywa ciekawa i godna popierania, ale ze skutecznością przeciwwłamaniową i reakcją na napad to niewiele to ma wspólnego(dla mnie). Pozdrawiam Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 14.05.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Niestety, podobnie jak Adam obawiam się, że jt. kolejna piękna idea bez szans na powodzenia - ot choćby przykład taki - wrąbali mi się do auta, zwinęli radio - wszysyko widziałem i jechałem za gnojami przez dobre kilkanaście minut autobusem, cały czas mając policję na telefonie - w końcu łebki się zorientowały, wysiadły i dały dyla w bramę. Policja owszem przyjechała - po 15 minutach. W centrum miasta, o 2 kroki od komendy. Teraz jak ja sobie wyobrażam, że to działa - u mnie wyje alarm, powoduje to wzbudzenie jakiegoś brzęczka "u nich" w centrali, stamtąd sygnał szybko jest zgłaszany na Policję (Pogotowie Policyjne, proszę czekać na przyjęcie zgłoszenia...), tam panienka odbiera, zbiera kompletny wywiad (mnie np. pytali o miejsce zamieszkania - a kod pocztowy pan pamięta?), po czym już za jakieś 5 minut wysyłają "radiowóz", czyli w moim konkretnym przypadku - prawdopodobnie JEDYNY radiowóz w gminie Nowosolna jest powiadamiany, że gdzieś na wioskach komuś wyje alarm... I JUŻ WIDZĘ, JAK KOLESIE RZUCAJĄ KAWĘ, PĄCZKI I LECĄ NA WEZWANIE... ...albo jadą z drugiego końca gminy ok. 20 km, gdzie wcześniej jeszcze ok. godziny opisują zderzenie malucha z krową. Jedyny sens to ma faktycznie dla zawiadamiania pogotowia, natomiast jeśli chodzi o ochronę to polska Policja się do tego mało nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 14.05.2006 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 kropiNie do końca masz rację. Oni po prostu mają też wiele innych obowiązków ustawowych. Czyjś dorobek, jeżeli nie jest bezpośredno zagrożone jego lub całych społeczności, życie, to w trzeciej kolejności. Niestety.Bezpieczeństwo kosztuje. Tylko prywatna policja - firma ochroniarska na umowę. Dobra jest droższa. Nie da się emerytem czy rencistą zrobić wysokiego poziomu bezpieczeństwa i to za 2.60zł/godz!Pozdrawiam Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 14.05.2006 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Witam. Dwa lata temu w wątku Krajowa Sieć Alarmowa !!! była burzliwa dyskusja na ten temat. Forumowicz Jasiu1881 gorąco wtedy deklarował chęć przystąpienia do tej sieci. Po dwóch latach uzytkowania może napisze coś konkretnego na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 15.05.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 kropi Nie do końca masz rację. Oni po prostu mają też wiele innych obowiązków ustawowych. Czyjś dorobek, jeżeli nie jest bezpośredno zagrożone jego lub całych społeczności, życie, to w trzeciej kolejności. Niestety. Bezpieczeństwo kosztuje. Tylko prywatna policja - firma ochroniarska na umowę. Dobra jest droższa. Nie da się emerytem czy rencistą zrobić wysokiego poziomu bezpieczeństwa i to za 2.60zł/godz! Pozdrawiam Adam M. Więc właśnie o tym pisze - sprzęt Policja ma marny, roboty dużo, a jeszcze nie zawsze jest chęć do narażania karku za marne grosze, taki system dobrze działa w USA ale u nas - sądzę że wątpię Innym pomysłem zza Wielkiej Wody jest Neighbor Watch - coś w rodzaju ochrony sąsiedzkiej. W różnych miejscach różnie to wygląda, widziałem osiedle, po którym łaziły trójki "dyzurnych", w innej wersji (i to może by u nas miało zastosowanie) włamanie w jednym z domów powodowało włączenie alarmu u sąsiadów. Dla złodzieja największym sprzymierzeńcem jest anonimowość, włażą sobie obcy ludzie do domu i nikt nawet się nie pozna, bo po 20 latach mieszkania znamy może ze 2-3 rodziny tak lepiej i dalsze 10 z widzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 15.05.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Zbadać pacjentów. Nie należy zapominać, że część sprzętu mogą mieć z dotacji publicznych w ramach działaności statutowej. Stąd i niższe koszty, nie są nieuzasadnione.To potencjalne źróło niższych cen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 15.05.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Sprzęt to oni mogą mieć nawet i niezły, co z tego kiedy elementem wykonawczym jest Policja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 17.05.2006 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Moja znajoma z nich korzysta. Kiedyś wyszła na chwilę do sklepu, jak wróciła, to odbywała sie właśnie interwencja policji na jej terenie kot włączył alarm Podobno byli błyskawicznie. Z tego co ona mówiła, to oni maja wyznaczony limit czasu (krótki) na przyjazd. Niewątpliwą zaletą jest fakt, ze mogą używac broni palnej w razie konieczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 17.05.2006 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Niewątpliwą zaletą jest fakt, ze mogą używac broni palnej w razie konieczności. Ale nie zastrzelili kota?? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 17.05.2006 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Niewątpliwą zaletą jest fakt, ze mogą używac broni palnej w razie konieczności. Ale nie zastrzelili kota?? . No właśnie okazało się, że nie było takiej konieczności, bo się poddał na czas ale go spisali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 17.05.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 No to jest już jedna pocieszająca wiadomość - może jeszcze ktoś ma pozytywne doświadczenia, bo jak na razie to się dowiedziałem, że "lokalna" firma zdziera 122 zł miesięcznie tytułem "ochrony" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 17.05.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 ale go spisali Na straty???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 18.05.2006 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 ale go spisali Na straty???? A jak myslisz???Pewnie wlascicielka go zagryzla,po tym jak policja obciazyla ja kosztami przerwanego podwieczorku. PS.ja sobie zartuje,ale sama mam zagwozdke ,jak zmonitorowac swoja dzialke,gdzie beda plątac sie stada rozmaitych stworow . pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duchowaprzygoda 17.05.2010 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 jeszcze raz polecam:moj mail : [email protected]jakby ktos chcial sie dowiedzic czegos wiecej. Ludzi ze Sztabu nie znam osobiscie, nigdy nikogo nie widziałam na oczy, a wiele mi pomogli. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts