Maciek-L 15.05.2006 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Mam w salonie, kuchni i jadalni jasny gres, impregnowałem go śrdodkiem firmy HG. Niestety na próbnych płytkach mimo impregnacji (dwa razy) po wylaniu kawy nie można usunąć do końca plamy. To samo działo się z sokami itp. Czy jest jakiś środek , który zaimpregnuje gres bardzo dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-L 16.05.2006 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 wywołuję temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikołaj T. 16.05.2006 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Możesz zastosować Atlas Delfin - stosowałem do jasnych fug w kuchni i w łazience oraz do gresu na tarasie. Po sosie sojowym i grillowaniu śladu nie ma. Możesz też kupić znacznie droższe inne preparaty np Hagena albo jakiś krytstalizator do kamienia. W każdym markecie bud. Ci doradzą. Jest tego sporo... MT A! zapomniałem. Trzeba co najmniej dwa - trzy razy posmarować. Atlas w kilku warstwach daje leciutko zielonkawe zabarwienie widoczne tylko na jasnym (bardzo jasnym ) materiale i lekki półmatowy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 16.05.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 jedyna szansa to wypełnienie i zamknięcie porów np. preparatami woskowymi o niskiej lepkości. Aby to uzyskać potrzeba preparatu na rozpuszczalniku albo preparat podgrzany na bazie wosków , korzystnie polietylenowych o średniej długości ca m.cz. ok.4000.W zależności od producenta ,mogą to być nawet pasty do podłogi/ wykładziny PVC. Nie wiadomo tylko kto na czym robi. Ryzyko może się trochę lepić lub "aquaplanning". Dlatego nanosić oszczędnie. Jak dasz za dużo zawsze się da ściągnąć benzyną.Pamiętaj, będzie brać dużo mniej niż normalna posadzka. Preparaty zminiejszające nasiąkliwośc typu silikony zmniejszają kąt zwilżania i ograniczają wnikanie cieczy w kapilary, ale ich nie zamykają. Z tego względu hasła "specjalistyczne preparaty do gresu" nieco mnie bawią, bo to tylko wyciąganie dodatkowej kasy. Rób to co robiły z tym nasze Mamy (z wyłączeniem smarowania tego pokostem...). Spróbuj najpierw na małej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.05.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Maciek-LJa używałem preparat jakiejś włoskiej firmy. Dystrybutor polski.Śmierdział jak ch....ra, ale z efektów jestem zadowolony.Przy małych dzieciakach co chwila cos ląduje na podłodze i nie ma problemu z usunięciem tego nawet sama wodą. Widze różnicę, ponieważ w dolnej łazience zaimpregnowałem tylko fugi i w miejscach bez impregnacji plamy ścierają sie trudniej.Jak odnajdę opakowanie to podam Ci nazwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-L 16.05.2006 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Maciek-L Ja używałem preparat jakiejś włoskiej firmy. Dystrybutor polski. Śmierdział jak ch....ra, ale z efektów jestem zadowolony. Przy małych dzieciakach co chwila cos ląduje na podłodze i nie ma problemu z usunięciem tego nawet sama wodą. Widze różnicę, ponieważ w dolnej łazience zaimpregnowałem tylko fugi i w miejscach bez impregnacji plamy ścierają sie trudniej. Jak odnajdę opakowanie to podam Ci nazwę. Czekam Dzięki za wszystkie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts