Dorota2 15.05.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Gdzie w Trojmiescie jest jakas szkolka, gdzie mozna kupic tanio tuje lub inne drzewa i rosliny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 15.05.2006 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Szkółka znajduje się 4km od Wejherowa w malowniczo połozonej kaszubskiej wsi Gniewowo...http://www.szkolkagniewowo.pl/iglaste.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota2 15.05.2006 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 16.05.2006 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 duży ogrodniczy masz też na Kokoszkach, zaraz za składem budowlanym po przeciwnej stronie, trochę w głębi od ulicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 16.05.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Na Galaktycznej (przed Renkiem)W Chwaszczynie po lewej jadac na Żukowo (drogo ale ladne)W Chwaszczynie po prawej przed rondem mała szkółka z tanimi bylinamiW KoleczkowieWe Wrzeszczu (czy to Zaspa?)W Rumii/Redzie chyba 2- Flopol i na ObwodowejZa Wejherowem po prawej (Bolszewo)No i Gniewowo Te zwiedziłamJest jeszcze chyba coś w GdańskuA 20-21 będzie giełda na Renku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalia 16.05.2006 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Haniu55 jesteś niezastąpiona !!!! Mieszkasz na drugim końcu Polski i wiesz gdzie co i jak w Trójmieście . Ja buszowałam pół dnia zanim coś odkryłam a Ty od razu - gotowa odpowiedź. Ja również dziękuje Ci za namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 16.05.2006 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Proszę uprzejmie, Kochanie. Osobiście wolę kupować u producenta,w szkółce bo jest poprostu taniej. A narzuty się pośredników/ sklepów sięgają i 130%. Wyobraźcie sobie, że dziś byliśmy w markecie ogrodniczym i płotki z wikliny kosztowały tam 12,99 - na promocji. Traf chce, że znam pana, który je wyplata i sprzedaje za 6 zł !!!! Ocherlawym berberysie za 8 zł, nie wspomnę, bo aż mi wstyd, że w ferorze zakupów wsadziłam go do wózka. Więc lepiej kupić bezpośrednio u producenta, bo to i wybór większy i koszt niższy, a i mądra porada fachowca, też w cenie Pozdrawiam ciepło Miłe Ogrodniczki - H. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 17.05.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Jest jeszcze bardzo dobra szkółka OKAZ w Oliwie (naprzeciwko zajezdni tramwajowej), JUSTYNA na Orunii - obie trochę drogie, ale wybór fantastyczny i roliny pierwszej jakoci. Poza tym szkółka w Łostowicach (przy głównej drodze z Orunii w kierunku obwodnicy (tanio). Najczęciej kupuję w szkółce w Kokoszkach - ceny przystępne i wybór całkiem duzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 17.05.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Na Galaktycznej (przed Renkiem) W Chwaszczynie po prawej przed rondem mała szkółka z tanimi bylinami W którym miejscu jest ta szkółka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 17.05.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Na Galaktycznej? Czy ta z bylinami? Odpowiem na obie: 1. Galaktyczna jest równoległa do obwodnicy (po prawej w str. Gdańska). Trzeba wjechać przez Osowę lub obok Selgrosa. 2. Bylinki: Jadąc od Gdyni jak się zaczyna Chwaszczyno, po prawej jest małe ogrodnictwo. Jeszcze przed takim składem z kostkami i takimi tam. W zeszłym roku płaciłam 1-2 zł za roślinkę a wszystkie ślicznie wyrosły. I dostałam gratisa Acha-uwaga na roślinki w Koleczkowie. Małe krzewy i różne owocowe można ale moja mama kupiła choinkę, która miała kompletnie obciachany korzeń. Na wzór świątecznych. Ja za to kupiłam drożej właśnie na Galaktycznej kilka dużych drzewek ale wszystkie pięknie rosną. Przypominam o giełdzie kwiatowej na Renku w ten weekend!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 17.05.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Acha- dostałam ostatnio wizytówkę od pana który prowadzi szkółkę iglaków gdzieś niedaleko Gdyni. Muszę poszukać. 1,5m tuje ma podobno po 15 zł!! Trzeba przyjechać i wybrać a on wykopuje i przywozi.Szukać wizytówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 17.05.2006 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Acha- dostałam ostatnio wizytówkę od pana który prowadzi szkółkę iglaków gdzieś niedaleko Gdyni. Muszę poszukać. 1,5m tuje ma podobno po 15 zł!! Trzeba przyjechać i wybrać a on wykopuje i przywozi. Szukać wizytówki? Dziękuję. Chodziło o tš szkółkę w Chwaszczynie, a Renku oczywicie też będę Z tymi dużymi tujami bardzo bym uważał. Kupilimy takie w maju zeszłego roku i jedna padła, a reszta bardzo słabo ronie. W miejsce tej padniętej kupiłem doniczkowš za 25 zł i nie doć, że jest o wiele bardziej gęsta to pięknie ronie. Kupilimy też takie duże wierki kopane z gruntu i z 10 włanie pada pišty , a mamy całe mnóstwo pięknie rosnšcych krzaków i drzewek, więc trochę na pielęgnacji rolin się znamy. Te wierki i tuje kupilismy na poczštku naszej przygody z ogrodem, bo od razu chcielimy mieć "las". Teraz to pokutuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goja 17.05.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Witam.Koleczkowa nie polecam. Sąsiadce zachorowały tuż po zakupie wszystkie cyprysy. Rośliny są trochę zaniedbane, choć o wiele tańsze niż w innych szkółkach. Dość droga, ale bardzo dobrze zaopatrzona już wspomniana szkółka w Redzie. Wszystko zdrowe i dobrze się chowa.W Redzie są dwie- jedna Flopol(beznadzieja) a druga kawałek dalej, to ta fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalia 17.05.2006 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Szkółka w Łostowicach ma swoją stronke http://www.domanscy.com.pl jest tam cennik do pobrania więc od razu wiadomo co i za ile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 18.05.2006 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Szkółka w Łostowicach ma swoją stronke http://www.domanscy.com.pl jest tam cennik do pobrania więc od razu wiadomo co i za ile Cennik, który niewiele ma wspólnego z rzeczywistociš dodam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 18.05.2006 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 No mi roślinki z Flopolu chorują. W tej drugiej w Redzie (przy Obwodowej?) nie byłam. "Ważniejsze" okazy kupuję na Galaktycznej. Trochę drożej ale wszystkie mi się udały. Kupowałam tak 1.5m koreankę, sporo krzewów i wyrośniętych drzewek. Wszystko rośnie aż szumi Fajnie jest trafić tam na promocję. Z okazji 1 maja sprzedawali 3 wyrośnięte rododendrony za 50 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goja 18.05.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Do tej drugiej szkółki omijasz zjazd na Flopol i jakieś 50 m dalej skręcasz w prawo(na skrzyżowaniu-tam jest zjazd). Potem bardzo ok.100 m przy drodze jest ta szkółka.Polecam.Co to jest i gdzie ta Galaktyczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 18.05.2006 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 A co sądzicie o takich zakupach z niewiadomych źródeł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 18.05.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Goja na Galaktyczną wjazd przez Osowę albo przy Selgrosie. To jest równoległa do obwodnicy. Zresztą z obwodnicy widać to ogrodnictwo. Dobrze nie pamiętam ale to chyba Kurowscy (chyba). Dusia może z zakupami poczekaj na targi na Renku? To już w ten weekend a można tam znaleźć ciekawe roślinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 18.05.2006 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 funkie które kiedyś widziałam - cudo Prawie jak ta przesadzam ale tylko troszkę http://images2.fotosik.pl/68/1ddc920bddb3d170.jpg zdjęcie hanki55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts