maciek119 02.03.2003 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2003 Instalator wykonał instalację gazową w moim domu z miedzi miękkiej na lucie twardym i włożył ją w bruzdy w ścianie. Twierdzi, że mogę to teraz przykryć chudą zaprawą. W/g niego przepisy (i zasady bezpieczeństwa) zezwalają na to. Do mnie docierają z różnych źródeł sprzeczne informacje. Czy ktoś może się podzielić ze mną swoją wiedzą i doświadczeniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 02.03.2003 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2003 Absolutnie nie miedż miękka tylko twarda i wyłącznie na wierzchu.W bruzdach można chować wyłącznie rurę stalową czarną bez szwu łączoną poprzez spawanie. Próba ciśnieniowa 30min 1atm. Sprawdż czy instalator ma uprawnienia bo gada bz.... [ Ta wiadomość była edytowana przez: VPS dnia 2003-03-02 15:41 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 02.03.2003 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2003 Znalazłem przeczytaj to ważnehttp://www.rzeczpospolita.pl/prawo/doc/bud0701/bud4.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek119 02.03.2003 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2003 Wielkie dzieki za link ... przeczytam bardzo uważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts