damiang 01.06.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 szmaragdy u moich dalszych sasiadów wybiły bardzo wysoko..jak na jeden sezonik...podsypuja je nawozem do iglakow na wiosne...jedna lyzcezka od herbaty na jedna tujke... Jak kupowaliśmy szmaragdy, to kobieta ze szkółki mówiła żeby sypnąć łyżeczkę zwykłej Azofoski pod każdego. Jesienią będę wiedział jaki efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobTrebor 01.06.2006 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 co to jest kórnik szmaragd ? azofoska to coś co iglaki bardzo lubią, tylko nie wolno przesadzać z ilością nawozu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 01.06.2006 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 A ja posadziłam szmaragdy kupione na allegro po 7zł/ szt, 80cm wzrostu, pięknie rozrośnięte, kopane z gruntu i teraz, po upływie 3 miesięcy, urosły już o 10cm !!! A posadzone są w niemal pełnym cieniu, na wietrznym stanowisku, gdzie mają stanowić wypełnienie zapory przeciwwietrznej - kiedyś . Co tydzień podlewam gnojowicą z pokrzyw i jak widzę słuzy im to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.06.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 co to jest kórnik szmaragd ? azofoska to coś co iglaki bardzo lubią, tylko nie wolno przesadzać z ilością nawozu szmaragd to szmaragd...a kurnik to kurnik..ma on teraz piekne zołte przyrosty...( nazwy pełniej nie pamietam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobTrebor 01.06.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 to polska odmiana żywotnika olbrzymiego, nazwa pochodzi od miejscowości Kórnik przez 'ó', bardzo wdzięczna roślina, choć pospolita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 01.06.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Gosia@ nie dojechałam miałam urwanie głowy w firmie, może uda mi sie jutro i jeśli Dusia2006 nie wykupiła wszystkiego, to Ci kupię. W sobotę o ile się wyrobię czasowo jadąc do Koleczkowa oczywiście wpadnę na kofi ps. I proszę mi tu po nazwisku tzn z żadnymi takimi nazwami traw i innych takich nie wyjeżdżać...ja tu ledwo liściaste od iglastych odróżniam a ty mi tu tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalia 01.06.2006 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 joolu za to ja byłam zostały juz same małe i jedna kwitnąca za 25 zł. w kolorze zimnozielonym . Kupiłam za 15,- takie cudeńko aby tylko sie przyjeło bo ostatnio mam pecha http://images4.fotosik.pl/40/e00b773523002f54m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goja 02.06.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 A moje tuje szmaragd mają po 7 lat, były przesadzane dwa lata temu i mają po 3 m. a jakie wysokie byly jak je kupilas 7-lat temu? Jak ja kupowałam swoje, miały ok 50 cm i były dość cieńkie. Teraz po roku mają na pewno 60 ale troszkę "utyły". Też sypię łyżeczkę florowitu do iglaków. Miałam trochę problemów z pleśnią śniegową, może dlatego nie rosną tak jak innym forumowiczom. Zaobserwowałam natomiast że nawet po deszczu jak ich nie podlejesz porządnie raz na jakiś czas od razu schną gałązki. One nie znoszą suszy. Przynajmniej te młode. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 02.06.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 to polska odmiana żywotnika olbrzymiego, nazwa pochodzi od miejscowości Kórnik przez 'ó', bardzo wdzięczna roślina, choć pospolita no własnie nie z tej Kórnikowej a powiedz ktora tuja jest nie pospolita??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobTrebor 02.06.2006 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 koreańska ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 02.06.2006 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 koreańska ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 02.06.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Tuja koreańska jest całkiem ładna, choć faktycznie rzadko spotykana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 05.06.2006 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 A ja posadziłam szmaragdy kupione na allegro po 7zł/ szt, 80cm wzrostu, pięknie rozrośnięte, kopane z gruntu i teraz, po upływie 3 miesięcy, urosły już o 10cm !!! A posadzone są w niemal pełnym cieniu, na wietrznym stanowisku, gdzie mają stanowić wypełnienie zapory przeciwwietrznej - kiedyś . Co tydzień podlewam gnojowicą z pokrzyw i jak widzę słuzy im to oj to wielkość thuj chyba razem z korzeniem, bo nawet na allego raczej takie wielkości kosztują ponad 20 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bro_Wien 21.03.2007 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Witaj Ewo, jestem tu pierwszy raz i wpadło mi w oko, że jesteś doskonale zorientowana w okolicy Trójmiasta, jeśli chodzi o szkółki. Czy możesz mi podpowiedzieć (polecić) dobrego ogrodnika w Trójmieście (mieszkam czasowo w Gdyni) ? A może wiesz też, kto w okolicy oferuje ładne altanki?Z góry dziękuję za odpowiedź, buziaczkiBro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 21.03.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Byc moze juz nieaktualne,ale polecam zajrzec do ogrodnika w Gdansku Oliwie na ul.Wita Stwosza ,tak gdzies vis a vis zajezdni tramwajowej.Niestety ale nazwy nie pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goja 21.03.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Czy Koleczkowo już działa? Może ktoś był, albo przejeżdżał i widział czu już ruszyli. W zeszłym roku o tej porze było zamknięte na cztery spusty, ale leżał jeszcze śnieg. Nie mogę się już doczekać, mam mnóstwo planów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 21.03.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 RACJA EWUNIU, zapomniałam o giełdzie ale te funkie które widziałam - cudo Prawie jak ta przesadzam ale tylko troszkę http://images2.fotosik.pl/68/1ddc920bddb3d170.jpg zdjęcie hanki55 Przepraszam, ale co to za roslina? Po prostu piekna. Hosta Funkia SUM AND SUBSTANCE jest teraz na allegro za...10 zł!!!!!!!!!!!!!!! u amkkomp . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 22.03.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Byc moze juz nieaktualne,ale polecam zajrzec do ogrodnika w Gdansku Oliwie na ul.Wita Stwosza ,tak gdzies vis a vis zajezdni tramwajowej.Niestety ale nazwy nie pamietam. OKAZ - właśnie wystawiają nowe rośliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 22.03.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Czy Koleczkowo już działa? Może ktoś był, albo przejeżdżał i widział czu już ruszyli. W zeszłym roku o tej porze było zamknięte na cztery spusty, ale leżał jeszcze śnieg. Nie mogę się już doczekać, mam mnóstwo planów... Nie wiem, jak Koleczkowo, ale widziałem otwartą szkółkę przy obwodnicy (niedaleko Renka) i byłem w szkółce w Kokoszkach. OCzywiście Justyna i OKAZ w Oliwie też otwarte, ale oni chyba nie zamykają na zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 22.03.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Hanka55, a w Krakowie i okolicy jaką szkółkę polecasz ( iglaki, tuje zwłaszcza Kórnik, i inne do skalniaka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts